Skocz do zawartości

Szukam motoru do zakupu i potrzebuję Waszego zdania.

Rekomendowane odpowiedzi

Chociaż nie jestem za bardzo do niego przekonany - kogo nie pytam - bardziej poleca Hondę - i myślę, przynajmniej ze zdjęć, że jest to moto w moim stylu.

Bardziej poleca bo...?

Zrobilem ponad 40 tys. km SF i jakbym jeszcze raz kupowal moto 4 lata temu to chyba wzialbym fazera. No ale rob jak uwazasz :)

ten zloty fazer jakis kombinowany. no i dziwna sprawa z ta przesiadka sprzedajacego na "cos wiekszego" skoro motocykl jest na zagranicznych numerach.

sevena ze zdjecia ma np. nieoryginalne kierunkowskazy na tyle

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

Bardziej polecają bo .... - może źle napisałem - nie bardziej polecają od Yamaszki tylko najwięcej ludzi poleca mi właśnie ten Hondę, niezawodny i ponoć nie do zajechania (jak wiadomo każdy przy dobrej eksploatacji) - chociaż o Yamaszce też są bardzo dobre opinie.

Nie wiem jakoś mi się widzi lepiej honda, bardziej w moim stylu - ale yamaha też fajna.

Najpierw pojadę zobaczyć tą hondę a jak mi się nie spodoba (lub będzie kaszana) to śmignę do tego fazera.

A co tam w tej yamaszce jest kombinowanego ?

mam podobny problem do twojego! tez szukam jakiegos nakeda z mocą około 100 KM! przymierzałem sie do wszystkich moto o których piszesz! pierwsza własnie była CB750 bo akurat była blisko do sprzedania! powiem tak- jak dla mnie buja nią po dziurach strasznie(mimo ze to dosc ciezki motocykl i wydawalo mi sie ze bedzie pewniej sie prowadzil) hamulce słabe, do turystyki trza sie zaopatrzyc w dodatkową durzą szybe-jakos mnie ten motocykl w ogóle do siebie nie przekonał! potem zacząłem patrzec na bandita, horneta, fazera-wszystkie z owiewkami-bo potrzebuje moto które bedzie mogło spokojnie utrzymac prędkosc na trosie około 140/160 bez urwania główy! i tak hornet jak dla mnie jest troche mały(dla ciebie bedzie napewno za mały) ale super sie nim jezdzi-silnik cyka jak zegarek-super przyspieszenie, hamulce dwa razy lepsze niz w CB7500(w ogóle inna bajka)ma super charakter-ale jednak troche za mały! dalej bandit z owiewką- podobnie dobre heble, tez sie dobrze prowadzil, dobre wrazenie zrobil, ale po przesiadce z horneta było czuc brak mocy! na koniec fazer 600! i powiem tak najwiekszy z nich 3 miejsca dla pasazera i kierowcy sporo! hamulce super-najlepsze jak dla mnie z posród omawianych motocykli, mocna jest cholernie(niby tylko 600 ale ciągnie super) owiewka starcza do 160/180 km(jak dla mnie a mam 182 cm)najmniej pali, ma centralną podstawke(super sprawa-jestem posiadaczem czopera od 5 lat-jak dla mnie centralna podstawka to normalnie cud techniki)super sie na nim czuje! i tak decyzja zapadła!

kupuje Fazera! i tu sie zaczynają schody! sprzedawcy pisza ze moto w super stanie a jak sie zajedzie to szrot! teraz juz handlarzy omijam szerokim łukiem-szukam Fazera do "motocyklisty" który juz pare km po Polsce nim zrobił i chce go oddac w dobre ręce:)

do załozyciela tematu- jak dla mnie róznica pomiedzy CB7500 a fazerem jest ogromna( na korzysc oczywiscie fazera) jak sie przejedziesz jednym i drugim to zrozumiesz!

pozdrawiam

Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie!

Czolem!

Szwarc: ja rowniez polecam Ci Honde CB 750.

Z dwoch powodow.

Pierwszy - jezdzilem na takiej, zrobilem 14tys.km. Rozjechal mi ja samochod, a mimo to wrocilem na niej po wypadku z Anglii. Nowy wlasciciel jezdzi na niej dalej - ma teraz ok. 80tys.km i nie zre grama oleju.

Spalanie - cos za bardzo tu ludki demonizuja. Mnie palila od 5 do 6l/100km. Jedynie przy zapierdalalniu 170km/h na autostradzie zezarla cos ponad 8l/100km :P. W miescie nie wychodzilem poza 6 litrow. Srednio 5,5-5,7l/100km.

A druga sprawa, dlaczego polecam. Moj ojciec mial Vulcana 750 jak Ty. I ciagle narzekal, ze mu cos sie nerwowo ten motocykl prowadzi. Dalem mu sie przejechac na Sevence i po kilku kilometrach jechalo mu sie na niej lepiej niz na Vulcanie. Chcial kupic Sevenke, ale wybral wieksza siostre - XJR 1300 i jest bardzo zadowolony ze zmiany.

Chciales informacji od uzytkownikow SF. Ja napisalem o niej taki artykul: http://zbyhu1.republika.pl/moto/prezentacjacb.htm

Artukul z SM: http://zbyhu1.republika.pl/moto/artcb.htm

Zdjecia mojej SF: http://bikepics.com/members/zbyhu/95cb750/

Zdjecia nowego wlasciciela mojej SF (dokupil kufry): http://bikepics.com/members/rybson13/95cb750/

Gdybys mial jakies konkretne pytania odnosnie tego modelu - wal smialo na PW lub tutaj :).

Pozdrawiam

Edytowane przez zbyhu

co by nie pisac i jak by nie pisac fazer jest zdecydowanie nowoczesniejszy i co za tym idzie (w tym wypadku) lepszym motocyklem od SF

No i stało się.

Jestem już szczęśliwym (to się jeszcze okaże) posiadaczem Hondy CB750 SEVEN FIFTY.

Wczoraj udało mi się zakupić.

Motorek z 1997r przejechane ponad 40000 km - byłem z mechaniorem, który mi go ocenił - do pracy silnika nie miał zastrzeżeń, amortyzatory ok, tarcze ok, klocki ok, napęd super, piękny tuningowany wydech

Mankamenty :

troszkę nierówna praca silnika - ale mówił, że to kwestia regulacji gaźników

ślady rdzy - na ramie - lakier ok

zdarte opony - ale za to dostałem komplet "prawie" nówek

uszkodzona kontrolka od luzu - raz się zapala a raz nie - pewnie coś ze stykiem

Jestem zadowolony - bo po pierwsze znalazłem w końcu swojego mechanika - za dwa tygodnie ma mi wszystko ładnie porobić - wymiana oponek, regulacja gaźników, wymiana oleju, kontrolka od luzu

Wrażenia z jazdy (z pierwszych 30 km) - wielkiego doświadczenia - co do porównania nie mam - ale w porównaniu do Kawasaki vulca vn 750 - niebo a ziemia - ciągnie jak szalony - hamulce brzytwa.

Muszę dokupić szybkę przednią - bo wczoraj zostałem zbombardowany przez komary i inne paskudztwa, uchwyty na kufry no i kufry - jeśli by ktoś miał chętnie zakupię, chociaż może nie teraz - bo zastanawiam się jak tu przeżyć do końca miesiąca - a jeszcze kawał drogi do wypłaty 10 czerwca :icon_mrgreen:

Co do fazera - macie racje może i jest lepszy, nowocześniejszy - ale stylowo do mnie chyba nie pasuje - ot po prostu nie podoba mi się.

Jak będzie z hondą zobaczymy mam nadzieję że będzie śmigać.

Dziękuję wszystkim za rady.

Czolem!

No to szczere gratulacje!

Wrzuc jakies zdjecia jak mozesz. I zmien sobie moto w profilu :icon_mrgreen:.

Qrcze, trzeba przyznac, ze dzialasz szybko jak tornado :lapad:. Awaria VN, sprzedaz, ranking na nowe moto, decyzja, zakup. Wszystko w mniej niz dwa tygodnie :].

Wydaje mi sie, ze bedziesz z SF zadowolony. Rzuc okiem na zdjecia mojej z linkow powyzej. Mialem taka wysoka szybe i dawala naprawde rade.

A tak nota bene nowy wlasciciel mojej SF - Rybson13 z tego forum - zdjal te szybe z moto, woli jezdzic bez. Moze jeszcze ja ma?

Pozdrawiam

PS

Szkoda ze tuningowy wydech :wink:. Oryginalne chromowane rury SF sa piekne :lapad:.

Wydech mi się podoba. Fotki rzucę jak znajdę chwilkę - wiesz teraz będę bardzo zajęty.

Sprawę załatwiłem w 4 dni :icon_mrgreen: - ale zaznaczam teraz się nie napalałem - sam zakup motoru zgodny z wszelkimi radami i instrukcjami.

Szkoda ze tuningowy wydech :icon_mrgreen:. Oryginalne chromowane rury SF sa piekne :wink:.

Dokladnie, ten motocykl wyglada zajebiscie z oryginalnymi wydechami. "tjuningi" tylko szpeca klasyczna linie. Wydech z jednej strony w tym sprzecie to nieporozumienie. Podobie oszpecili najnowsza XJR 1300-jedna rura pasuje tam jak swini siodlo :lapad: Zreszta klasyczny wyglad to najwiekszy atut SF. Ja tez na to tez polecialem :lapad:

gratulejszyn i szerokosci.

co do szyb to MGG ma calkiem fajna propozycje do nakedów (mialem) i PUIG rownierz (tez mialem )

koszt na poziomie 130zł

Dzięki koledzy dzięki, na razie robie przy mojej nowej Hondzince - dzisiaj przy robocie troszkę wypiłem - w końcu trzeba opić motor - ale fajnie się robi - najpierw robota potem śmiganie - moto będzie jak w zegarku.

Pozdrawiam.

A na jazdę chętnie się z Wami wybiorę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...