michal_dh Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Hehe racja ale to mniej wazne niz zimering :biggrin: Nie mow ze nie wiem o co chodzi bo napisalem jak to zrobic i jeszcze raz Ci pisze ze sie da !! Tak zadales pytanie ze zrozumialem je jakbys porownywal to co pisze z Komarkiem ale jesli nie miales tego na mysli to sorka :icon_question: Forum przeciez nie jest po to zebys sie klocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 nie wiem ale niektore motorki maja tak ze zimer sie zaklada od strony waly i czeba rozbrac silnik z tego co pamietam w am da sie wyjac bez rozbierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 w jakim motorze masz tak ze trzeba rozpolowic silnik zeby simmeringi zmienic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 A jezeli to jest simmering to mozliwe ze moto dobrze pali?? Bo bardzo dobrze mi pali. Na ssaniu przy 3 kopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 potwierdzam ze da sie wyjąc simmering bez rozpołowiania silnika wiem co mówie bo miałem minarelli am 3 razy rzołożone w śróbki łącznie ze skrzynią. skoro simmering puszcza to naewno na wale będą jakieś ślady oleju ze skrzyni. wyjmij membranki weź latarke i spróbuj sie doszukać jakiś śladów tego oleju. jak są to już wiesz że to simmer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam... Odnawiam temat gdyz wymienilem dzisiaj simmering i dalej do samo. Nie wkreca sie na obroty. Jak juz zalapie to idzie... Co to moze byc. Dodam ze nie mam regulacji skladu mieszanki paliwo-powietrze. Wie ktos co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 ''Witam ostatnimi czasy moja Aprilka straciła bardzo na mocy, nie chce sie wkrecic na obroty, swieca jest cala czarna. Dodam ze jak dam gazu na full to przerywa i po dluzszym trzymaniu stabilizuje sie. Ale jak ja zamule to jest to samo. Czego to moze byc przyczyna??'' Witam po dluzszej przerwie. Dalej nie udalo mi sie nic zrobic. Czy przyczyna moze byc zapchany wydech/????? Nikt z was nie mial takiego problemu bo ja juz nie mam pojecia co to moze byc. Motor mocno kopci chyba ze juz go wkrece na obroty ale wtedy zostaje chmura dymu za mna i jest wszystko ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Wedlug mnie to masz za duza dawke oleju i ten simmering jest padniety... Przeczysc gaznik bo moze nie dostawac odpowiedniej mieszanki. I ten wydech tez moze byc zapchany, ale by nie kopcil z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 za bogata mieszanka,czyli zbyt mało powietrza w stosunku do paliwa,Zawór wydechowy? bardzo prawdopodobne,sprawdz to sie dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 on nie posiada zaworu wydechowego... sprawdz czy masz czysty filtr powietrza. i czy orginalne dysze w gazniku. membrany nie zabardzo odgięte?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 filtr czysty... jak go kupilem to wszytsko bylo ok czyli cos potem sie stalo to dysze chyba odpadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Hmmm.Ja bym zmienił ten simmer i posprawdzał wszystkie łaczenia do filtra czy nie łapie lewepo powietrza.Pozdrawiam Mateusz P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Hmmm.Ja bym zmienił ten simmer i posprawdzał wszystkie łaczenia do filtra czy nie łapie lewepo powietrza.Pozdrawiam Mateusz P. Ty to lepiej sie zastanow czy warto pisac po raz dziesiaty cos, co nie wnosi nic nowego.i to w niejednym temacie. Ja tez bym ale czasem juz nie moge. malo prawdopodobne, ale ciezko sprawdzic jesli nie masz sruby paliwo-powietrze... bo podobne objawy mialem w NS1 jak padla uszczelka komory korbowej, tzn ta do spolawiania silnika. moja rada- odkrec korek oleju od skrzyni, albo jeszcze lepiej spustowy, wylej olej i zobacz w jakim jest stanie, tylko prosze, aby teraz 10 osob nie potwierrdzilo mojej podpowiedzi, a przynajmniej jak maja to zrobic to osoby ktore cos w temacie maja do powiedzenia. pzdr:) pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Olej sprawdzalem to taki ciemno siwy jest. Czyc w nim jakis syf, opilki czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Swieca dalej czarna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi