tuszaj Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam,od zawsze fascynowaly mnie dalekie wyprawy, podroze w odlegle czesci swiata (do tej pory bez moto). Teraz kupilem moto i tez juz marze o tych wszystkich miejscach na ziemi, ktore chcialbym objechac i zobaczyc zza szybki kasku :notworthy:. Jednak rzeczywistosc okrotna, nie daje ani tyle czasu, ani kasy, zeby jechac wszedzie. W zwiazku z tym chcialbym na krotkie, jednodniowe, weekendowe, albo popoludniowe letnie wypady zaplanowac sobie zobaczenie mojej macierzystej ziemii - wielkopolski. Jesli macie propozycje na takie krotkie wypady to bardzo prosze o przedstawienie ich w tym watku. Glownie zalezy mi na ciekawych miejscach, punktach widokowych, ladnych krajobrazach, moze jakies ruiny... wszystko co fajne i ciekawe wpadnie Wam do glowy. Ze szczegolnym uwzglednieniem oczywiscie, ze ma to byc wypad motocyklowy i zeby motocyklem mozna bylo jak najblizej danego miejsca podjechac :biggrin: Mam nadzieje, ze dzieki Waszym propozycja uda sie zagospodarowac kazda wolna chwilke i kazdy piekny dzien tego sezonu :) Pozdrawiam i zachecam do pisania :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_N Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Z punktów widokowych, to polecam Łężeczki, parking masz na samym punkcie, widoki super. NIedaleko, bo w Chrzypsku masz stary, wysoki most kolejowy, najlepiej popytaj miejscowych, jak do niego dotrzeć.A co do innych miejsc, to można poszukać w przewodnikach, ale po co? Wsiadaj na motocykl i jedź przed siebie, to natrafisz na niejedno świetne miejsce.Pozdrawiam Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmucha Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Witam.Proponuje na przykład taka pozycję do czytania:Włodzimierz Łęcki Wielkopolska. Przewodnik po miejscach ładnych i ciekawychPozdrawiam. Edytowane 15 Lutego 2008 przez Zmucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietroocha Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Polecam traskę ze Stęszewa Do Mosiny, po drodze możesz podziwiać Jezioro Witobelskie i Dymaczewskie. Lubię skręcić w lewo za Łodzią i dojechać na parking nad Jeziorem. Możesz zabrać kobitę i przespacerować się lasem wzdłuż brzegu. Jak dla mnie - widoki zajebiste, a szczególnie teraz - póki nie ma ludzi na kąpieliskach i robactwo nie fruwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucio Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Wpadnij do Gostynia, do prywatnego muzeum motoryzacji Pedów. Piękna sprawa. chętnie oprowadzą i opowiedzą, ja miałem jeszcze okazję przejechać się Fordem V8 z roku 1938 (chyba, a może 1939...). ucio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTAQ Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Z punktów widokowych, to polecam Łężeczki, parking masz na samym punkcie, widoki super. NIedaleko, bo w Chrzypsku masz stary, wysoki most kolejowy, najlepiej popytaj miejscowych, jak do niego dotrzeć.A co do innych miejsc, to można poszukać w przewodnikach, ale po co? Wsiadaj na motocykl i jedź przed siebie, to natrafisz na niejedno świetne miejsce.Pozdrawiamjakby co to ja moge pokazać jak dotrzeć do tego mostu ;) moje ulubione tereny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feldek Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Ja polecam trasę z Poznania do Kórnika ( przez Mosinę i Rogalinek ). Na rondzie przed Kórnikiem proponuję zamiast jechać prosto skręcić w prawo i jakieś1,5km dalej skręcić w lewo na Bnin. Będziecie mięli okazje wzdłuż jeziora sobie łądnie przelecieć - a przy zachodzącym słońcu trasa jest obłędna :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzol Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, właśnie wczoraj odkryłem fajną traskę dla miłośników winkli i lasu.Jest to odcinek o dł 25km z Trzciela do Międzyrzecza ,nowiuśki asfalcik ,trasa 90% w lesie,sporo zakrętasów,po prostu mmmiodzio :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, właśnie wczoraj odkryłem fajną traskę dla miłośników winkli i lasu.Jest to odcinek o dł 25km z Trzciela do Międzyrzecza ,nowiuśki asfalcik ,trasa 90% w lesie,sporo zakrętasów,po prostu mmmiodzio ;)Dokładnie...jak jechałem w zeszłym roku na Woodstock to pojechałem tamtędy i naprawdę super traska...najlepiej poczekać aż się zielono zrobi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi