zakwas Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Mam okazję kupić od znajomego w angli taki właśnie motocykl z 2000r ,od nowości kolega jest jego drugim właścicielem motocykl jest w bardzo dobrym stanie ,wszystko na czas wymienione ale jedyne co mnie przeraża i trochę zniechęca to przebieg tego motocykla 80tyś.km .Szukałem trochę o tym w necie i niektórzy piszą że te silniki wytrzymują nawet 300tyś.km bez remontów.Porównując ceny z allegro to za dwa lata starszy trzeba by było dać takie same pieniądze ale tamte mają ten magiczny przebieg 50tyś.Zastanawiam się czy poprostu pózniej nie będę miał kłopotów z odsprzedażą tego motocykla.Za wszystkie informacje na jego temat bedę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 bmw kupują zazwyczaj ludzie świadomi, a nie przypadkowi "poszukiwacze nieustającej okazji 30kkm" z allegro :) na bmw na allegro nawet nie patrz - jeśli już, to odnośnikiem cenowym mogą być te z mobile.de. czyli jeśli jedyną wątpliwością jest przebieg - nie masz się nad czym zastanawiaćjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakwas Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Też tak właśnie myślałem, a ten model akurat chodzi już za mną kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 80 tys to nic dla tego silnika,aczkolwiek sprzeglo ( kosztowna wymiana,duzo roboty) moze byc na koncu. Jezeli cena jest dobra i masz zamiar dluzej ten motocykl potrzymac to warto go kupic. Osobiscie wole kupic sprzet o wiekszym przebiegu o ktorym wiadomo ze nie jezdzil jakis matolek i jest zadbany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 sprzeglo jak sprzeglo, ale drugi podzespol, ktoremu przy kupnie napewno warto sie przyjzec - przy tym przebiegu - to skrzynia - jak bedziesz mial okazje przejechac sie przed zakupem to zjedz z oczu wlasciciela i na trzecim biegu odkrec porzadnie manetke (oczywiscie musi byc do tego odpowiednia nawierzchnia). Oczywiscie przy tym przebiegu duzo zalezy od tego w jaki sposob byl eksploatowany egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelP Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Też tak właśnie myślałem, a ten model akurat chodzi już za mną kilka lat. Podpytaj znajomego co wymieniał i w jaki sposób serwisował swoje BMW, przebiegu nie ma co się bać, jeżeli tylko pilnował wymian oleju, możesz spokojnie w niego inwestować. Przed zakupem proponuję przejechać kilka km, żebyś do końca był pewien że właśnie ten model chcesz kupić.Przebiegi na allegro są podobnie kręcone jak w autach, więc tym się nie sugeruj, jedyne czego można się obawiać to fakt że moto z wysp są narażone na działanie wilgoci i morskiego powietrza, sprawdź jak wygląda lakier i czy pojawiła się korozja części metalowychPozdrawiam i powodzeniaPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Witam!Panowie potrzebna mi jest szybka pomoc. Potrzebuje informacji na temat, jaka szerokość mają silniki boxera 1100? Ile mniej/więcej jest od końca lewego cylindra do prawego. Chodzi konkretnie o model r1100s. Wykopałem informacje w necie odnośnie kilku modeli ale konkretnie tego nie znalazłem. Szerokość jest od 890mm do 920mm (r1100rs). Podejrzewam,że te wymiary to maksymalna szerokość moto, czyli np wraz z lusterkami, a mnie chodzi konkretnie o szerokość silnika. Wiem, dziwne pytanie, ale za pomoc będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 jak chcesz mniej więcej, to właśnie tyle, ile jest z grubsza podawane dla rs. krawędź owiewki - końcówki kierownicy - boki kufrów są praktycznie na jednej linii; no, może cycki trochę wystają :crossy:dane oficjalne: http://boxer-motor.com/dane/Lata%2090-te/R...mod_r1100rs.pdfjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Ja jeszcze wykopałem takie coś: http://clarksbmwbikes.peweb8.m25.co.uk dalej "fact sheets". Szerokość 880mm z lusterkami dla r1100s. Pytanie teraz czy cylindry są na równo z obrysem lusterek czy ( i ewentualnie ile) są węższe...Sprawa wygląda tak, że lusterka czy kiera mogłaby być szersza, i tak jest wyżej ponad maskę auta w garażu, gorzej już z silnikiem... oj jak ciasny garaż pokrzyżuje mi plany to sie wqr... ;) Edytowane 11 Marca 2008 przez ruthi7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi