_siwy_ Opublikowano 1 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 Jak skóra to tylko bydlęca (gruba i miękka). Sam jeżdżę w skórze z protektorami takiej na moto sportowe.Co do butów drążę temat już dość długo i ,pje rpzwiązanie brzmi: odrzałować i kupić daytona urban gtx - super buty wodoszczelne, z wierzchy skóra wewnątrz goretex, wzmocnienia na palce, kostkę piszczel i piętę. buty stylem nawiązują go kowbojek, coć są potężniejsze... i cena: 1300, ale myślę, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermondo Opublikowano 1 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 i cena: 1300, ale myślę, że warto.do motocykla ktory mnie kosztowal niecale 8 tysi nie warto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 1 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 Będziesz jeździł za kilka lat którymś tam już sprzętem może za 2 tyś. zł. może za 40 tyś. ale ciągle w butach daytona urban gtx - więc chyba warto :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermondo Opublikowano 1 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 wiesz, generalnie tyle kasy chce przeznaczyc na wszystko: buty, kurtke i spodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 wlasnie' date=' lepiej skora bydleca czy swinska?? czym sie rozni?? tylko wygladem??[/quote'] Jak dla mnie to tylko skora swinska. Po pierwsze jest tansza o 1/3 (ja dalem z Tarboru 390zl, a ten sam model ze skory bydlecej kosztuuje ponad 700zl), jest bardziej sztywna (twarda) i wydaje mi sie, ze jest duzo mniej podatna na zuzycie niz bydleca. Mam jedna swinska juz 8-9 lat i jedynie podpinka jest cala dziurawa i mala dziurka od tego jak wyrwalem haczek, za ktory sie wiesza kurtke, a sama skora nie wyglada na tyle lat.Co do wygladu to kwestia gustu, mi sie bardziej podobala akurat ta swinska niz bydleca, wiec nie mialem problemu z wyborem (a jeszcze zaoszczedzilem :D ).Zycze dobrego wyboru i owocnego zakupu :) Pochwal sie jak kupisz, na co sie zdecydowales :) Pozdrowka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 jest bardziej sztywna (twarda) i wydaje mi sie' date=' ze jest duzo mniej podatna na zuzycie niz bydleca. Mam jedna swinska juz 8-9 lat i jedynie podpinka jest cala dziurawa i mala dziurka od tego jak wyrwalem haczek, za ktory sie wiesza kurtke, a sama skora nie wyglada na tyle lat.Co do wygladu to kwestia gustu, mi sie bardziej podobala akurat ta swinska niz bydleca, wiec nie mialem problemu z wyborem (a jeszcze zaoszczedzilem :D ).[/quote'] Tak wyglad to rzecz gustu ale jesli chodzi o wytrzymalosc w czasie scierania do swinska niestety rozlazi sie jak papier dlatego i jest roznica cenowa.To czy skora jest sztywna czy miekka w duzej mierze zalezy od jej wyprawienia nieraz na oko nie mozna prawie rozpoznac :) - roznica jest natomiast w samej jej strukturze wewnetrznej.Ja tez wiele lat jezdzilem i chodzilem w swinskiej i nie narzekalem - nie sprawdzalem jej jednak przy szlifowaniu - zreszta bydlecej tez bym nie chcial sprawdzac :)Tez sie rozgladam za jakas uzywka ale juz typowa motocyklowa np Gericka i z bydlecej. Niestety nowe sa w cenach malo przystepnych. Bermondo - musisz sam dokladnie sobie cos wypatrzec tak to trudno cos polecac bo moze byc cos praktycznego nie majacego totalnie wygladu i cos ekstra wygladajacego ale np malo wytrzymalego. A zarazem cene jednak trzeba dopasowac do ceny motocykla tez. Wbrew pozorom rynek wtorny jest w zapotrzebowaniu a latwiej sprzedac cos co sie tanio kupilo niz np drogiego nie tracac na tym za duzo.Np za nowa kurtke jak placisz w sklepi 1000 zl to sprzedaz ja uzywana za 400-500 max po roku a jak teraz kupisz cos za 300 zl to po roku za 150 mozesz spokojnie sprzedac. Wazne zebys sie dobrze czul w tym czym bedziesz jezdzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Będziesz jeździł za kilka lat którymś tam już sprzętem może za 2 tyś. zł. może za 40 tyś. ale ciągle w butach daytona urban gtx - więc chyba warto kurna - to sa od kilku lat buty moich marzeń :) ,tylko cena 800-1000zł :cry: mam kowbojki ale żal mi ich na moto i służą jako wyjściowe do knajpy :lol: na moto zakładam niezniszczalne desanty :) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eric535 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 :) WITAM.proszę o pomoc w ustaleniu adresów sklepów w krakowie, gdzie mógłbym kupić jakieś fajne i niedrogie buty na czoperka.znam tylko suzuki na kamieńskiego i larssona.jeśli ktoś wie coś więcej proszę o info z namiarami.niekoniecznie muszą to być sklepy moto-może w jakichś fajnych buciarniach maja jakieś kowboje ze ściętym nosem.pozdrawiam iczekam na wszelkie info.dziękuje-pilne... :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishbone Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 skrzyżowanie placu serkowskiego z ulica rejtana tam na rogu jest sklep z częsciami typu gumy itp oraz mają tez odzież ja ostatnio patrzyłem tam na rękawiczki i mieli tańsze niż w susuki , zobaczyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 skrzyżowanie placu serkowskiego z ulica rejtana tam na rogu jest sklep z częsciami typu gumy itp oraz mają tez odzież ja ostatnio patrzyłem tam na rękawiczki i mieli tańsze niż w susuki ' date=' zobaczyć można[/quote'] No to chyba o Larssonie piszesz :-) Co do salonow krakowskich to podaje adresy stron...www.motofun.cc.plwww.artek.gratka.pl <--- choc nie bardzo polecam jesli chodzi o ceny ;/www.yamaha.krakow.plhttp://www.rider.com.pl/mainwww.motosmok.pl Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishbone Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 skrzyżowanie placu serkowskiego z ulica rejtana tam na rogu jest sklep z częsciami typu gumy itp oraz mają tez odzież ja ostatnio patrzyłem tam na rękawiczki i mieli tańsze niż w susuki ' date=' zobaczyć można[/quote'] No to chyba o Larssonie piszesz :-)Ups :oops: dokładnie to larsson :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eric535 Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 tak larssona znam,ale tam tego towaru niewiele.mogą być sklepy z używankami-komis?znacie jakieś? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Musze kupić na ten sezon jakieś ciekawe buty na choppera - co możecie poradzić.Buty muszą być wysokie. Zastanawiam się nad czymś takim - jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Na zdjęciu wyglądają ładnie, jak to na zdjęciu - być może. Zwracałem się do tegoż sprzedawcy z pytaniem, czy możliwy jest zwrot butów. Arogancko odpowiedział, że nie, choć w przypadku zakupów internetowych prawo na to pozwala. Nie chcąc tracić czasu na procesy cywilne, nie będę korzystał z zakupów u tego sprzedawcy. Jest wolny rynek i silna konkurencja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja mam takie trzeci rok i jestem z nich bardzo zadowolony:http://cgi.ebay.de/Original-Bundeswehr-Kam...1QQcmdZViewItemW środku wyłożone są dodatkowo jasną skórą, nie przemakają nawet w wielkim deszczu, wygodne podczas jazdy i podczas chodzenia. Polecam to rozwiązanie zdecydowanie...Z tym, że Ciebie chyba inny styl interesuje :P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi