Skocz do zawartości

informacja na temat kastetu

Element
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

BTW - po co Ci ten kastet?

No przecież pisał - robi kolekcję. Pewnie jeszcze wtedy można się spotykać z innymi kolegami-kolekcjonerami. Np. przy okazji meczu piłkarskiego czy cośtam... :flesje:

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Albo jazda na motocyklu bez zezwolenia. Sorry musialem

jak taki chichruś mądry jesteś to się możesz wgłębić w Polskie prawo i jeśli znajdziesz antonim tego co ja napisałem to masz u mnie piwo. Znajdz kruczek prawny który by zezwalał przy aktlanym stanie prawnym posaidanie kastetu bez zezwolenia.

• 11 lat później...
W dniu 27.04.2008 o 16:49, Element napisał:

Witam :biggrin:

Z tego co wiem tak mówi prawo , jednakże jak to wygląda gdy kastet posiadamy w domu ? ( jako jeden z okazów kolekcji broni np )

I jeszcze jedno pytanie , jak to jest z jego sprzedażą widziałem dziś na giełdzie samochodowej stoisko na którym normalnie były wyłożone kastety , czy w każdym przypadku posiadanie kastetu jest nielegalne ?

No Najlepsze jest to że w Polsce posiadanie kastetu jest nielegalne ale na przykład noża już nie z maczetą włącznie Oczywiście jeżeli policja nie udowodni że takie owe narzędzie nosisz przy sobie w celu popełnienia jakiegoś przestępstwa jeżeli już naprawdę miałoby się coś stać Osobiście wolałbym dostać parę razy Z kastetu niż na przykład z noża albo z maczety