aprilia rx 50 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam ostatnimi czasy moja Aprilka straciła bardzo na mocy, nie chce sie wkrecic na obroty, swieca jest cala czarna. Dodam ze jak dam gazu na full to przerywa i po dluzszym trzymaniu stabilizuje sie. Ale jak ja zamule to jest to samo. Czego to moze byc przyczyna?? Moto mocno dymi na niebiesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 simmer na wale Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 jak przedmowca napisał simmering od strony oleju teraz wszystko zależy jak jest złożony silnik czy trzeba go rozpoławiać czy nie sam simmering nie jest pewnie drogi ale roboty troche jest Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 jak przedmowca napisał simmering od strony oleju teraz wszystko zależy jak jest złożony silnik czy trzeba go rozpoławiać czy nie sam simmering nie jest pewnie drogi ale roboty troche jest Tak myślałem.Własnie nie wiem bo jeszcze go nie rozbierałem. Bede jeżdził tak a na wiosne to zrobie. Ale dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 do wiosny będzie ciężko dojeździć , jak już zasysa olej to lada dzień wał będzie pływał Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 No raczej odradzał bym jazde jak simer padł zrobisz wiecej złego niż dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 z 30 zl zrobi Ci sie 300 jak zostawisz to w takim stanie do wiosny.PozdrawiamFilip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.kul Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 tak jak pisali poprzednicy , zimer na wale od strony sprzegla , a z uszkodzonym nie posmigasz bo wciagnie ze skrzyni i cos spierdzieli sie prawdopodonie. to jest aprilia nie komarek:P nie ryzykuj i wymien zimer a bedzia smigac jak burza:) pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 tak jak pisali poprzednicy , zimer na wale od strony sprzegla , a z uszkodzonym nie posmigasz bo wciagnie ze skrzyni i cos spierdzieli sie prawdopodonie. to jest aprilia nie komarek:P nie ryzykuj i wymien zimer a bedzia smigac jak burza:) pozdrawiam :crossy:Nie zimering tylko simering :icon_mrgreen: Nie trzeba rozpolawiac silnika, zdjemij dekiel od sprzegla,sprzeglo i go wydlub srobokretem :banghead: nieduzo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Nie zimering tylko simering :buttrock: Nie trzeba rozpolawiac silnika, zdjemij dekiel od sprzegla,sprzeglo i go wydlub srobokretem :icon_eek: nieduzo roboty. Myslisz ze da rade tak?? Miałes moze doczynienia z takim silnikiem?? Swojego czasu komarki sie rozbierało ale to nie to samo nie??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 *Zdejmujesz dekiel*odkrecasz i zdejmujesz kosz sprzęgłowy, wymyj go, nie wyschnie, tarczki wyplucz i nasacz swiezym olejem* odkręć zębatke zdawczą wału, mozesz to zrobic gdy masz kosz zalozony bo latwiej zblokować, choć ja to robie pneumatem* po wyjeciu zebatki mozesz miec jaką blaszke dystansową, zdejmij wszystko i zostanie simer,*wyjmij go, włóż nowy uważając by sprężynka nie padła, polecam Tobie zastosować simmering samochodowy kierunkowe zgodny z obrotami wału* składasz wszystko do kupy, zachowując chigiene, zakladasz nową uszczelke od strony sprzegla i tyle:) Pozatym panowie czarna świeca to też objaw zbyt bogatej mieszanki w powietrze, kolego posprawdzaj wszystkie półączenia bo może łapie lewe powietrze nie koniecznie od strony sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 *Zdejmujesz dekiel*odkrecasz i zdejmujesz kosz sprzęgłowy, wymyj go, nie wyschnie, tarczki wyplucz i nasacz swiezym olejem* odkręć zębatke zdawczą wału, mozesz to zrobic gdy masz kosz zalozony bo latwiej zblokować, choć ja to robie pneumatem* po wyjeciu zebatki mozesz miec jaką blaszke dystansową, zdejmij wszystko i zostanie simer,*wyjmij go, włóż nowy uważając by sprężynka nie padła, polecam Tobie zastosować simmering samochodowy kierunkowe zgodny z obrotami wału* składasz wszystko do kupy, zachowując chigiene, zakladasz nową uszczelke od strony sprzegla i tyle:) Pozatym panowie czarna świeca to też objaw zbyt bogatej mieszanki w powietrze, kolego posprawdzaj wszystkie półączenia bo może łapie lewe powietrze nie koniecznie od strony sprzęgła. Ale jakby lapał lewe powietrze to by nie schodzi z obrotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Mysle ze wiecej motorow mi przeszlo przez rece niz Tobie i raczej KTM EXC 300 nie jest podobny do Komarka. Kolega wyzej potwierdzil mojego posta wiec troche szacunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Mysle ze wiecej motorow mi przeszlo przez rece niz Tobie i raczej KTM EXC 300 nie jest podobny do Komarka. Kolega wyzej potwierdzil mojego posta wiec troche szacunku. A czy ja mowie ze jest ??!!! O co ci chodzi. Napisalem ze rozbieralem kiedys komarki ale nie to samo co minarelli. Spytałem czy da tak rade i czy miales z tym doczynienia jak mowisz ze da.. Nie komentuj jak nie wwiesz o co chodzi!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 tylko simering :) nie simering tylko simmering :D Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi