zalmen3 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Malo brakowalo... jeszcze mi sie rece trzesa. Jechalem jak codzien do pracy, a przedemna pociskal tir nagle w jego naczepie blysnelo cos niebieskiego, odruchowo leciutko zwolnilem, kiedy w powietrze jak z procy wystrzelila metalowa 100 litrowa beczka :flesje: . ABS az jeczal tak sie napracowal w moim aucie, obiekt latajacy minal mnie doslownie o wlos i polecial na przeciwlegly pas ruchu gdzie z wielkim hukiem walnal w niego zolty tir (chyba DHL). Koles (PeHowiec) w srebnym mondeo za mna malo mnie nie staranowal i chyba nie widzial beczki bo jak mnie wyprzedzil to niewybrednie gestykulowal w moja strone ;) . Zadzwonilem na Policje i podalem numery gubiacego ladunek tira. Normalnie szok. Nie wiem co sie dalej dzialo z beczka i jej ofiarami. Pojechalem za nim, zeby spisac numery tego cwoka. Generalnie Panie i Panowie pamietajcie zawsze o zasadzie ograniczonego zaufania. Dobrze, ze jeszcze nie jechalem Viaderkiem, bo byloby naprawde zle :flesje: Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2008 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Aż przypomniał mi się początek filmu "Oszukać przeznaczenie 2" :flesje: Miałeś dużo szczęścia zalmen3 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Dzizas, Ty to masz tych drogowych przygód. Całe szczęście, że tak to sie skończyło :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Czekaj, jechałeś w aucie i zabiłaby Cię jakaś stukilowa beczka uderzająca w przód Twojego samochodu (bo napisałeś, że TIR był przed Tobą)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Nie wiadomo czy stukilowa, bo nie wiemy czy byla pelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Czekaj, jechałeś w aucie i zabiłaby Cię jakaś stukilowa beczka uderzająca w przód Twojego samochodu (bo napisałeś, że TIR był przed Tobą)? Beczka byla pusta - 100 litrowa - nie miala wieka, wiec podwial ja ped powietrza i wyleciala z naczepy na wysokosc okolo 5 m (naczepa bez plandeki, chyba sie na to mowi "skrzyniowa"). Leciala prosto na szybe mojego auta, przyhamowalem i ominalem jej tor lotu (naszczescie jechalem jakies 15 m za tirem). Potem spadla na przeciwlegly pas ruchu i walnal w nia tir. Dalej nie widzialem co sie z nia dzialo, bo bylem zajety gonieniem kolesia i zapamietywaniem jego nr rej. Mam nadzieje ze juz teraz nie bedzie watpliwosci co do tego jak to wygladalo. Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2008 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Fakt, źle przeczytałem, 100 litrowa. Trza uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Jeza, Zalmen, dobrze że sie na strachu skończyło ................... a już myślałem że znów ...................... coś ten nie tego :biggrin: :buttrock: Trzym sie :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Kurde no, Ty moze jakims czolgiem zacznij sie poruszac albo chociaz transporterem opancerzonym :biggrin: Dobrze ze nic sie nie stalo-jakby wleciala do srodka to mogloby byc zle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Też już mam przykre doświadczenia z nieodpowiednio zabezpieczonym ładunkiem. Lecialem gdzieś na wiosne w tamtym roku na CBRce z Tomaszowa do Zamościa, dogoniłem jakąś kobite w Punto i przed nią odkryty skrzyniowy samochów ciężarowy na maksa załadowany pustakami, wyprzedzam kobitę w Punto na wyjściu z prawego łuku i odrazu też chciałem wyprzedzić tą ciężarówkę. Jestem tuż przy jego tylnej burcie parzę a tu na łeb wala mi się dwa wielkie białe suporeksy :biggrin: Na hebel i lekko w lewo do osi, uchyliłem prawe ramię i jeden spadł po mojej prawej stronie, drugi tuz pod przenie koło i rozbił sie na pół, nie wiem jakim cudem ale anie jeden ani drugo nie zaczepił mnie ani moto. Kierowca cięzarówki zobaczył co się dzieje i zatrzymał się na poboczu, ja zwolniełm prawie do zera przed niem ale jakoś po tym ciśnieniu które ze mnie zeszło nie potrafiłem wyzwolić złości i sie zatrzymać, jakoś cieszyłem się że jadę dalej i się nie zatrzymałem do końca tylko powoli odjechałem. Po chwili przemyślałem sprawę i stwierdzilem że powinienem wezwać policję, i żałuję że odjechałem. Od tamtej pory zanim wyprzedzę jakiegoś TIRa lub inne wielkie badziewie na drodze to uważnie się przyglądam czy akurat coś nie frunie z niego na ulicę. Nieby jest inspekcja policja itd. a i tak wiele ciężarówek wozi i jeździ jak chce :banghead: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Nie raz na ostrych zakretach leza pustaki w a sezonie buraki.Kiedys taki wlasnie dorodny burak z naczepy ciezarowki spadl kolo mnie. Szlag mnie tez trafia kiedy jade za szambiarka w oparach wyciakajacego z niej na jezdnie g***na.Bylem tez swiadkiem samoczynnego otworzenia sie lewej burty jakiegos kamaza podczas jazdy. Huk jak przy wypadku samochodowym. Na szczescie nikogo nie bylo w zasiegu owej burty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 U nas w radomiu ostatnio, facet-tirowiec wiózł nowe auta(chyba Citroeny), miał ich z osiem na pokładzie, ostatni który był na górze ...spadł mu na jednej z głównych ulic, na szczęście nikt za nim nie jechał, policja zatrzymała go dopiero w Białobrzegach(30km dalej) i był bardzo zaskoczony, nic nie zauważył :biggrin: Uważajcie na siebie :banghead: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Z tymi ciężarówkami to jest lipa, wczoraj znalazłem filmik niestety uświadamiający nam naszą kruchość w konfrontacji z ulicznym pociągiem :/ UWAGA!! Drastyczne!http://www.youtube.com/watch?v=GaHP97EVwnc&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 ajjjj zalmen3 . Juz myslałem ze znowu miałeś jakąs przygode.Spoko ze nie jechałeś na moto i ze cie beczułka nie traiła. Czasem osoby przewozace ładuek sa tak nieodpowiedzialne ,z e az krew zalewa. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 ajjjj zalmen3 . Juz myslałem ze znowu miałeś jakąs przygode.Spoko ze nie jechałeś na moto i ze cie beczułka nie traiła. Czasem osoby przewozace ładuek sa tak nieodpowiedzialne ,z e az krew zalewa.pzdrMyślę że takie opisy są bardzo ważne!Jak kubeł zimnej wody.Wczoraj leciałem z W-wy do Płocka,odcinek Sochaczew-Wyszogród,masakra ile tego teraz tam ciągnie,mam na myśli tir-y.Brałem je po kolei jak leci.Jedyne wytłumaczenie dla mnie-długo nie jeżdziłem i mnie wzieło,wiecie co mam na myśli.Będe pamiętał,DZĘkI :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi