Adam Paweł Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Kolega chce kupić 7-letniemu chłopcu motorek. Budżet ograniczony do powiedzmy 1000 zł. Myśli o czymś takim:http://www.allegro.pl/item349402105_mini_s...porter_hit.htmlhttp://www.allegro.pl/item346328241_pocket...lko_u_nas_.htmllub czymś podobnym. Ja wiem, ze to chińskie zabawki, lecz może jest to coś warte ( :) )? Bardzo proszę o przemyślane opinie TYLKO osoby, które miały z tym bezpośrednią styczność. Będę też wdzięczny za propozycje innch motorków dla siedmiolatka.Pozdrawiam :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Nie sa to wyroby wysokich lotow, ale po pierwsze nie ma zbytniej konkurencji (przynajmniej w tym przedziale cenowym), a po drugie nie wiadomo czy dziecko zalapie bakcyla, wiec mysle ze mozna mu to kupic, najwyzej jak zajezdzi (a tez nie stanie sie to pewnie tak szybko) to kupisz nastepny :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Kolega chce kupić 7-letniemu chłopcu motorek. Budżet ograniczony do powiedzmy 1000 zł. Myśli o czymś takim:http://www.allegro.pl/item349402105_mini_s...porter_hit.htmlhttp://www.allegro.pl/item346328241_pocket...lko_u_nas_.htmllub czymś podobnym. Ja wiem, ze to chińskie zabawki, lecz może jest to coś warte ( :) )? Bardzo proszę o przemyślane opinie TYLKO osoby, które miały z tym bezpośrednią styczność. Będę też wdzięczny za propozycje innch motorków dla siedmiolatka.Pozdrawiam :lalag: Ja po kilku jazdach szukałem drugiego gaźnika bo oryginalny tak się zalewał, że paliwo lało się przez kolanko i filtr powietrza. Sznurek do odpalania się szybko urwał ale można go odpalać wkrętarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Syn mojego zaprzyjaźnionego mechanika Yamahy ma cos takiego, jak ten z drugiego linku. Dzieciak ma wlasnie cos ponizej 10 lat i sobie smiga wlasnie na takim niby supermoto za 800zł. Po w miare dlugiej eksploatacji urwala sie jedynie plasticzek mocujący linke do odpalania, ale koszt dotoczenia elementu to puszka piwa :) ponadto jak na 7 letnie dziecko to za szybkie te zabaweczki są - znajomy zdlawil na gaźniku i gdzies na napędzie zalozyl podkladke zeby dzieciak sie nie rozbijal za mocno :P Z kolei kolega kupil sobie takiego wiekszego, mającego gdzies z 1,5m dlugości crossa za cos ok. 2000zł i to jest jedna wielka masakra. Silnik 110cm3, zrywny i owszem, ale jakos to jedna wielka sieczka. Polka przednich amorów spawana w ciagu pierwszego sezonu zabaw 3 razy. Te małe od siebie polecam ;) Pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Sąsiad miał coś takiego właśnie po 3 dniach od azkupu urwała się linka od gazu :crossy: dzieciak tak szarpał że aż poszła :icon_mrgreen:A tak ogólnie to się trzymają takie bicykle, jednak malutenki zbiornik paliwa czyni z nich bardzo mało praktyczny pojazd.Aha i mieszanke rób sam dla dzieciaka, znaczy na zapas w karnisterku żeby się dzieciak nie zapomniał i nie wlał samej beny, u takiego to normalka. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mój brat mial taki sam. Musisz sie liczyc ze taka chinska zabawka ma od razu gaznik do robienia i takie tam duperele. Wszystko przychodzi musisz skrecac(ale nawet to jest plusem) Mozna sie po bawic:)Gaznika nie musisz kupowac nowego wystarczy ze skrecisz takie gówno przy gazniku bo wszystkim cieknie paliwo. Jesli sie troche znasz to na pewno sobie poradzisz potem tylko wyregulowac ladnie ustawic na iglicy (czesto jest zle ustawione) ja tak mialem. I tak moto sprzedalem chodz ladnie sie zbieral w porównaniu do Peugeota speedfighta II to brał go!Tak samo z keewayem z salonu itd. Nie trudno o glebe bo ten corssik jest na prawde niski. Dlatego kupilem bratu crossa ale 110ccm Ze sprzegłem i 4 biegami:) To juz ladnie chodzi 4 suw . Za 1200zł dostanie moze lepiej dolozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mój brat mial taki sam. Musisz sie liczyc ze taka chinska zabawka ma od razu gaznik do robienia i takie tam duperele. Wszystko przychodzi musisz skrecac(ale nawet to jest plusem) Mozna sie po bawic:)Gaznika nie musisz kupowac nowego wystarczy ze skrecisz takie gówno przy gazniku bo wszystkim cieknie paliwo. Jesli sie troche znasz to na pewno sobie poradzisz potem tylko wyregulowac ladnie ustawic na iglicy (czesto jest zle ustawione) ja tak mialem. I tak moto sprzedalem chodz ladnie sie zbieral w porównaniu do Peugeota speedfighta II to brał go!Tak samo z keewayem z salonu itd. Nie trudno o glebe bo ten corssik jest na prawde niski. Dlatego kupilem bratu crossa ale 110ccm Ze sprzegłem i 4 biegami:) To juz ladnie chodzi 4 suw . Za 1200zł dostanie moze lepiej dolozyc? Ja bym brał motorynkę romet :flesje: niski koszt zakupu, tanie części i zazwyczaj bardzo bezawaryjne. Myślę też, że ze 3 latka pośmiga jak mu się spodoba :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ja miałem motorynke romet, osobiscie wolalbym na pierwsze moto takie chińskie coś, napewno wieksza frajda :flesje: Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 szczerze mówiąc jezdziłem dobre kilka razy na tym cudaczyn wytworze chińczyków, kupiłem sobie:) mam 75kg . Hamulce tragiczne pod moim cieżarem, z zapalaniem czasem kłopoty, zużywa sie wszystko w tepie natychmaistowym(pzekładnia, pnrzeniesienie napedu) i już w kilku miejscach małe pękniecia ramy. ale zabawa fajna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Serdeczne dzięki za wszystkie rady! :) Kolega się chyba zdecyduje, ja mu doradzam to mini-enduro, bo wydaje się wyższe od mini-ściga, pewnie będzie się pewniej prowadzić :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja motorynką romet przejeździłem 3 sezony bez awarii!! Kolega kupił mini crossa 125cm3 i po 2 tygodniach jazdy padł rozrząd!! Gorąco nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymq Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Powiem ci ,że lepiej kupić motorynkea nie te szajstwo pojeździ pare dni i do naprawy a motorynke troszeczke porobisz i masz jazde możesz zmniejszyć rame ,zeby mógł dosięgać nogami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modem Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Synowi kupiłem minicrosa a to praktycznie technicznie to samo co sprzęty z linka. 2 sezony bez większej awari - polecam. Mój mały motocyklista ma teraz 6 lat.http://www.bikepics.com/pictures/1205746/ Cytuj Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swatu Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Ja bym czegoś takiego nigdy nie kupił bo nie wiadomo czy wyjdę z tej jazdy cało(kto mi da gwarancje że to się nie rozpadnie). Ja bym polecał motorynkę romet- dobry sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymq Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 swatu i bardzo dobrze gadasz masz racje daje 10/10 z twoją decyzją mam motoryne i super jazdapolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi