zajc Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Chociaż nie jestem za bardzo do niego przekonany - kogo nie pytam - bardziej poleca Hondę - i myślę, przynajmniej ze zdjęć, że jest to moto w moim stylu. Bardziej poleca bo...?Zrobilem ponad 40 tys. km SF i jakbym jeszcze raz kupowal moto 4 lata temu to chyba wzialbym fazera. No ale rob jak uwazasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 ten zloty fazer jakis kombinowany. no i dziwna sprawa z ta przesiadka sprzedajacego na "cos wiekszego" skoro motocykl jest na zagranicznych numerach. sevena ze zdjecia ma np. nieoryginalne kierunkowskazy na tyle MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Bardziej polecają bo .... - może źle napisałem - nie bardziej polecają od Yamaszki tylko najwięcej ludzi poleca mi właśnie ten Hondę, niezawodny i ponoć nie do zajechania (jak wiadomo każdy przy dobrej eksploatacji) - chociaż o Yamaszce też są bardzo dobre opinie. Nie wiem jakoś mi się widzi lepiej honda, bardziej w moim stylu - ale yamaha też fajna.Najpierw pojadę zobaczyć tą hondę a jak mi się nie spodoba (lub będzie kaszana) to śmignę do tego fazera. A co tam w tej yamaszce jest kombinowanego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 mam podobny problem do twojego! tez szukam jakiegos nakeda z mocą około 100 KM! przymierzałem sie do wszystkich moto o których piszesz! pierwsza własnie była CB750 bo akurat była blisko do sprzedania! powiem tak- jak dla mnie buja nią po dziurach strasznie(mimo ze to dosc ciezki motocykl i wydawalo mi sie ze bedzie pewniej sie prowadzil) hamulce słabe, do turystyki trza sie zaopatrzyc w dodatkową durzą szybe-jakos mnie ten motocykl w ogóle do siebie nie przekonał! potem zacząłem patrzec na bandita, horneta, fazera-wszystkie z owiewkami-bo potrzebuje moto które bedzie mogło spokojnie utrzymac prędkosc na trosie około 140/160 bez urwania główy! i tak hornet jak dla mnie jest troche mały(dla ciebie bedzie napewno za mały) ale super sie nim jezdzi-silnik cyka jak zegarek-super przyspieszenie, hamulce dwa razy lepsze niz w CB7500(w ogóle inna bajka)ma super charakter-ale jednak troche za mały! dalej bandit z owiewką- podobnie dobre heble, tez sie dobrze prowadzil, dobre wrazenie zrobil, ale po przesiadce z horneta było czuc brak mocy! na koniec fazer 600! i powiem tak najwiekszy z nich 3 miejsca dla pasazera i kierowcy sporo! hamulce super-najlepsze jak dla mnie z posród omawianych motocykli, mocna jest cholernie(niby tylko 600 ale ciągnie super) owiewka starcza do 160/180 km(jak dla mnie a mam 182 cm)najmniej pali, ma centralną podstawke(super sprawa-jestem posiadaczem czopera od 5 lat-jak dla mnie centralna podstawka to normalnie cud techniki)super sie na nim czuje! i tak decyzja zapadła!kupuje Fazera! i tu sie zaczynają schody! sprzedawcy pisza ze moto w super stanie a jak sie zajedzie to szrot! teraz juz handlarzy omijam szerokim łukiem-szukam Fazera do "motocyklisty" który juz pare km po Polsce nim zrobił i chce go oddac w dobre ręce:)do załozyciela tematu- jak dla mnie róznica pomiedzy CB7500 a fazerem jest ogromna( na korzysc oczywiscie fazera) jak sie przejedziesz jednym i drugim to zrozumiesz!pozdrawiam Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Czolem! Szwarc: ja rowniez polecam Ci Honde CB 750. Z dwoch powodow. Pierwszy - jezdzilem na takiej, zrobilem 14tys.km. Rozjechal mi ja samochod, a mimo to wrocilem na niej po wypadku z Anglii. Nowy wlasciciel jezdzi na niej dalej - ma teraz ok. 80tys.km i nie zre grama oleju.Spalanie - cos za bardzo tu ludki demonizuja. Mnie palila od 5 do 6l/100km. Jedynie przy zapierdalalniu 170km/h na autostradzie zezarla cos ponad 8l/100km :P. W miescie nie wychodzilem poza 6 litrow. Srednio 5,5-5,7l/100km. A druga sprawa, dlaczego polecam. Moj ojciec mial Vulcana 750 jak Ty. I ciagle narzekal, ze mu cos sie nerwowo ten motocykl prowadzi. Dalem mu sie przejechac na Sevence i po kilku kilometrach jechalo mu sie na niej lepiej niz na Vulcanie. Chcial kupic Sevenke, ale wybral wieksza siostre - XJR 1300 i jest bardzo zadowolony ze zmiany. Chciales informacji od uzytkownikow SF. Ja napisalem o niej taki artykul: http://zbyhu1.republika.pl/moto/prezentacjacb.htm Artukul z SM: http://zbyhu1.republika.pl/moto/artcb.htm Zdjecia mojej SF: http://bikepics.com/members/zbyhu/95cb750/ Zdjecia nowego wlasciciela mojej SF (dokupil kufry): http://bikepics.com/members/rybson13/95cb750/ Gdybys mial jakies konkretne pytania odnosnie tego modelu - wal smialo na PW lub tutaj :). Pozdrawiam Edytowane 7 Maja 2008 przez zbyhu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 co by nie pisac i jak by nie pisac fazer jest zdecydowanie nowoczesniejszy i co za tym idzie (w tym wypadku) lepszym motocyklem od SF MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 No i stało się.Jestem już szczęśliwym (to się jeszcze okaże) posiadaczem Hondy CB750 SEVEN FIFTY.Wczoraj udało mi się zakupić. Motorek z 1997r przejechane ponad 40000 km - byłem z mechaniorem, który mi go ocenił - do pracy silnika nie miał zastrzeżeń, amortyzatory ok, tarcze ok, klocki ok, napęd super, piękny tuningowany wydechMankamenty :troszkę nierówna praca silnika - ale mówił, że to kwestia regulacji gaźnikówślady rdzy - na ramie - lakier okzdarte opony - ale za to dostałem komplet "prawie" nówekuszkodzona kontrolka od luzu - raz się zapala a raz nie - pewnie coś ze stykiem Jestem zadowolony - bo po pierwsze znalazłem w końcu swojego mechanika - za dwa tygodnie ma mi wszystko ładnie porobić - wymiana oponek, regulacja gaźników, wymiana oleju, kontrolka od luzu Wrażenia z jazdy (z pierwszych 30 km) - wielkiego doświadczenia - co do porównania nie mam - ale w porównaniu do Kawasaki vulca vn 750 - niebo a ziemia - ciągnie jak szalony - hamulce brzytwa. Muszę dokupić szybkę przednią - bo wczoraj zostałem zbombardowany przez komary i inne paskudztwa, uchwyty na kufry no i kufry - jeśli by ktoś miał chętnie zakupię, chociaż może nie teraz - bo zastanawiam się jak tu przeżyć do końca miesiąca - a jeszcze kawał drogi do wypłaty 10 czerwca :icon_mrgreen: Co do fazera - macie racje może i jest lepszy, nowocześniejszy - ale stylowo do mnie chyba nie pasuje - ot po prostu nie podoba mi się. Jak będzie z hondą zobaczymy mam nadzieję że będzie śmigać. Dziękuję wszystkim za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Czolem! No to szczere gratulacje!Wrzuc jakies zdjecia jak mozesz. I zmien sobie moto w profilu :icon_mrgreen:. Qrcze, trzeba przyznac, ze dzialasz szybko jak tornado :lapad:. Awaria VN, sprzedaz, ranking na nowe moto, decyzja, zakup. Wszystko w mniej niz dwa tygodnie :]. Wydaje mi sie, ze bedziesz z SF zadowolony. Rzuc okiem na zdjecia mojej z linkow powyzej. Mialem taka wysoka szybe i dawala naprawde rade. A tak nota bene nowy wlasciciel mojej SF - Rybson13 z tego forum - zdjal te szybe z moto, woli jezdzic bez. Moze jeszcze ja ma? Pozdrawiam PSSzkoda ze tuningowy wydech :wink:. Oryginalne chromowane rury SF sa piekne :lapad:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Wydech mi się podoba. Fotki rzucę jak znajdę chwilkę - wiesz teraz będę bardzo zajęty.Sprawę załatwiłem w 4 dni :icon_mrgreen: - ale zaznaczam teraz się nie napalałem - sam zakup motoru zgodny z wszelkimi radami i instrukcjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Szkoda ze tuningowy wydech :icon_mrgreen:. Oryginalne chromowane rury SF sa piekne :wink:.Dokladnie, ten motocykl wyglada zajebiscie z oryginalnymi wydechami. "tjuningi" tylko szpeca klasyczna linie. Wydech z jednej strony w tym sprzecie to nieporozumienie. Podobie oszpecili najnowsza XJR 1300-jedna rura pasuje tam jak swini siodlo :lapad: Zreszta klasyczny wyglad to najwiekszy atut SF. Ja tez na to tez polecialem :lapad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 gratulejszyn i szerokosci. co do szyb to MGG ma calkiem fajna propozycje do nakedów (mialem) i PUIG rownierz (tez mialem )koszt na poziomie 130zł MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Pogratulować koledze należy i trzeba się na jakieś latanie umówić :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Dzięki koledzy dzięki, na razie robie przy mojej nowej Hondzince - dzisiaj przy robocie troszkę wypiłem - w końcu trzeba opić motor - ale fajnie się robi - najpierw robota potem śmiganie - moto będzie jak w zegarku. Pozdrawiam. A na jazdę chętnie się z Wami wybiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 fotki proszę już w odpowiednim dziale, tym do chwalenia się :rolleyes:jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi