tomaj261 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam,mam kilka pytan jak prawidlowo ustawic gazniki w gsx600f z grubsza wyregulowalem,ale cos wolno schodzi z obrotow,a na niskich troche faluje,wkreca sie bardzo dobrze,pytanie:ile obrotow nalezy wykrecic sruby regulacji mieszanki paliwowo powietrznej?na ktory rowek ustawic iglice?jest piec rowkow mam ustawione na srodku,ale wydaje mi sie ze to troche za duza dawka,jak myslicie?ma ktos moze jakies parametry co jak ustawic w tych gaznikach? :D :biggrin: :crossy: widze ze duzo osob chetnych do pomocy,niema co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 To Ci nic nie da. Poziom paliwa, czyszczenie, synchronizacja na koniec. Sprawdzenie szczelności dolotu, osi przepustnic, świec, kabli WN, filtra powietrza. Amen. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 na mój gust to ma lewe powietrze, przy pracującym silniku spryskaj np. wd40 krućce - jeśli obroty wzrosną to masz przyczyne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj261 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 krucce juz sprawdzalem sa ok.kable,swiece,filtr powietrza nowe,od soboty tak cos wolno zchodzi z obrotow jak sciagalem zbiornik,moze cos z linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styka Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam...Mam problem z regulacja gaznikow w gsx600f '92...Kable, swiece, filtr sa ok na 100%, krucce musze sprawdzic ale wygladaja na dobre. Sprawa wyglada dziwnie, kiedy ustawiam 1 i 2 gaznik jest ok podcisnienie na nich to okolo 0,2. Kiedy ustawiam 3 i 4 obroty lekko wzrastaja a podcisnienie na nich okolo 0,3. Kiedy probuje ustawic 2 i 3 gaznik obroty wzrastaja do 3tys i nie da sie ich obnizyc bo regulacja sie konczy, jakby opieral sie na przepustnicach. Gazniki byly czyszczone i wyregulowano w nich prawidlowo mieszanke (z tego co pamietam chyba trzeba wykrecic 1,5 obrotu). Ktos ma jakies pomysly???Dodam jeszcze ze kombinowalem wszelkie opcje, zaczynalem od lewej, od prawej od srdokowych. jedyne, co mi sie udalo zrobic do wyrownac 2,3,4 a pierwszy jakos odbiega, obroty w normie daja sie ustawic. Niby niewiele brakuje do idealu ale od wolnych obrotow do okolo 3tys wkreca sie jakby na jeden gar nie palil.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj261 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam...Mam problem z regulacja gaznikow w gsx600f '92...Kable, swiece, filtr sa ok na 100%, krucce musze sprawdzic ale wygladaja na dobre. Sprawa wyglada dziwnie, kiedy ustawiam 1 i 2 gaznik jest ok podcisnienie na nich to okolo 0,2. Kiedy ustawiam 3 i 4 obroty lekko wzrastaja a podcisnienie na nich okolo 0,3. Kiedy probuje ustawic 2 i 3 gaznik obroty wzrastaja do 3tys i nie da sie ich obnizyc bo regulacja sie konczy, jakby opieral sie na przepustnicach. Gazniki byly czyszczone i wyregulowano w nich prawidlowo mieszanke (z tego co pamietam chyba trzeba wykrecic 1,5 obrotu). Ktos ma jakies pomysly???Dodam jeszcze ze kombinowalem wszelkie opcje, zaczynalem od lewej, od prawej od srdokowych. jedyne, co mi sie udalo zrobic do wyrownac 2,3,4 a pierwszy jakos odbiega, obroty w normie daja sie ustawic. Niby niewiele brakuje do idealu ale od wolnych obrotow do okolo 3tys wkreca sie jakby na jeden gar nie palil....mieszanke ustaw na 2 obroty i wyglada na ze masz ktoras swiece padnieta,wykrec i posprawdzaj iskre jak chodzi na wolnych sprawdz nagrzewanie sie kolanek jesli ktores nagrzewa sie wolniej,albo wciaz jest zimne to prawdopodobnie ta swieca do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styka Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 dzieki za odpowiedz... ustawilem mieszanke na 2 obroty, probowalem tez na 2,5 ale bylo gorzej wiec wrocilem na 2, wyjalem tez te gumki ale roznicy nie widze wiekszej... niby wkrecanie z wolnych sie poprawilo ale nadal nie da sie wyregulowac vacuometrem... jesli wszystkie gazniki wyrownam to obroty 3tys a regulacja na koncu... nie jestem pewieni czy swieca ma cos do tego... ale sprobuje co mi szkodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Synchronizujesz najpierw gaźnik 1-2, potem 3-4, a na koniec środkową śrubką ustawiasz równo pary gaźników 1-2,3-4. Nie synchronizuje się tą śrubką gaźnika 2-3. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 W jakiej pozycji gaźnika sprawdzałeś wysokość pływaka ?IMHO najwygodniej mierzyć pionowo, z lekkim przechyleniem w strone " do góry nogami" . Ta pozycja nie pozwala na ściśnięcie amortyzatorka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj261 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Synchronizujesz najpierw gaźnik 1-2, potem 3-4, a na koniec środkową śrubką ustawiasz równo pary gaźników 1-2,3-4. Nie synchronizuje się tą śrubką gaźnika 2-3. Pzdr.dokladnie tak jak kolega napisal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Sprawdz cisnienia sprezania na wszystkich cylindrach na zimnym silniku, najpierw na sucho a potem z olejem. Dawno regulowales zawory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi