?ukasz1989 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam posiadam honde xlr 125 z 1999 niestety mam z nie problem nie chce ona palic. Nie wiem co jest z nią nie tak po pierwsze akumulator jest ok kable są dobrze podłączone a jak naciskam starter to tylko cos pstryka i tyle .. Co to może być moze rozrusznik nie mam pojęcia Proszę o rade z góry dziękuje i POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jak tylko pstryka to masz rozładowany akumulator.Naładuj go i spróbuj ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Sprawdź jeszcze poziom kwasu w aku :) Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz1989 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 a moze wie kto jaki tam jest akumulator 6 cz 12 bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 a moze wie kto jaki tam jest akumulator 6 cz 12 bo nie wiempowinno na nim gdzieś być napisane ale wydaje mi sie ze masz tam 12 bo ja w dt miałem 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 akumulator na bank jest 12v a probowales na popych??;) palic ja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz1989 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 12 , większość instalacji takie ma. Dokładnie, na popych, jak zdrowa bestia to odpali bez mrugniecia. Poziom tez sprawdz najwyzej jak kwasu nie masz to woda destylowana( nie myle sie ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz1989 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 to jest nowy akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 nie ten dział MOD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 kable na pewno dobrze podpięte... a wcześniej nie miałeś problemów ? odpalana po zimie była? Wypuszczone paliwo z gaźników było na zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jeżeli cyka to pewnie akumulator, nie masz pojemności na nim, jeżeli 12V odpal go na kable od auta, jeżeli odpali masz jasność, nie znam twojego motocykla ale podobne cykanie to często przekaźnik rozrusznika, jeżeli akura t posiadasz elektryczny, przeważnie to brak masy na nim powoduje to cykanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam posiadam honde xlr 125 z 1999 niestety mam z nie problem nie chce ona palic. Nie wiem co jest z nią nie tak po pierwsze akumulator jest ok kable są dobrze podłączone a jak naciskam starter to tylko cos pstryka i tyle .. Co to może być moze rozrusznik nie mam pojęcia Proszę o rade z góry dziękuje i POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!Od kiedy nie chce palić? Po zimowej przerwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam posiadam honde xlr 125 z 1999 niestety mam z nie problem nie chce ona palic. Nie wiem co jest z nią nie tak po pierwsze akumulator jest ok kable są dobrze podłączone a jak naciskam starter to tylko cos pstryka i tyle .. Co to może być moze rozrusznik nie mam pojęcia Proszę o rade z góry dziękuje i POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!! Jak akumulator naładowany i nie pali to już wiem co mu jest. Ściągnij siedzenie i tam powinien być taki przekaźnik, poznasz go po dwóch nakrętkach, które trzymają kable (prawdopodobnie czerwony i czarny :) ), przekręć kluczyk żeby włączyć prąd, weź kabel i jedną końcówkę przyłóż do jednej śrubki w przekaźniku a drugi do drugiej (chodzi o to aby połączyć kable od przekaźnika), jeżeli rozrusznik zakręci to znaczy że jest uszk. ten przekaźnik, można go zastąpić zwykłym samochodowym (tym kwadratowym na wsuwki). :lalag: :) Napisz czy zadziałało... Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez AdamSuzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 no niewiem czy przekaźnik od rozrusznika do moto samochodowym na wsuwki zastąpisz, w autach przekaźnika do aku nie ma, a prąd ze stacyjki jedynie wyrzuca wirnik gdzie zwierany jest obwód. Tak wiec uważam że zwykły przekaźnik się spali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi