gizmucik Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Skutery jeśli się nie przekracza 3/4 manetki też nie biora tak dużo paliwa, przy bardzo lekkim nakłądzie kosztów można uzyskać w skuterach prędkość rzędu 75km/h przy bardzo dobrym przyśpieszeniu, szcze powiem że dawniej na simkach brałem gości na starcie ale na v-max mi odjeżdżali teraz to nie wiem czy seryjny simson by mnie tak łatwo objechał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 No ale w simsonie zalezy to od zembatki napędowej. bo jest od 15 do 17 ząbków i dlatego rożnie on mierzy. Nawet myslalem czy nie wstawic takiego rowerowego. :P Było by chyba lepiej niz Simsonowski ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 To jest całkiem inna:p bo predkosc bierze z zebatek... i przy zmianie bedą przekłamania. Co do kompresji ,dobra tzn ile?? Mi się wydaje, że prędkość jest mierzona po przez ślimak w przednim kole. A co do zębatek to im mniejsza ilość z zębów ztyłu tym szybciej jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 W simsonie jest slimak i to on mierzy predkosc.......ale nie znajduje sie na przednim kole tylko w silniku na zebatce zdawczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 No i właśnie dlatego jak mam zębatkę (17) to mierzy predkosc inaczej niż z 15 :) I dlatego liczniki Simsona "kłamią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Sory nacisnelo mi sie, proszę usunąć :banghead: Edytowane 8 Marca 2008 przez Wiśl@k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Jesli zamierzasz kupic taki http://img153.imageshack.us/img153/3708/obraz0889lb4.jpg "sportowy" tlumik to lepiej nie kupuj go wcale... Te "sportowe" wydechy do simsonow, sa nic nie warte... Lakier odchodzi w trybie natychmiastowym z takowego, a odglos jaki wydobywa sie z niego w niczym nie przypomina sportowego. Ja bym go raczej okreslil jako pierdzenie z metalicznym podzwiekiem. A osiagi ? IMO nie odczuwalne zupelnie... Duzo bardziej pasowal mi dzwiek oryginalnego tlumika. Nie potrzebne wyrzucanie pieniedzy w bloto. Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 No wiec kupie sobie tłumik zwykły Osiagi jak na zwykły mam 73 km/h :biggrin: wiec całkiem nieźle :) Dziekuje za pomoc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajewa777 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Co wy ludzie gadacie !!!!, tuningowy gaźnik do Simsona bing niemiecki i oryginalny powoduje stabilniejszą pracę silnika i lepsze wkręcanie się na obroty przy czym zmniejsza spalanie !! ;) :) http://www.allegro.pl/item404833075_kniazw...0_s70_sr80.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) WITAM !!!!! sluchajcie chlopaki mam do was pytanko. Ma którys z was moze simsona ktory juz nie nadaje sie do niczego bo potrzebowalbym cos z niego. chodzi mi o mocowania kierownicy, na srodku półki sa takie chwytaki (wieżyczki) dzielone co trzymaja kiere i przykrecone sa do półki potrzebne mi to jest bardzo. P.S Przerabiam moto na streeta dlatego pytam !! jak cos to piszcie na gg tez !!! Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez Arma87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi