bartoYZ426F Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Koledzy mam problem z moją Yamaszką mianowicie pali mi czesto swiece i dławi sie z wolnych obrotów jak ktos miał podobne problkemy to prosze o info gazik czyscięłm i dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Koledzy mam problem z moją Yamaszką mianowicie pali mi czesto swiece i dławi sie z wolnych obrotów jak ktos miał podobne problkemy to prosze o info gazik czyscięłm i dalej to samo Co to znaczy pali świece ? Jaki kolor mają te spalone świece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Czy niedzialajaca swieca jest zakopcona i zaolejona ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 W 426 to raczej norma, że pożera świece. Jak długo ją masz ? Jeśli jesteś początkującym to kup kilka od razu, z czasem się nauczysz. Wystarczy dodanie gazu na wyłączonym albo zimnym silniku i jest lipa - zalana i po świecy. Pomagają świece irydowe albo platynowe. Miałem iryd i padł po kilkunastu mth, zmieniłem na zwykła i jeżdżę już rok, także zależy jak trafisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No tak moze i to 426 ale raczej zadne moto nie powinno przepalac swiecy .Ja mialem takie cos w swoim , wyczyscilem caly uklad paliwowy (bak,kranik,gazniki, itd) I potem bylo Ok.Czesto jest tak ze syf swiece ci przepala i tracisz moc moto gasnie :lalag:Wyczysc to, zlóz do kupy zalej pełen bak dolej oczyszczacza do benzyny np STP i wyjedz to (poczujesz za pewnie lepsza dynamike) I nic Ci nie bedzie przepalał. mozliwe tak jak kolega wyzej pisał "Wystarczy dodanie gazu na wyłączonym albo zimnym silniku i jest lipa - zalana i po świe" Ale wyczyscic zawsze mozna na pewno bedzie to na plus Mozliwe tak jak wyzej kolega pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoYZ426F Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 wiec tak morze zle to ujełem morze nie pali mi swiecy a badziej zalewa jest troche zakopcona wsumie nie jest to problem wygrzewam ja i lata ale tak nie powinno byc zrobie tak jak poradził mi kolezga i dokładnie wyczyszcze wszytstko a moto mam juz prawie 2 lata i ostatnio robiłem kapitalke takze mam go w małym paluszku a stego co mi wiadomo duzo ludzi ma ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 wiec tak morze zle to ujełem morze nie pali mi swiecy a badziej zalewa jest troche zakopcona wsumie nie jest to problem wygrzewam ja i lata ale tak nie powinno byc zrobie tak jak poradził mi kolezga i dokładnie wyczyszcze wszytstko a moto mam juz prawie 2 lata i ostatnio robiłem kapitalke takze mam go w małym paluszku a stego co mi wiadomo duzo ludzi ma ten problem Sprawdź w katalogu czy twoja swieca ma odpowiednia wartość cieplna dla tego silnika. Jesli tak , to wyreguluj gaznik. Byc moze pomogło by wstawienie cieplejszej swiecy. Co to znaczy pali swiece? Skad bierzesz takie wyrażenia? Świeca może mieć przebicie ale na pewno się nie spali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Za pewne chodzi o zjawisko takie ze swieca nie przepala :icon_biggrin: Mozna raczej sie domyslic... Czy kazdy musi byc taki dociekliwy :cool:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 No tutaj dociekliwym musisz byc, bo bez precyzyjnie zadanego pytania nie ma dobrej odpowiedzi.Jak swieca zakopcona na sucho to jak Brezniew powiedzial, zla wartosc cieplna lub za bogata mieszanka, zakopcona oleiscie - luzne pierscienie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawos Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jak swieca zakopcona na sucho, to zla wartosc cieplna lub za bogata mieszanka, zakopcona oleiscie - luzne pierscienie.Adam M możesz sprecyzować >swieca zakopcona na sucho, to zla wartosc cieplna<tzn. świeca za zimna, czy za ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 za zimna;) Cierpia na to niektóre motocykle, nie tak dawno przerabiałem taki temat u znajomego który swoja japonia jeździł wolno. Sprawe załatwiła świeca o jeden numerek nizasza np. zamiast CR9... -CR8. Do tego dochodzi fakt ze NGK sa świecami delikatnymi, wrazliwymi na ciepłote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi