popek Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 witam...mam drobny problem... na targach motoryzacyjnych silesia-expo zakupilem przewody hamulcowe w oplocie HEL dedykowane do fazera.... caly szczesliwy wrocilem do domu i kiedy znalazlem chwilke czasu kilka dni pozniej zabralem sie za wymiane i zauwazylem ze w moim fazerze sa 3 przewody (jeden od zbiornika, ktory pozniej rozdziela trojnika na dwa przewody, kazdy osobno do zacisku), a ja zakupilem 2. Kiedy wnikelm w szczegoly okazalo sie ze zakuione przewody dedykowane sa do fazera w wersji F (bez owiewki) a ja mam S (z owiewka) i sa 3 przew. napisalem do HELa jaka jest mozliwosc wymiany na odpowiedni model i w odpowiedzi dostalem takie cos. Witam,Jest mozliwosc wymiany przewodow, z tym ze nie wiem czy jest taka koniecznosc. Dwa dlugie przewody stosuje sie zamiennie z trzema przewodami i trojnikiem. Powinny one pasowac bez najmniejszego problemu. Wydajnosc ukladu z dwoma przewodami nie rozni sie od wydajnosci ukladu z trzema przewodami i trojnikiem. Jezeli mimo wszystko decydujesz sie na wymiane to prosze o kontakt telefoniczny 606454479.Pozdrawiam,Kuba Wrutniak Dlugosc przewodow pasuje bez najmniejszego problemu wiec prosze teraz o rade.... wymieniac przewody co wiaze sie z doplata (co 3 przewody to nie dwa :crossy: ) czy jak sugeruja zamontowac te co mam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Skoro pasują to po jakiego grzyba dopłacać? 2 przewody wg mnie ladniej wygladaja przy pompie hamulcowej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loczek218 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Zaloz te co kupiles Bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Marca 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 To jest całkowicie normalne i zalecane. Oryginalne gumowe układy hamulcowe bardzo często mają pojedyncze wyjście z pompy hamulcowej, które dopiero potem, poprzez rozgałęzienie, przychodzi w dwa odrębne przewody na poszczególne zaciski. Dziś czegoś takiego się nie praktykuje. Dzięki dogęciu pod odpowiedniemm kątem końcówek, z pompy hamulcowej wyprowadza się dwa przewody biegnące każdy bezpośrednio do swojego zacisku. Dedykowane zestawy polegają na tym, że otrzymuje się przewód o odpowiedniej długości, a także końcówki zagięte pod odpowiednim kątem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Migus Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam ja z innej beczki mam takiego samego Fazera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam ja z innej beczki mam takiego samego Fazera .I cóż w tym dziwnego? Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Chciał sie pochwalić:notworthy: A jeśli chodzi o te przewody to jak wyżej, spokojnie zakładaj, odpowietrzaj układ i jazda:D Na pewno odczujesz różnice. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Skombinuj sobie śrube tą dłuższą pod 2 przewody i załóż pomiając trójnik...sam tak zrobiłem w swojej Kawie i jestem bardzo zadowolony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Skombinuj sobie śrube tą dłuższą pod 2 przewody i załóż pomiając trójnik...sam tak zrobiłem w swojej Kawie i jestem bardzo zadowolony.... Śruba do pompy powinna być w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi