grucha87 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam.Chciałbym spradzić regulatorek (do xt 600) który wyjołem z moto.Czy da się to zrobić?jEsli tak to jak? Ps.Czy niesprawny regulator napięcia moze spalić cewkę zapłonową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Nawet więcej, może puścić ci z dymem połowe instalacji,bo to przecieć sam on decyduje jakie ma być napięcie od nieokrzesanego alternatora. A odnośnie sprawdzenia regla, jak już go "wyjołeś" to poszukaj serwisówki w krórej to będzie podane jak sprawdzać napięcie na zaciskach regulatora. Chłodzi głównie o rezystancje między trzema zaciskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) No dobra o instalacje nie martwię się.Niewiem czy się zrozumieliśmy.Mi chodzi o cewke tą od alternatora(co magneto po niej "chodzi").Czy mogła ona się spalić przez niesprawny regler?Dlaczego one padają?Wada fabryczna czy jak? Edytowane 20 Marca 2008 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dlaczego one padają?Wada fabryczna czy jak? Najczęściej z powodu zanieczyszczonych styków i klem na akumulatorze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 No dobra o instalacje nie martwię się.Niewiem czy się zrozumieliśmy.Mi chodzi o cewke tą od alternatora(co magneto po niej "chodzi").Czy mogła ona się spalić przez niesprawny regler?Dlaczego one padają?Wada fabryczna czy jak? Nie znam instalacji w tym motocyklu ale jesli cewka wspolpracowała z reglerem w alternatorze to bardzo mozliwe . Na skutek zwarcia w regulatorze przez uzwojenie cewki płynął max prąd zwarciowy powodujacy jej przegrzanie i w efekcie zwarcie miedzyzwojowe lub do masy.Ile zółtych przewodow podłaczonych jest do reglera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) niewiem ile żółtych.2 przewody są podłączone do regulatora. A akumulator mam odłączony. Edytowane 20 Marca 2008 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 To znaczy ze wogole go zdjales z motocykla ?Czy w XT jest zaplon CDI ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Akumulator mam nie połączony z instalacja.Tak w xt jest zapłon CDI Magneto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Akumulator mam nie połączony z instalacja.Tak w xt jest zapłon CDI MagnetoJeżeli tak traktujesz swój motocykl to nie dziw się że coś się spaliło.Dlaczego uruchamiasz silnik bez akumulatora.Najpierw trzeba zapytać a potem odłączać nigdy odwrotnie.Poszukaj serwisówki i sprawdź regulator, potem uzwojenie alternatora i nie odpalaj silnika bez baterii. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 nie nie.ja kupiłem juz z odłączonym aku. Troche pojeździłem i cewka alternatorowa padła;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 No to juz wiesz dlaczego. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi