_Monter_ Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zginął nasz kolega motonita przez głupotę 24-latki za kierownicą, która wyprzedzała na skrzyżowaniu i dwóch ciągłych gdy nasz ziom skręcał w lewo.... :D ....Aby pożegnać kolegę, za zgodą rodziny przyjechaliśmy motocyklami na pogrzeb.Udało mi się nakłonić reportera lokalnej gazety aby napisał kilka słów o tej sytuacji i zrobił kilka fotek.Zaproponowałem aby prześledził policyjne statystyki odnoszące się do wypadków z udziałem motocyklistów...Efekt mnie osobiście mile zaskoczył.Oto on:http://img214.imageshack.us/my.php?image=artykulm4.jpg Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Może ten pismak też posuwa na moto :clap: ,naprawde tekst ok :biggrin: tyle tylko ze ameryki nie odkrył bo taka jest prawda.Kolegi Damiana szkoda,tym bardziej że z absolutnie nie ze swojej winy zginął.Niech chłopak zasuwa na moto tam gdzie teraz jest :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 no niestety:/ u mnie nie daleko też na lewoskrecie był wypadek. ALe nie wiem czy na miejscu czy walczy o życie. Art sie ładuje, zaraz bede czytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazimotor Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 tekst w porzadku, jednak przykry jest fakt ze wysilek Wasz i tego redaktora szybko zrowanowazy jeden czy drugi becfal ktory postawi na gume w ruchu ulicznym :/ ( wczoraj taki kolo mnie przelecial - malo mnie szlag nie trafil ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 tekst w porzadku, jednak przykry jest fakt ze wysilek Wasz i tego redaktora szybko zrowanowazy jeden czy drugi becfal ktory postawi na gume w ruchu ulicznym :/ ( wczoraj taki kolo mnie przelecial - malo mnie szlag nie trafil ). A ja wczoraj widziałem jak kolega po fachu startował na jednym kole ze skrzyżowania... A i bardzo mi się to podobało :) Jestem ciekaw jak się ta kobieta teraz czuje, mając na sumieniu człowieka... Szkoda, że znowu nas tylu "ubędzie" z tego świata... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisena Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Bardzo słuszna i cenna idea. Tylko szkoda, że 3/4 materiału zostało skopiowane z mojego artykułu... Link do mojego arta: http://www.motogen.pl/artykuly/nakazdytema...typow-cz-1.html Mógł chociaż wspomnieć pod koniec o zapożyczeniu z mojego arta. Nieładnie po prostu. Pozdrawiam, Liza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Szkoda kolegi [*] przykro mi :) a to z tym artem to hamstwo! Co ci to dało ze sobie zerznełes staty od Lizy ? Masz na to prawa autorskie ?!!!?!! Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez adrian44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 no niestety:/ u mnie nie daleko też na lewoskrecie był wypadek. ALe nie wiem czy na miejscu czy walczy o życie. Przez lewoskręt pewnej puszki, to i ja pojawiłem się (a raczej info o tym) na Forum w dziale "Smutne, ale prawdziwe. WYPADKI" :D Z nieocenioną pomocą personelu medycznego (i woli/wsparciu "z Góry") również walczyłem o życie.Udało się :) Dlatego też w moich postach pewnie pojawiać się będzie "kilka dobrych słów..." dla całej ekipy medycznej, która (mimo powszechnej opinii, że motocykliści to samobójcy, dawcy itp.) starała się, bym nie został przeznaczony na "części zamienne"... Jeśli jest już wątek poświęcony medykom, którym my (z własnej lub czyjejś winy) dostarczamy emocji na dyżurach, to sorry za spam w tym temacie. Na Forum jestem stosunkowo od niedawna i jeszcze nie udało mi się poznać całej jego struktury, bo ostatnio często były (lub tylko ja miałem) jakieś problemy (a to z rejestracją, a to z zalogowaniem się czy też z napisaniem jakiegoś posta - choćby w Powitalni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisena Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 moje zdanie: "Przeglądając dane statystyczne można zauważyć, że 6 na 10 osób rannych i 5 na 10 zabitych w wypadkach motocyklowych było poszkodowanych z winy innych uczestników ruchu drogowego niż kierowcy jednośladów." jego zdanie: "Warto zauważyć, że 6 na 10 osób rannych i 5 na 10 zabitych w wypadkach motocyklowych było poszkodowanych z winy innych uczestników ruchu drogowego niż kierowcy jednośladów." Dodatkowo, 6 na 10 to sa moje własne obliczenia z pewnym zaokrągleniem i "kopnięciem". A liczba 2450 to liczba, która samodzielnie obliczyłam i nie ma jej podanej na żadnej stronie w Internecie. Sprawa sie chyba skończy w sądzie... :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 No za to ze skopiował bez praw autorskich niech teraz kupi od Ciebie kominezon damski i zrobi sobie fotke i wystawi na forum , taka zemsta małą :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Liza czy ty aby nie przesadzasz? :crossy: Sprawa w sadzie za obliczenia?. Ten co to napisał równie dobrze podejrzewam tez umie liczyc i takie obliczenia mogl zrobic we wlasnym zakresie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M. Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 LOL, jeśli tak ślicznie wyliczyłaś, że 3/4 artykułu z gazety zostało zapożyczonych z twojego to aż dziw bierze jak sobie poradziłaś z własnymi obliczeniami statystyk wypadków :PNie bij piany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Chyba nie zrozumieliście do konca... ale co tam na pewno jak Bedzie Liza wam wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixel Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Damian spoczywaj w pokoju. Sprawa sie chyba skończy w sądzie... :banghead:Lisena daj spokój, rozumiem że prawa autorskie itd no ale on to zrobił w naszej dobrej sprawie, może nie ma wiedzy na tyle aby samemu coś napisać. Fakt że mógł się Ciebie zapytać w jakikolwiek sposób no ale wyszło jak wyszło i daj gościowi spokój jak pisze o nas dobrze bo to może być ostatni raz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 można mu wybaczyć.. może chciał dobrze bo przynajmniej może nie wiedział co napisać sensownego w dobrej sprawie to skopiował od ciebie. Może jak już chcesz to niech w nastepnym numerze bedzie adnotacja że temat twojego autorstwa czy cos? Nie ma sensu sie bawić w sąd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi