jeszua Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 tak na szybko: ostatnio jechałem - wprawdzie skuterem - przy ciut ponad 0 i było znośnie. pod spodem miałem podkoszulek i koszulę. a jeszcze nie zdążyłem zapiąć podpinki... sądzę, że z podpinką na moto do 0 da się spokojnie zejść bez dodatkowych ciuchównatomiast praktycznie całe lato przejeździłem bez membrany. po zapięciu wentylacji można jechać tak do nieco ponad 10stC bez obawy o zmarznięcie, tylko w podkoszulku pod spodem test się właśnie pisze, więc zapraszam na motogen po resztę wieścijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnder Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Ja mam taka metodę że przymierzałem ciuchy przed zakupem w gorące dni i w spodniach macny gotowałem się (oczywiście z wypiętą membraną). Spodnie odwróciłem na drugą stronę i były zbyt duże powierzchnie materiału podgumowane, dla mnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 tą metodą gorąco będzie nawet w meshu :biggrin: jeśli temperatura jest taka, że człowiek się poci w samym bawełnianym podkoszulku, to czego można oczekiwać w pełnym stroju..? a ciuchy motocyklowe muszą być jeszcze przynajmniej nieprzewiewne, bo inaczej ich stosowanie miałoby fatalne skutki dla stawów kolanowych i biodrowychprzymierzanie w tym stylu miałoby sens w przypadku możliwości sprawdzenia na motocyklu (albo przed wiatrakiem, jak w louisie w berlinie :icon_mrgreen: ). w innych trzeba pamiętać o specyficznych warunkach jazdy motocyklemjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnder Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Tu nie chodzi czy jest gorąco czy nie, tylko czy płynie po nabiale czy nie. Posiadam oryginalne hiper ultra goretexy i zawsze do nich porównuję. Najlepsza metoda założyć jedne i drugie w tych samych warunkach. Ja szukałem ponad pół roku i byłem jednym z najgorszych klientów i teraz udaję mądrego, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwent Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) Jak już pisałem powyżej mam Macnę Observera i spodnie: Modeka Jarra II czy jakoś tak. Po sezonie użytkowania kurtki powiem, że wypinanie podpinki ocieplającej czy podpinki + membrany zajmuje strasznie duuużo czasu. Latem powyżej 25 C nie jeździłem w tej kurtce - po mieście raczej się nie da, nawet po wypięciu wszystkiego. W niższych temperaturach oceniam, że nieźle sobie radzi, wpiąłem już ocieplenie ale jeżdżę w samym tiszercie. W ostatnie ciepłe dni jest ciężko, ale nie chciało mi się już wypinać tego ocieplenia - to świadczy o trudności tej operacji. Oczywiście jeśli jadę za miasto wieczorem i przejeżdżam 20-30 km, to muszę już wrzucić pod kurtkę coś więcej, niż tiszert. Kilka razy zdarzyło mi się jechać w deszczu, nawet w ulewie (jeżdżę codziennie o mżawkach czy siąpieniu nie piszę), ale były to jazdy po mieście- więc max 30 minut i bez większych prędkości. Kurtka nie przemokła ani ciut ciut. Co do spodni: nawet w temperaturach rzędu 15 C nie da się wyrobić z membraną podczas jazd miejskich. Jeśli jeszcze słoneczko zaświeci to już jest pełna sauna. Na szczęście membranę można wypiąć. Po wpięciu membrany + ocieplenia, zapięciu zamków wentylacyjnych - nie zmarzłem ani razu- choć jeździłem non stop od XII 2007 (chyba), poza kilkoma dniami, gdy spadł śnieg. Fakt, że zimy nie było choć temperatury -10 się zdarzały (a w nocy i zimniej) , jeździłem nie tylko w mieście, poza miastem 25minut ciągłej jazdy 100-120 km/h nie stanowiło problemu - marzła mi raczej góra - pod kurtkę wciskałem wtedy długi podkoszulek bluzę i polarka (prócz membrany i ocieplenia kurtki oczywiście) i było ok. Edytowane 1 Listopada 2008 przez adwent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilyzf Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam Chciałem odświeżyć temat, bo przed świętami miałem okazje obejrzeć i przymierzyć kurtkę Macna Seeker i spodnie Macna Guide, ciuchy są skórzane i wywarły na mnie bardzo pozytywne wrażenie (może dlatego że teraz użytkuje Ret Bika). Tak więc jeśli ktoś miał do czynienia z tym ubrankiem to był bym bardzo wdzięczny za jakieś opinie, ewentualnie jakieś propozycje konkurencji w cenie do ok. 2200zl. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUOniak Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Macna jest dostępna w Intermotorsie w Długołęce, wylot z Wrocka na W-wę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam Przymierzam sie do kupna nowego kompletu. Kryterium wyboru to przede wszystkim uniwesalnosc czyli: - 3 warstwowa (wypinana membrana i podpinka zarowno spodnie jak i kurtka) - duzy zakres "pogodowy" czyli aby dawala rade ok -5 stopni (zeby bylo cieplo) do okolo 15 - 18 (aby sie juz nie gotowac). Na lato i wyzsze temp mam juz jeansy motocyklowe i kurtke mesh. - Komplet tego samego producenta aby bez problemow mozna bylo polaczyc kurtke ze spodniami - raczej skorzane (chociaz sie nie upieram) - przyzwoita jakosc wykonania aby po sezonie nie wygladalo to jak szmata. - cena do 2000 - max 2200 PLN Poki co padlo na: - kurtka Macna Seeker http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=3639 - spodnie Macna Guide http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=3607 Co sadzicie o powyzszym komplecie? Jakie sa opinie o firmie Macna? Jakie inne zestawy polecacie spelniajace powyzsze kryteria? Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 - duzy zakres "pogodowy" czyli aby dawala rade ok -5 stopni (zeby bylo cieplo) do okolo 15 - 18 (aby sie juz nie gotowac). Na lato i wyzsze temp mam juz jeansy motocyklowe i kurtke mesh. Tutaj bym się kłócił że komplet wybrane przez Ciebie się nada.... ciepło w skórze przy -5? Przy takich temperaturach na motocyklu to bmw rallye pro i inne wysiadają przy 120km/h.... a co dopiero skóra mało znanej firmy bez podpinek? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 witam. Bardzo ciezko znalezc opinie o tym modelu kurtki i spodni. Idzie zima co za tym nizsze ceny. Podoba mi sie ten kombi ale nie wiem jak wyglada w praktyce. Moze ktos cos wie, uzywa. Pozdr Link SPODNIE http://allegro.pl/spodnie-macna-rapid-skorzane-kolor-czarny-roz-52-i1872956647.htmlLink Kurtka http://allegro.pl/kurtka-macna-rapid-skorzana-kolor-czarny-r-50-54-i1863719128.html dodam ze mam blisko do intermotors, gdzie maja ta odziez. Tylko jak wyglada w praktyce jego uzytkownanie, potrzebuje opinii by sie zdecydować. Chce cos lepszego od tschula ale tez nie przesadzic z kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Ja znam tę firmę z ubrań tekstylnych i tu raczej pozytywy - bardzo dobre wykonanie, faktycznie ciepłe i dość dobrze chroniące przed deszczem. Jeździłam kiedyś w kurtce i spodniach tej marki. Jeśli skóry zrobili tak, jak teksy - to raczej ok. I widzę, że dobra cena. Jedź i obejrzyj. Może być warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 nikt wiecej sie nie wypowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Mam spodnie i kurtkę tekstylną. Projekt dobry, materiały średnie, wykonanie bylejakie. Spodnie idą drugi raz do reklamacji, kurtka też powinna ale sobie podaruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwent Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 nikt wiecej sie nie wypowie ?wpisz sobie "macna" w szukajce. Było o tym. Sam jeżdżę w Macna Observer - i pisałem już o niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 mnie interesuje konkretny model RAPID. szkoda ze nie doczytałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi