Filu Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 Witam wszystkich.Mam takie pytanie, czy istnieje coś takiego jak mapa poligonu.Wiem że to nie jest legalne, ale może ktoś robi takie mapy.Konkretnie chodzi mi o mape poligonu w Wesołej. Tamtejszy poligon jest ogromny i ma dużo ciekawych miejsc (do jeźdzenia oczywiście :D )Fajnie by było gdybym miał mape tego terenu.Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja tam bym nie ryzykował :twisted: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja tam bym nie ryzykował :twisted: pzdr Jakbyś tam wjechał to byś zmienił zdanie.Alles czad :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja tam bym nie ryzykował :twisted: pzdr bez ryzyka - zycie stalo by sie nudne ... niby czemu ryzykuje... przeciez manewry na poligonie odbywaja sie w specjalanie wyznaczonych miejscach, a ja nie wierze w legendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 9 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 To jak nikt nic nie wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Grudnia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 O ile dobrze pamiętam, to mapy poligonów są dziś do oficjalnego kupienia, przynajmniej takie mapy w Sokole mamy (kurde, chyba oficjalnie kupione?). Muszę spytać kolegę, który je kupije, gdzie je zdobyć. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 O ile dobrze pamiętam' date=' to mapy poligonów są dziś do oficjalnego kupienia, przynajmniej takie mapy w Sokole mamy (kurde, chyba oficjalnie kupione?). Muszę spytać kolegę, który je kupije, gdzie je zdobyć. pzdr[/quote'] dzieki dominik, moze on bedzie mial wlasnie ta, ktora nas interesuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 A co powiecie na poligon in winter :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 A co powiecie na poligon in winter :?: :?: :?: We`ll see :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja tam bym nie ryzykował :twisted: pzdr Jakbyś tam wjechał to byś zmienił zdanie.Alles czad :!: :!: :!: tak najpierw trzeba mieć czym tam wjechac :D a tak w życiu troszke ryzyka jest potzrbne, ja chyba też czesto ryzykuje :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Grudnia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2003 A co powiecie na poligon in winter :?: :?: :?: Spoko chopaki, jeździłem. Czad nie z tej planety, a mówić ściślej - pełen hardkor. Najważniejsze są zamarznięte czołgowiska (takie poprzeczne doły wypełnione wodą) - głębokie nawet na 1,20 metra, zwykle mają gdzieś z 50-60 cm wody. Jak jest mróz, to woda w nich jest zamarnięta i zwykle śmiga się po lodzie, ew. na mocniejszych sprzętach przeskakuje się je. Ale jak lód puści, to... kurna zaczyna sie rosyjska ruletka - wjeżdżasz w koleinę, nie wiesz ile w niej wody, jak głęboka jest i jak gruby jest lód. Ubiegłej zimy załamał się pode mną lód kilkukrotnie. Wrażenie dziwne - nagle przód odpływa, widzisz nogi w wodzie, podpierasz się ręką, a pod tą załamuje się lód, po czym leżysz cały w lodowatej wodzie, przygnieciony motocyklem. Jest tak zimno, że tylko kumple mogą cie wyciągnąć z opresji. Potem jazda przestaje być przyjemnością...W każdym razie na poligon zimą warto wziąć nieprzemakalny plecak a w nim zapasowy komplet bieliznym ciuchów i rękawic plus gotówka na herbatę w knajpie. Ojjjj, uważajcie na siebie zimą na poligonie - czołgowiska są strasznie zdradzieckie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 10 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2003 z poligonem miałem do czynienia na razie tylko w samochodzie (RMPST-rajdowe mistrzostwa polski samochodów terenowych) m.in. z poligonem w Biedrusku lecz było to ładnych pare lat temu Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 10 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2003 O Dominik to mnie bardzo ucieszyłeś, że są mapy poligonów, ale swoją drogą to się dziwie, że mapa poligonu jest legalna w końcu to poligon teren zamknięty dla ludzi. Ale poligon to jest chyba najlepsze co może być dla enduro :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 10 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2003 poligon raczej nie zawiera zadnych obiektow taktycznych wiec dlaczego ma byc tajny? >poglino in winter yeah ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Grudnia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2003 OK, wywiedziałem się u Andrzeja Mielocha, który w naszym lubie odpowiedzialny jest za wytyczanie tras wypraw enduro i rajdów. Otóż mapy sztabowe terenów wojskowych (tych terenów, które nie stanowią tajemnicy wojskowej) są dostępne w sklepach. Tzn na pewno nie kupimy ich w normalnym sklepie papierniczym, ale też nie trzeba jeździć kupować bezpośrednio od wojskowych. Mówiąc krótko - specjalistyczne księgarnie, najlepiej kartograficzne, takie mapy mają w normalnej sprzedaży. W Poznaniu mapy sztabowe kupić można m.in. w Pasażu kina Apollo przy Ratajczaka, a także duży wybór bardzo szczegółowych map wojskowych jest w holu glównym Dworca PKP. PS - nie wiem, jak na innych poligonach, ale na podpoznańskim poligonie w Biedrusku jest zasada, że nie jeździ się tam (ani nie spaceruje) w środy, bo jest to dzień ćwiczeń artyleryjskich. Poza tym niekiedy odbywają się tzw "dogrywki" w sobotę - wtedy, gdy w środę ni uda dokończyć się manewrów. Poza tym czasem są pokazówki w niedziele Mała przygoda mi się przypomniała - jakiś czas temu jeździliśmy 10 osobową grupą po Biedrusku między... czołgami, jeepami i działami artyleryskimi, wokoło pełno żołnierzy z różnych krajów, kosmos po prostu... Patrzyli na nas jak na ruchome, szybko przemieszczające się cele... Ubaw był, ale strach jeszcze większy. Potem dowiedzieliśmy się, że zorgranizowano w niedzielę manewry w ramach NATO, a my właśnie w niedziele pomykamy po Biedrusku (mamy specjalną przepustkę). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi