Johny69 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Johny69, gdyby to kosztowało w serwisie dwadzieścia zł to bym się ucieszył że kupiłem tanio, gdyby kosztowało 50zł to bym się ucieszył że jest i kupił, gdyby kosztowało stówę zacisnąłbym zęby i kupił, podobnie przy 150zł. Ale qrza twarz są granice. Chciałem tylko zwrócić uwagę na stosunek cen. W sumie wolę bardziej ASO Beemki bo bardzo dobry olej 4l mam u nich za ok150-160 zł, tyle to mam ze zniżką w hurtowni więc duży plus dla nich, natomiast w ASO Honda Plaza (nie znam równie złego ASO) za równie dobry olej skasowali mnie prawie 300zł...więc czasem w ASO opłaca się kupować, ale trzeba być dobrze zorientowanym i mnóstwo czasu rozmawiać z ludźmi,żeby nie dać się wydoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Nie będzie wielką tajemnicą jeśli powiem, ze mam Hondaewoo Africo Twin :), w której wszystkie wymienione/zastąpione części spełniają swoje zadanie, mają te same parametry, ale nigdy magazynu hondowskiego nie widziały, dzięki czemu mimo iż zaoszczędziłem kupę kasy jeżdżę bezpiecznie. ASO Daewoo to dobra sprawa :wink: BTW: ostatnio zaoszczędziłem dzięki nim 310pln, wydając zaledwie 10pln. Edytowane 15 Lutego 2008 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny69 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Poważnie można serwisować motocykl Honda w Daewoo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 BTW: ostatnio zaoszczędziłem dzięki nim 310pln, wydając zaledwie 10pln.Tak, tak, wiemy, wiemy, już legendy o twoich pomysłach krążą :biggrin: :cool: Co do ASO, ostatnio serwisowałem swojego Jeepa i nie tyle mnie poraziła cena części, bo raczej roześmiała ponieważ naprawde ceny niskie to wkurwiły mnie dwie rzeczy: - robocizna za ponad 800 PLN netto?!!?!??!- płyn do spryskiwaczy za jakieś 80 czy 120 PLN netto, mimo iż cały wielki baniak był w bagażniku i nie przyjmuje tłumaczenia że nie zauważyli :rolleyes: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Dżony - można, ale z głową :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny69 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Dżony - można, ale z głową cool.gif . A już myślałem o wycieraczkach do mojej małej hondy :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Mam kumpla co pracował w serwisie Daewoo a mówił ogólnie tak że marże naliczane w serwisach i w niektórych sklepach z częściami do pojazdów mogą sięgać nawet 70%. Nie wiem czy zauważyliście jak łatwo się u nich targuje. Przykład: świece NGK DPR8 EA-9 do mojego moto najtaniej jak znalazłem 11.99 a kumpel mi sprzedał za 7 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucio Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 co przegląd zmieniają ci tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe, niezależnie od stanu zużycia. Przynajmniej tak twierdzą, bo jak poprosiłem o pokazanie starych klocków i tarcz to zrobili rybkę i powiedzieli, że śmieci nie trzymają Ich psim obowiązkiem jest pokazać Ci stare/zużyte części. Jeżeli tłumaczą się, że poszły w kosz, nie zgadzasz się na wymianę i tyle.Może brzmi to jak pieniactwo (chociaż, wierzcie mi, nie jest ;) ), to ja swoje z autoryzowanymi serwisami (szczególnie Peugeota) przeszedłem.Każdą wymianę powinni uzgadniać wcześniej z klientem. I tyle ucio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny69 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Teoretycznie, prawo przewiduje,że na przegląd do serwisu można samemu przywieść materiały eksploatacyjne, które mogą być zamiennikami. Niestety znajomy chciał tak zrobić w ASO i nie dopuszczono takiej możliwość, po prostu koleś od przeglądów powiedział,że nie i tyle. Targować zawsze trzeba, ale czasem trafi się na mendy w serwisach dzięki, którym tracą klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Wala nas na kazdym kroku. Przyklad lozyska, idziesz i mowisz taki to a taki rozmiar, placisz powiedzmy 30zl , mowisz marke i rok pojazdu, prosze bardzo dostajesz placisz 95zl. Mam Toledo, kuzyn ma Passata, czesci z jednej rodziny wzajemnie wymienne. diagnostyka Seat 150zl, Passat 250, mato tego ten sam czujnik ABS (identyczny w pudelki WV, Audi Seat, skoda) w WV 150zl w Seacie 80zl nie wiem moze w Skodzie bylo by jeszcze taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Przykład: świece NGK DPR8 EA-9 do mojego moto najtaniej jak znalazłem 11.99 a kumpel mi sprzedał za 7 złTo słabo szukałeś bo ja mam pod nosem sklep i tam świece NGK-a są właśnie po 7zł ;]Na warszawskim mototargu też można kupić po 7zł :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Wala nas na kazdym kroku. Przyklad lozyska, idziesz i mowisz taki to a taki rozmiar, placisz powiedzmy 30zl , mowisz marke i rok pojazdu, prosze bardzo dostajesz placisz 95zl. Mam Toledo, kuzyn ma Passata, czesci z jednej rodziny wzajemnie wymienne. diagnostyka Seat 150zl, Passat 250, mato tego ten sam czujnik ABS (identyczny w pudelki WV, Audi Seat, skoda) w WV 150zl w Seacie 80zl nie wiem moze w Skodzie bylo by jeszcze taniej? hehe tak w skodzie jeszcze taniej :buttrock: porownanie ten sam silnik audi i skody. chodzi dokladnie o przeplywomierz w 1.9 tdi (czesto pada).. a pudełko vw,skoda,audi i czesc taka sama :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Tak, tak, wiemy, wiemy, już legendy o twoich pomysłach krążą :icon_exclaim: :icon_exclaim: Co do ASO, ostatnio serwisowałem swojego Jeepa i nie tyle mnie poraziła cena części, bo raczej roześmiała ponieważ naprawde ceny niskie to wkurwiły mnie dwie rzeczy: - robocizna za ponad 800 PLN netto?!!?!??!- płyn do spryskiwaczy za jakieś 80 czy 120 PLN netto, mimo iż cały wielki baniak był w bagażniku i nie przyjmuje tłumaczenia że nie zauważyli :icon_exclaim: A ile kosztuje tam roboczogodzina? Bo raczje nie 50 zł. Obstawiam na około 150 zł/h. Odnośnie cen w ASO tp zauważcie, ze na ogół to nie są warsztaty gdzie pan Henio ze szfagrem młotkiem i kluczem 13mm naprawiają "auto" :icon_exclaim: Sam solidny budynek warsztatowy to pewnie cena połowy motocykli formumowych :biggrin: Edytowane 16 Lutego 2008 przez Pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Dżony - można, ale z głową :icon_exclaim: . Michał, ponoć tłoki od tico pasują do Africi hahahaha :icon_exclaim: Fakt, krążą legendy :icon_exclaim: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Tak, tak, wiemy, wiemy, już legendy o twoich pomysłach krążą biggrin.gif buttrock.gifFakt, krążą legendy mrugacz.gifOhoho... Tylko jak to odebrać...? :P .Tłoki to nic, wiecie jak na wałkach rozrządu z Bailanosa zapier*ala :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi