Gość Wojtas Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 Słyszałem że olej kosiarkowy STIHL jest dobry do 2T, choć też dobre opinie słyszałem o Castrolu TT, miałem Arala już nie pamiętam dokładnie nazwy i nie byłem zadowolony. Teraz mam pusty zbiorniczek i mysle co kupić. Powiedzcie jakiego oleju używacie w swoich dwutaktach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 ja co prawda miałem szosowe moto ale też w miarę wysilone 2tlałem mobila półsyntetyka za 20zł/litrczasem też półsyntetycznego orlena za 13,50/litrpodobno pojawił się nowy w pełni syntetyczny olej orlen paltinum 2t ale na stacji to go raczej jeszcze nie dostaniesz Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 Ja leje mobil1 syntetic ... wysilony czy nie, szczegolnie enduro najlepiej obsluzy.Oprocz tego slyszalem ze do DT`ek najlepsze oleje (nawet ktos mowil niestwrrzone rzeczy ze dodaja mocy) sa od husqarny do pilarek wysokoobrotowych. Gdy bede zmianial - kupie wlasnie taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 No właśnie ten Stihl jest olejem do pił motorowych, kosiarek itp, wiec to chyba jest podobne do tego husqarny. Stihl kosztuje 25zł litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 No właśnie ten Stihl jest olejem do pił motorowych' date=' kosiarek itp, wiec to chyba jest podobne do tego husqarny. Stihl kosztuje 25zł litr[/quote'] tez czytałem o ty m olejku ale nei ze daje mocy, a ze lepiej moto sie wkreca na obroty :notworthy: zawsze to juz coś :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Castrol TT to postawa :notworthy: .Dużo dobrego się mówi,sam używałem - polecam :notworthy: . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 To zalezy czy moto z dozownikiem czy bez. Jesli z dozowniekiem to tylko Motul 600 2T, a jesli bez to Motul 800 (dodany do benzyny farbuje ja na czerwono). Pozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Witam. A co powiecie o Shell Advance 2T? Mi wydaje się, że lepiej się wkręca na obroty niż na Motulu. Pozdrawiam. malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Listopada 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Używałem w crossówkach 2T różnych olejów, zawsze w pełni syntetycznych i musze przyznać, że najlepszym okazał się Motul 800. Po rozebraniu dwóch silników, o czym już pisałem, okazało się, że silnil jeżdżący ma Motulu był czyściutki, natomiast po Castrolu zbierało się trochę nieprzyjemnego nagaru. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 No właśnie tym dlatego zrezygnowałem z Arala bo naprawdę było dużo nagaru, rozkładałem kumplowi KTM'a który jeździł na Stihlu - zero nagaru, tłok bez przytarć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi