michorg Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A nie myślałeś o Hondzie Shadow VT1100 ? Ja mam 189 cm i około 120kg i moto tnie jak burza. Kupiłem go w lipcu zeszłego roku, machnąłem ponad 15 tyś km i jest zaj...ście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniczmarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A nie myślałeś o Hondzie Shadow VT1100 ? Ja mam 189 cm i około 120kg i moto tnie jak burza. Kupiłem go w lipcu zeszłego roku, machnąłem ponad 15 tyś km i jest zaj...ście myślałem jak najbardziej ale po pierwsze cena - podobają mi się niestety te na które mnie nie stać, a po drugie trochę nie podoba mi się sposób siedzenia z nisko położonym siedzeniem.Właściwie to nie wiem dlaczego ale VN kręci mnie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Wiesz co dobre!!!! :crossy: I tak trzymaj :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigi222 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Vn 800 ma moc jak na motor tej klasy. Jeszcze przerób wydechy na wolne i sama kwintesencja dla ucha.Ja zastanawiałem się nad Vn 800 Drag Star 650 i Shadow 750. Wybrałem kawe, ze wzgledu na moc, a silnik jest prosty jak w shadówie zatem nie powinno być zadnych problemów, chyba , że nie będziesz dbał dogladał itp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Selvin Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) a co marauderem/intruderem też w pojemnościach 700-900 ?one chyba mają wał Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Selvin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mausser Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam Wybór jest prosty, przy Twoich gabarytach plus plecaczek - bierz mocniejszy egzemplarz. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniczmarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 właściwie to wszystko jest dla mnie jasne. Cieszy mnie, że jest jeszcze możliwość ewentualnej przeróbki na pasek chociaż nie wiem czy bedzie taka potrzeba. W końcu pogrzebać, poczyścić, popieścić to sama przyjemność. A znacie może kogoś sprawdzonego w okolicach wielkopolski odnośnie zakupu, sprowadzenia lub czegoś w tym stylu. Ze mnie żaden mechanik chociaż nie zupełny ignorant w temacie ale boje się sam zdecydować bez pomocy jakiegoś fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 będzie po pierwszym czyszczeniu jak zrobisz ze 2000 km bez większych postojów i do tego jakiś deszczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samart Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 właściwie to wszystko jest dla mnie jasne. Cieszy mnie, że jest jeszcze możliwość ewentualnej przeróbki na pasek chociaż nie wiem czy bedzie taka potrzeba. W końcu pogrzebać, poczyścić, popieścić to sama przyjemność. A znacie może kogoś sprawdzonego w okolicach wielkopolski odnośnie zakupu, sprowadzenia lub czegoś w tym stylu. Ze mnie żaden mechanik chociaż nie zupełny ignorant w temacie ale boje się sam zdecydować bez pomocy jakiegoś fachowca. A nie zastanawiałeś się nad jeszcze jakąś inną marką.Miałem podobny problem i z tej dwójki którą bierzesz pod uwagę (też brałem pod rozwagę),prawie zdecydowałem się na Mauruderka i jestem w trakcie poszukiwań.Jeżeli łańcuch Ci nie przeszkadza i jesteś dość dużym "chłopem" tozastanowiłbym się nad tą opcją - zastanowienie się nic nie kosztuje :-)a może okaże się, że ta opcja przypadnie Ci do gustu. pzdr.SamArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja moim VN przesmigalem dwa sezony - od draga jest lepszy poniewaz: moc, pojemnosc, wielkosc, chlodzenie - lancuch nie jest az takim problemem jak by moglo sie wydawac, teraz mam wal i nie widze jakiejs super roznicy na korzysc, a nawet wal bardziej agresywnie oddaje moc i lekko prostuje moto przy gwaltownym dodaniu gazu. ale wybor nalezy do ciebie. Ale moim zdanie vn tylko w classicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billu Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Cześć, Polecam VN 800 Classic.Salon www.adammotocykle.pl, mają spory wybór - będziesz miał się do czego przymierzyć. Swoją dziecinę kupiłem właśnie u nich. Da się potargować. Często mają maszynki, których jeszcze nie zamieścili na stronie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
---AL--- Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Czołem Stary VN800CLASSIC. Tylko i wyłącznie.DRAG STARA 1100 objedziesz do okoła.VN to kwintesencja klasyki i technika KAWASAKINie zapominajmy, że to KAWASAKI ma 2 motocykle, które zapinają ponad 300 km/hYAMAHA i HONDA niestety nie.Ja obstawiam VN800CLASSIC.Latam na nim już 5-ty sezon i nie zamierzam zmieniać.Kochany motocykl.Co do łańcucha to taką samą kiepską robotą jest czyszczenie szprych.Jak widzisz ci co mają wał i tak łapki pobrudzą.Nie na darmo motocykle wyścigowe mają łańcuchy.Pamiątaj VN to klasyk ale to KAWASAKI.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniczmarcin Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czołem Stary VN800CLASSIC. Tylko i wyłącznie.DRAG STARA 1100 objedziesz do okoła.VN to kwintesencja klasyki i technika KAWASAKINie zapominajmy, że to KAWASAKI ma 2 motocykle, które zapinają ponad 300 km/hYAMAHA i HONDA niestety nie.Ja obstawiam VN800CLASSIC.Latam na nim już 5-ty sezon i nie zamierzam zmieniać.Kochany motocykl.Co do łańcucha to taką samą kiepską robotą jest czyszczenie szprych.Jak widzisz ci co mają wał i tak łapki pobrudzą.Nie na darmo motocykle wyścigowe mają łańcuchy.Pamiątaj VN to klasyk ale to KAWASAKI.Pozdrawiam Czytałem mnóstwo artykułów i wszędzie piszą że Kawasaki to jest sprzęt lepszy od innych technicznie.Łańcucha jakoś się nie boję. Miałem wątpliwości bo koleś mi namieszał. Skoro to tylko kwestia czyszczenia to pestka. Drag mi się podoba ale od czasu jak oglądam VN to chyba on jest dla mnie numer 1 i to zdecydowanie. Tym bardziej, że w moich możliwościach finansowych ten motocykl w porównaniu z innymi jest i fajny wizualnie i ma dobre opinie. Muszę jeszcze wybrać konkretny model dla siebie i już śmigam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Konkretne modele sa tylko dwa - Drifter i VN Classic ;) wiec za duzego wyboru nie masz hahaha. niemniej kazdy z tych wyborow bedzie sluszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walenty-61 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 VZ 800 ma łańcuch ale fajny to sprzęcik posiadam takiego i używałem przez 3 lata. Teraz kupiłem VTX 1300 ale jeszcze nie zarejestrowana.VZ 800 polecam bo fajny sprzęcik a nie jestem niski 185 cm.Ciężko mi będzie się znim rozstać ale dwa motorki w garażu to trochę tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi