Izzy-MM Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Jak w temacie: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Jak w temacie: LINK Troche prawdy jest ale to jest smieszny w przypadku sportów - "Pasażer trzymający stopy na jezdni – mimo dobrej woli – może poważnie przeszkadzać w tak trywialnej " Jaka kobieta siegnie z miejsca pasazera do ziemii ?:( Ogólnie nie ma to jak jazda samemu ... Edytowane 26 Lutego 2008 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 "Pasażer trzymający stopy na jezdni – mimo dobrej woli – może poważnie przeszkadzać w tak trywialnej " Jaka kobieta siegnie z miejsca pasazera do ziemii ?:lapad:Dla chcącego nic trudnego... A dlaczego zakładasz, że to będzie na pewno kobieta ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Troche prawdy jest ale to jest smieszny w przypadku sportów - ... podobnie jak mało realne jest trzymanie ręki na baku w przypadku chopperów, ale jakoś nikt się nie czepia :(temat jest ogólny, a nie akurat dla twojego nowego nabytku. poza tym nikt nie napisał tam, że tylko laski można wozić na plecaku, więc w czym problem? mnie osobiście brakuje tylko informacji o tym, że raczej niewskazane jest pokazywanie pasażerowi wszystkiego, co potrafi motocykl, na pierwszej przejażdżce (chyba, że akurat o to chodzi); w ten sposób łatwo uczynić ją jednocześnie ostatnią; a z byłego już wtedy plecaczka - zadeklarowanego wroga jednośladówjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Jak dla mnie świetny opis i nie ma się co czepiać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ynciol Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam Czegoś takiego właśnie szukałem...już podesłałem "swieżemu" plecaczkowi mojego kumpla:P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izzy-MM Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 A właśnie, piszcie co byście chcieli jeszcze przeczytać autorstwa Tomka, jakie tematy są warte Waszym zdaniem poruszenia, czego byście się chcieli dowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
&REW Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 ;) tekst rewela. Z własnego doświadczenia, które zdobywałem razem z Plecaczkiem po pewnym teoretycznym przygotowaniu przez "Motocyklistę Doskonałego" stwierdzam, że Tomek naprawdę świetnie opisał to, do czego doszliśmy z Plecaczkiem w czasie wielu wielu nakręconych kilometrów. :) Jeszua poruszył kwestię szarżowania na pierwszej przejażdżce Plecaczka - :flesje: bardzo słusznie. A ja bym dołożył kwestię komunikacji - jak się jeździ dłużej z Plecaczkiem to warto poświęcić czas i uwagę na to, by jakiegoś prostego systemu się dopracować. Plecaczek obeznany i przewidujący to bajka, ale i tak dobrze mieć oprócz tego jasne komunikaty. Przykład - kiedy chciałem by Plecaczek się do mnie przytulił (np. do jazdy w korku, albo w przypadku przejścia do jazdy agresywniejszej) wyginałem na moment plecy w pałąk. I już Plecaczek wiedział, co się kroi (że potrzebna jest zwartość dająca stabilność motocyklowi) - i chwała mu za to :flesje: Generalnie bym dodał, że jeżeli nie wzięliśmy Plecaczka tylko na jednorazową, krótką przejażdżkę, to zawsze warto rozmawiać i wymieniać się uwagami, bez obrażania się na siebie nawzajem. Pozdro serdeczne, &REW. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) piszcie co byście chcieli jeszcze przeczytać autorstwa Tomka, jakie tematy są warte Waszym zdaniem poruszenia, czego byście się chcieli dowiedzieć?...byle nie za dużo i nie za pieniądze - zapewne pamiętasz Mateuszu, będące skutkiem Twojego ogłoszenia na Forum, a pisane i nadsyłane przeze mnie do redakcji kolejne testy, w tym przez Was zaakceptowany: Fazera 1000, za którego mieliście niebawem zapłacić :flesje: Cena ustalona, dokumenty podpisane, odesłane i co, cisza?! Mam nadzieję, że wkrótce zakończymy tamten temat. Sory za OT. Edytowane 27 Lutego 2008 przez Bandzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Czyli najlepiej wozic z tylu doswiadczonego motocykliste.Ale tacy z reguly maja juz czym jezdzic :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Dziękuję za uwagi na temat tekstu - będę dopisywał ważne rzeczy o których wspomnieliście. :icon_razz: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Bardzo dobry artykul! :biggrin: Czekam na wiecej Tomkowego pisania :biggrin: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 juz podeslalem link mojemu plecaczkowi zeby wiedziala o co chodzi w tych calych motocyklach, dzieki i czkam na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Bardzo dobry artykul! :) Czekam na wiecej Tomkowego pisania :) Dokładnie! Może teraz kilka porad dotyczących stricte sportowej jazdy (ale amatorskiej), na przykładzie toru Poznań?! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Troche prawdy jest ale to jest smieszny w przypadku sportów -[...]A mnie ogólnie śmieszy jazda sportami we dwoje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi