barthezzz1 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 to nie jest globalne ocieplenie,to jest nautra za paredziesiat lat znowu będzie zimniej i wszyscy będą gadac globalne ochłodzenie to sie zmienia co paredziesiąt lat a nawet co pare set.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 ale ja nie mam problemu z ociepleniem. mi pasi :D wiec nie rozumiem dlaczego cytowales akurat mnie. Jak to dlaczego? To co napisales to zywy dowod na zbawienne dzialanie GO :biggrin: (za niezrozumienie moich intencji odpowiada brak komunikacji pozawerbalnej spowodowanej separacja klawiaturowo-monitorowa interlokutorow :biggrin: ) za paredziesiat lat znowu będzie zimniej No to sie moje wnuki zmartwia :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMariano Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 ..ja też już jeżdżę i wam polecam, bo życie krótkie...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissF Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) Sprawa czysto indywidualna :notworthy: Jeden jezdzi caly czas, bo tylko lezacy snieg jest powodem do postawienia moto w garazu, a drugi czeka na temperature bardziej przyjazna. A tak na marginesie, chcial bym pogadac z tymi co teraz jezdza w temp. graniczacej z 0 stopni, tak za jakies 20 lat. Zobaczymy, czy wtedy beda tacy dzielni. :crossy: pozdrDokładnie się z Toba zgadzam.. kazdy wiek ma swoje prawa... kiedyś potrafiłem jeździć w sniegu (tak że kazdy patrol policji był mój :) ).. no a teraz czekam do bardziej sprzyjających warunków no chociażby żeby wilgotność spadła poniżej 100% i temperatura wzrosła z tych minus siedemset... no coż... tak bywa ;) ale w sobotę i tak nie wytrzymałem i wyjechałem :) Edytowane 13 Lutego 2008 przez krissF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYB@ Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 WITAM !! Też jeździłem w grudniu i w styczniu a wczoraj nakręciłem dobrze ponad sto mil ale czy to jest rozpoczęcie sezonu???????? Poprostu musiałem odstawić moto do przymiarki ..... i niejako przy okazji zrobiłem taki dystans --jasne ,że mogłem wziąć przyczepę--.Oczywiście mógłbym jeździć dziennie jak tylko są ku temu warunki (brak śniegu i deszczu) bo nawet jak jest 0 czy 15 stopni to w dzisiejszej dobie dostępności ciuchów nie robi to więksej różnicy. Ale uważam ,że jazda w sprzyjających warunkach daje więcej satysfakcji niż w zimie (jaka by ona nie była chyba ,że była by taka sama jak pora letnia).Ale dobrze ,że można się pokulać czasem w zimie aby się nieco ostudzić. :crossy: pozdr Cytuj ZŁO ZWYCIĘŻA ,BO DOBRZY LUDZIE NIC NIE ROBIĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 jak w piatek odebralem motocykl z cla, tak smigam ile sie da, juz wyszlo mi ponad 150 mil :buttrock: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daru Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam!Nie powiem, ale w ubiegłą niedzielę trochę pośmigałem po okolicy, ale dziś przy -12 stopniach nic mnie nie wyciągnie z domu. Tak w ogóle to nie wiem czy jazda w chłodne dni nie szkodzi naszym maszynkom. Trzeba pamiętać minn. że olej w silniku jest dużo gęściejszy i należałoby zmienić na mniej gęsty itp. To są przecież motocykle - pojazdy do jazdy raczej w ciełe dni.Pozdrawiam! :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehoo Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Wczoraj zrobiliśmy z kolegą ok 300 km - na dworze -3 ale sucho. słoneczko. Problem zimna można rozwiązać zakładając długą piankę do sportów wodnych. Ma to także swoje wady. Trochę krępuje ruchy i ogranicza załatwianie potrzeb fizjologicznych, ale jest ciepło i wczorajsza siedmiogodzinna jazda nie była problemem. Za godzinę znowu wsiadam na motor i jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Wczoraj zrobiliśmy z kolegą ok 300 km - na dworze -3 ale sucho. słoneczko. Problem zimna można rozwiązać zakładając długą piankę do sportów wodnych. Ma to także swoje wady. Trochę krępuje ruchy i ogranicza załatwianie potrzeb fizjologicznych, ale jest ciepło i wczorajsza siedmiogodzinna jazda nie była problemem. Za godzinę znowu wsiadam na motor i jazda...Pianka, ciekawe rozwiązanie.Zasadniczo nie jeżdżę od 5st i poniżej, dyskomfort jest już za duży, ale temperatur powyżej 5st nie brakowało i można było trochę polatać żeby się nie zastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacey Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam!Nie powiem, ale w ubiegłą niedzielę trochę pośmigałem po okolicy, ale dziś przy -12 stopniach nic mnie nie wyciągnie z domu. Tak w ogóle to nie wiem czy jazda w chłodne dni nie szkodzi naszym maszynkom. Trzeba pamiętać minn. że olej w silniku jest dużo gęściejszy i należałoby zmienić na mniej gęsty itp. To są przecież motocykle - pojazdy do jazdy raczej w ciełe dni.Pozdrawiam! :icon_razz: :rolleyes: Oleje o specyfikacji np. 10W-40, czy 20W-40 sa olejami wielosezonowymi, przystosowanymi do zapewnienia optymalnych warunkow pracy w temp. zarowno dodatnich, jak i ujemnych. Im mniejsza cyfra z przodu tego oznaczenia, tym w nizszych temp. taki olej zachowuje swoje wlasciwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefas Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ja miałem tę radość, że 2 lutego udało się maszynę przegonić po Wybrzeżu. Tak więc sezon zaczęty, a tym bardziej, że moto nie tak dawno wróciło po małej kosmetyce do garażu. Trzeba było sprawdzić nowe przewody hamulcowe i troszkę nową gumę przytrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bromic Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 też już popyrkałem troszkę, ale na dobre zacznę jak będzie na plusie min 10. W w-wie oficjalne rozpoczęcie jest 19 kwietnia na Bemowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej00000 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 ja w tym sezonie jeszcze nie jezdzilem ale juz mnie nosi..........slonce coraz mocniej grzejewiec moze sobota niedziela i pajaki z rury powyganiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michorg Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ech... aż miło poczytać, że sporo chłopaków już pomyka... Moja Shadowusia stoi w garażu i czeka na lepsze czasy. Pogoda może i czasem sprzyjałaby jakiejś przejażdzce ale w mieście, w którym mieszkam (Otwock) jest straszne dziadostwo z kanalizajcą, i nawet jak w Wawie jest suchutko i ładnie to Otwocku błoto i kałuże, zgroza, szkoda mi sprzęta ciurlać po takim szajsie a i ciuchy po kilu kilometrach nadają się już do prania i suszenia. Pierwszą traską napewno będzie przejadzka na serwis, bo po ubiegłym sezonie olej jest już napewno mocno zmęczony, klocuszków też już niewiele i jakoś dziwnym trafem ubyło mi płynu w zbiorniczku od sprzęgła więc puki co mój sezon ogranicza się do planowania tras na wiosnę i lato :) Na bemowie nie będę mógł być 19-ego ale wybieram się na Jasną Górę 20-ego. Jakby ktoś organizował jakąś większą grupkę to chetnie się przyłączę. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAEL Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Dziś i ja rozpocząłem... nawinąłem na początek skromnie trzydzieści kilo po wawce i czekam na weekend... :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi