Skocz do zawartości

WSK 125 M06 B3 1979 rok nowy zabytek

Wojt@s
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wilq, zapewne zostałeś szczęśliwym posiadaczem WSK kobuz :notworthy: gratulacje :crossy: (o ile nie była przerabiana i rzeczywiście jest oryginał :) )

Qurim, a skąd :)

Granat, ok :crossy: spróbuję się czegoś dowiedzieć :wink:

Witam

zrobiłem fotki swojej Wsk a oto i ona

http://www.bikepics.com/members/wilq88/76wsk175/

z tego co widzę to tylna lampa nie jest oryginalna i jest jakiś dodatkowy przełącznik na lampie jeszcze nie wiem do czego ale postaram się dowiedzieć :buttrock:

pzdr

Granat, nie dowiedziałam się za wiele o rejestracji... :|

Pani w urzędzie była bardzo niemiła, a feee... urzędy...ech...

Ale w sieci jeszcze można znaleźć info o rejestracji na zabytek (nie wiem czy można dodawać tu linki, więc jesli chcesz to wyślę Ci na pw namiary )

Granat, nie dowiedziałam się za wiele o rejestracji... :|

Pani w urzędzie była bardzo niemiła, a feee... urzędy...ech...

Ale w sieci jeszcze można znaleźć info o rejestracji na zabytek (nie wiem czy można dodawać tu linki, więc jesli chcesz to wyślę Ci na pw namiary )

Bo trzeba było załatwiać facetem albo u faceta .

I nie rozumiem o co chodzi z dodawaniem linków . Wklejaj śmiało byle nie tą stronę z podkową .

Witam

zrobiłem fotki swojej Wsk a oto i ona

http://www.bikepics.com/members/wilq88/76wsk175/

z tego co widzę to tylna lampa nie jest oryginalna i jest jakiś dodatkowy przełącznik na lampie jeszcze nie wiem do czego ale postaram się dowiedzieć :icon_mrgreen:

pzdr

.........i cylinder masz od Gazeli (żeberkami się różni)....

Poza tym - fajna!

.........i cylinder masz od Gazeli (żeberkami się różni)....

Poza tym - fajna!

Witam

czyli to wygląda na to że cylinder był podmieniony ??

lampe z tyłu już dopadłem oryginalną, a z nieoryginalnych rzeczy których nie widac to jest założony gaźnik od cz 175

pzdr

Witam

czyli to wygląda na to że cylinder był podmieniony ??

lampe z tyłu już dopadłem oryginalną, a z nieoryginalnych rzeczy których nie widac to jest założony gaźnik od cz 175

pzdr

Gazela ma żebra węższe w tylnej części cylindra (zachodziła tam osłona boczna). W Wuechach zakładano już standardowe gary - żebra równe;

W sumie to nic się nie dzieje, ale fakt faktem - gar jest od Gazeli.....

Tam cos mi nie gra, jesli dobrze pamietam, wystarczy miec dokument legalnego pochodzenia faktura zakupu np. ze złomu, umowa kupna -sprzedarzy, i autor tego artykułu zapomniał o najwazniejszej rzeczy mianowicie zasiawadczeniu wydanym przez biegłego rzeczoznawce o wyjatkowej wartosci pojazdu dla polskiej historii techniki czy jakos tak to było sformułowane stwierdzajace zupełny orginał i brak przeróbek, oraz to ze pojazd jest starszy niz 30 lat i min.20 lat nie jest juz produkowany, wiem ze tak mozna bo własnie u mnie kolesie rejestrowali na zabytek posprowadzane z niemiec susuki cj czy podobne bez papierów, musze pogrzebac w przepisach, ktos straszył jakas zmiana na niekorzysc, zobacze i dam znac