Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

MUZ - co do reglera to do starszych Bułek są niemal identyczne z tymi ze Sporta, w XB były dwa rodzaje starsze (na 4 kable) i nowsze chyba po 2007 (na 3 kable) - tak mnie się coś zdaje.

MICRAM - można tylko po co? Kup ten sam olej i po kłopocie :-)

Ale nie chcę się wymądrzać - niech ktoś się jeszcze wypowie :-)

Edytowane przez maarp

.

MICRAM - można tylko po co? Kup ten sam olej i po kłopocie :-)

Ale nie chcę się wymądrzać - niech ktoś się jeszcze wypowie :-)

choćby cena z litra HD 40zł , ja potrzebuje na dolewkę , a czytałem gdzieś że moto na innym oleju chodzi ciszej itp...

Witam już mi mi się udało naprawić dolegliwość mojej bułki:) ,chciałbym zaznaczyć że wymieniałem świece na NGK (made in japan) i bułka chodził dobrze przez kołko 2 minuty,po czym zaczeła prychać i strzelać w filtr i wydech, sprawdziłem po tym świece jedna i droga miała przebicie,więc je oddałem do sklepu,kupiłem drugie w innym sklepie też NGK,to samo....okołko 2 minutki pochodził,w między czasie doszły mnie słuchy że harley nielubi japońskich świec że podbno niewytrzymują ,więc kupiłem swiece harleya davidsona c okazało się że są tańsze od NGK,i tu miła niespodzianka:) buell chodzi .wszystko jest jak należy.pozdrawiam

zapraszam serwis motocyklowy www.motor-garage.pl

doszły mnie słuchy że harley nielubi japońskich świec że podbno niewytrzymują ,więc kupiłem swiece harleya davidsona c okazało się że są tańsze od NGK,i tu miła niespodzianka:) buell chodzi .wszystko jest jak należy.pozdrawiam

ja włożyłem NGK Irydowe najdroższe ok 120zł za 2 świece i jest wyśmienicie nic się nie dzieje, może masz za uboga mieszankę lub cos..

ja włożyłem NGK Irydowe najdroższe ok 120zł za 2 świece i jest wyśmienicie nic się nie dzieje, może masz za uboga mieszankę lub cos..

katalogowe świece do buell xb12s NGK nie są irydowe,tylko zwykłe świece,więc irydowe mogą sie nadawać nie wiem nie kupowałem ,na świecach harleya chodzi jak malyna;] pozdrawiam

Eeeee przypadek :-) Zawsze montuję najtańsze NGK (z resztą jak i fabryka) i nie ma problemu.

Ale dobrze że zwróciłeś nam na to uwagę - "przypadki" są najgorsze do wykrycia i najbardziej upierdliwe...

Edytowane przez maarp

Witam . Na poczatek sie przedstawie bo to moj pierwszy wpis:) Jestem posiadaczem poczciwego X1 (1999r). Mam podobny problem jak kolega powyzej tzn. kiedy po zimie odpalilem maszyne ta pracowala dosc nierowno , strzelala w tlumik i filter ,no i oczywiscie zalewalo swiece. Dodam ze jesli motocykl rozgrzal sie pracowal normalnie i nie bylo problemow.Zakupilem nowe swiece Denso ( odpowiednik NKG DCPR8E) ale przyszly przed samymi swietami wiec jeszcze nie sprawdzalem jak chodzi ( mam nadzieje ze to tylko te swiece ).Poza tym wydaje mi sie ze dostaje zbyt bogata mieszanke paliwa poniewaz przy ok 5-6 tys RPM spaliny maja zabarwienie ciemne.I tu mam pytanie, czy idzie zmniejszyc jakos dawke paliwa na Dobeck TFI ?? Dodam ze motocykl ma zamontowane wspommnianego TFI ,filtr stozkowy z przeplywką oraz tlumik Akrapovica...( ta konfiguracja to dla mnie jak narazie "czarna magia" hehe)

Witam . Na poczatek sie przedstawie bo to moj pierwszy wpis:) Jestem posiadaczem poczciwego X1 (1999r). Mam podobny problem jak kolega powyzej tzn. kiedy po zimie odpalilem maszyne ta pracowala dosc nierowno , strzelala w tlumik i filter ,no i oczywiscie zalewalo swiece. Dodam ze jesli motocykl rozgrzal sie pracowal normalnie i nie bylo problemow.Zakupilem nowe swiece Denso ( odpowiednik NKG DCPR8E) ale przyszly przed samymi swietami wiec jeszcze nie sprawdzalem jak chodzi ( mam nadzieje ze to tylko te swiece ).Poza tym wydaje mi sie ze dostaje zbyt bogata mieszanke paliwa poniewaz przy ok 5-6 tys RPM spaliny maja zabarwienie ciemne.I tu mam pytanie, czy idzie zmniejszyc jakos dawke paliwa na Dobeck TFI ?? Dodam ze motocykl ma zamontowane wspommnianego TFI ,filtr stozkowy z przeplywką oraz tlumik Akrapovica...( ta konfiguracja to dla mnie jak narazie "czarna magia" hehe)

zakup oryginalne świece harleya davidsona(są bardzo tanie) ,oraz kable do świec,mi polecili kable wysokiego napięcia BOSCH Racing (wzmacniane), to było u mnie przyczyną pozdrawiam

witam

nie wiem jak w innych ale w XB12x świece padają po odpaleniu i nie rozgrzaniu silnika, mam jednak znacznie kosztowniejszy problem zerwałem już drugi pas wprawdzie po 16tyś ale i tak wydaje się to sporo za mało ?! (żadnego palenia gumy czy wariactwa) coś jest nie tak z tym modelem ? czy mam się przyzwyczaić, lekko mnie to w...

Hej Talaxon!

Kupiłeś już pas do Ulyego?

Jak coś to mam jeden na wypróbowanie. Ja jeszcze używam oryginalnego ale mam zamienniki.

Nie chcesz spróbować?

A co do pasów nie ma co narzekać... A co ile wymienia się łańcuch? :-)

Edytowane przez maarp

maarp kusisz jaki masz i co za to chcesz, miałem G0500.1AKE ale chcę zamówić G0500.1AKF ponoć poprawiona wytrzymałość a, i tak myślę że chyba powinienem wymienić również zębatki czy może koła pasowe, co do łańcucha to masz rację nie starczał mi na 16tyś. ale czy znasz kogoś kto wymienia pas co sezon (bo zerwał, ja naprawdę nie jestem katem) ?!