Jack-Jawa Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zakładam ten temat nie po to aby sprowokować dyskusję o sensie wożenia apteczek w motocyklu.Ale po to aby motocyklista udający się na wycieczkę po Europie zabrał ze sobą wyposażenie apteczki wymagane przez przepisy poszczególnych krajów.I w razie "upierdliwej" kontroli był "zgodny z obowiązującym w danym państwie prawem".A nie musiał się tłumaczyć że ma o 1cm za krótkie nożyczki,..za małe rękawiczki,.. itd... :icon_rolleyes: ps. Jeśli umieściłem w nieodpowiednim miejscu to sorki i proszę moda o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A o konwencji wiedeńskiej w sprawie ruchu drogowego słyszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Masz na myśli : Wiedeńską Konwencję o Ruchu Drogowym z 1968 roku? Jak przeczytam tą "Konwencję" to będę wiedział czy obowiązkowo mam mieć apteczkę i co włożyć do niej jadąc np. do Hiszpanii??Tak aby "po drodze" żaden "ważniak w mundurze" się nie czepiał? Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez Jack-Jawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart322 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A to na moto jest obowiazek wozenia apteczki? :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Masz na myśli : Wiedeńską Konwencję o Ruchu Drogowym z 1968 roku? Jak przeczytam tą "Konwencję" to będę wiedział czy obowiązkowo mam mieć apteczkę i co włożyć do niej jadąc np. do Hiszpanii??Tak aby "po drodze" żaden "ważniak w mundurze" się nie czepiał?Nie, będziesz wiedział, że pojazd ma być wyposażony zgodnie z przepisami kraju w którym jest zarejestrowany (Polsce) a nie zgodnie z przepisami krajów przez które przejeżdża. To oficjalnie. Ciekawe czy wszystkie krawężniki w Europie tez o tym wiedzą.... bo to oni wystawiają mandaty :icon_question: Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 ...pojazd ma być wyposażony zgodnie z przepisami kraju w którym jest zarejestrowany...To oficjalnie. Ciekawe czy wszystkie krawężniki w Europie tez o tym wiedzą.... bo to oni wystawiają mandaty No właśnie o to mi chodzi :icon_question: Te zasady "Konwencji" znam, ale co z tego. W przypadku kontroli "upierdliwego" policmajstra mam małe szanse aby udowodnić mu że: "nie jest mądrzejszy ode mnie".Na dalsze wyjazdy i tak wożę ze sobą apteczkę - tak dla własnego dobra.Więc nie byłoby problemu wrzucić dodatkowe wyposażenie wymagane przez przepisy tego kraju przez który akurat będę przejeżdżał.Gdzie szukać tego rodzaju informacji? - Tzn. czy w danym kraju jest wymagana apteczka i jakie ma być jej wyposażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Wydrukuj sobie w kilku językach tekst o wyposażeniu pojazdów, wrzuć gdzieś pod kanapę i już :icon_question: ps. ja wożę apteczkę z lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi