malin1992 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Posiadam CZ 350 i nie wiem jaka jest przyczyna niedziałającego prędkościomierza (licznika)... Licznik jest na 100% sprawny, tylko jak odłącze linke od licznika to sie nie kręci i jak jade to ja przekręce palcami i sie obkręci 2 razy i sie zatrzymuje???? Prosze o jakie kolwiek odpowiedzi... Z góry wielkie Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 tam ślimak jest w przednim kole ?? patrzyłeś jak wyglądają żebatki ślimaka ?? nasmarowany ?? linka nasmarowana ?? wyjęta z moto luźno idzie ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin1992 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 ale ja mam linke podłączoną do silnika... :) luźno chodzi... wiec co mam zrobic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi_NB Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Sprawdzić w jakim stanie jest slimak... Czy nie ma zjechanych zabkow itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 tam ślimak jest w przednim kole ?? patrzyłeś jak wyglądają żebatki ślimaka ?? nasmarowany ?? linka nasmarowana ?? wyjęta z moto luźno idzie ?? :flesje: :eek: :eek: :notworthy: :cool: TS to nie komar. Tu nie ma ślimaków w kołach :banghead: malin1992 musisz zdjąć lewą pokrywę silnika (wcześniej spuścić olej) i tam jest taki ślimak. U mnie ząbki były starte to zamieniłem plastikowy na stalowy i wszystko śmiga jak cacy :flesje: Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Pod lewą pokrywą jest o ile pamiętam ślimak z obrotomierza, a nie z licznika, więc nawet tam nie zaglądaj :biggrin: Najprawdopodobniej wychechłane jest gniazdo w które wchodzi linka, kręć podniesionym tylnym kołem i zobacz czy linka w pancerzu w ogóle się obraca. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 eek.gif eek.gif eek.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif nie wiem ja miałem tylko wiejskiego crossa z tski bez zegarów :flesje: zresztą slimak to ślimak nieważne gdzie jest ;) swoją drogą ciekawe czemu mz i ts mają ślimak w silniku ?? moja mtx 80 też ma w przednim kole Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) swoją drogą ciekawe czemu mz i ts mają ślimak w silniku MZ (przynajmniej ETZ) ma ślimak na tylnym kole Edytowane 1 Września 2008 przez wojtek2812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Pod lewą pokrywą jest o ile pamiętam ślimak z obrotomierza, a nie z licznika, więc nawet tam nie zaglądaj :biggrin:Są obydwa pod lewą pokrywą. Przynajmniej ja tak mam... editja mówię o silniku Jawy TS 350 a autor mówi o silniku Jawy 350. Dopiero teraz to zauważyłem Edytowane 1 Września 2008 przez Batman Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 odłącz linkę od licznika przywiąż ją do kierownicy zapal moto i jedź i jeśli linka się kręci cały czas to znaczy że ślimak masz dobry a jak się nie kręci lub przerywa to ślimak do wymiany. a jeśli chodzi o to gdzie się znajduję ślimak to należy iść po lince licznika i na końcu jej jest ślimak dowiesz się wtedy czy jest pod deklem czy w kole. jeśli linka ładnie się obraca oblukaj końcówkę wchodzącą do licznika czy nie jest wyrobiona. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi