Filipecki Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 No i cena powiedzialbym zajebiscie przystepna ... :icon_eek: Ja bym sie pokusil ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 kupiłem olej Bel-ray syntetyk do 2T , bedzie dobry ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Olej dobry ale ja bym sie zastanowil nad tym http://moto.allegro.pl/item312809551_cylin..._sm_dt_rr_.html bo to jest mega okazja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello93 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 kazdy mi mowil ze pol syntetyk, to wkoncu syntetyk czy pol ? a tak wogole to teraz wlasnie troche nad tym myslalem i to jest troche dziwne ze mialby sie zacierac ... dzien przed wjechaniem w dziure bylem na wyprawie z kumplami 20 km od chaty ,chodzil jak zegarek ja na czele odstawialem wszystkie skutery ,jadac do kumpla tez chodzil swietnie ,czemu niby wjezdzajac na dziure mialby sie zatrzec ? ... od wtedy kiedy mi zgasł na tych dziurach dopiero to sie dzialo ... wg. mnie poluzowala sie zembatka i srubki w gazniku , moze dostaje mniej paliwa i dlatego przymula ... ale itak wymienie ten olej ... co wy na to?hahahaaha jak chodzi ci o zduny to był tylko 1 skuter :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: a mnie raczej nie odstawiałeś:icon_mrgreen: :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 za słówka mnie niebierz a tak wogole to co piszesz to offtopic wiec lepiej tak nierob jesli chcesz pożyc na tyym forum ;] dzis wymienilem olej wylalem ten stary z zbiornika i wezyka , zbiornik opłukałem wodą , chwilke stał zeby wysechł i wlalem nowy olej i ja mam taki dziwny wezyk dwu czesciowy ze w polowie sie wklada sie mniejszy wezyk do wiekszego i zauwazylem ze werzyk kiedy wchodzi do silnika ma "pod górke" przejechalem sie kawałek i zauwazylem ze kapie mi olej z wezyka ...motor moze niedostawac oleju przez to ze wezyk ma "pod górke" ? i co mam zrobic z tym podwujnym laczeniem ,to chyba niejest seryjne ... Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Raczej seryjne, tam u mnie np. przy tuym łączeniu jest filterek wyłapujące syfy z oleju jakby się takie zdażyły. To że ma podgórkę to nic, bo po pierwsze pompka go pompuje, a po drugie poziom oleju w zborrniku jest wyżej niż te wężyki, tak więc z tym nie powinno być problemu. Cieknie ci moze dlatego ze tam były takie zabvezpieczenia ściskające weżyki tymsamy uszczelniając je, tak jak jest umniebez nich może poprostu słabo się trzymają na łączeniach i ewfekty takie są. Pzd. P.S. Co CI dało mycie tego zbiornika wodą przecież olej sięnie rozpuszcza we wodzie, nestępnym razem może użyj bezyny abo co :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.kul Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 co do kwestii wieku.. mam 17 lat motor posiadam od 4 lat i w tym czasie zrobilem : MBX , Komar MR231 i MR232 , CZ 175 , simka i teraz jestem ,,etatowym mechanikiem" kumpli. do tego jestem w klasie mat-inf z rozszezona fizyka. Roboty mam kupe ale daje rady. wiek nie ma nic do rzeczy , jezeli sie tym nie interesujesz to nie bedziesz tego wiedzial. zaczal bym od pomiaru kompresji , potem wyczyscil gaznik , sprawdzil elektryke , jezeli nie dasz rady to daj do mechanika bo senda to nie jest komar;Ppozdrawiam:) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 nie ma sensu myć zbiornika od dozownika a już tymbardziej wodą.........to nie samochód że zmieszanie 2 oleji smarujących (syntetyk z mineralką ) wywoła katastrofe .........jak ci sie zmiesza te 20-100ml oleju ze ścianek z nowym co wlałeś to nic mu nie będzie...... po 2 dozwonik tłoczy olej do silnika więc może być pod górke Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 to co mam zrobic zeby niekapało paliwo ? albo to był cien ,albo w polowie wezyka jest nowy ladny olej a w drugiej jakis czarny syf ... moze to blokuje dopływ oleju ? wezyk jest pelen oleju tak powinno byc ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stas91 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 to co mam zrobic zeby niekapało paliwo ? albo to był cien ,albo w polowie wezyka jest nowy ladny olej a w drugiej jakis czarny syf ... moze to blokuje dopływ oleju ? wezyk jest pelen oleju tak powinno byc ? Odłącz dozownik lej olej mieszając go w bez pośrednio w kanistrze[ ja mam tak mam przy 80 pewniejsze i zalecane w sendach-r ] i sprawdź układ chłodniczy czy jest obieg ja nie miałem moto miało identyczne objawy jak Twój Kosztowało mnie to 600zeta :| ewentualnie mógł sie poluzować ten wężyk ciśnieniowy przy gaźniku i moto sie nie chce sie wtedy wogule wkręcać na max obroty O_o jak tak miałem u siebie w 21mm ... pZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Stas jak sie dba o wszystko tak jak trzeba to nie ma co odcinać dozownika bo jest o wiele praktyczniejszy niż bablanie się z olejem i paliwem na stacji. To że go odłączyłeś to właśnie świadczy o tym jak szybko się poddałeś. Oczywiście jak nie bedzie wszystko szczelne to będzie chodzić nieprawidłowo, ale jak ładnie sobie na to uważasz to gwrarantuje że nie ma z tym problemów.Pzd. :icon_mrgreen: Edytowane 24 Lutego 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 dzieki chlopaki ,sprobuje zalozyc dwa zaciski na to łączenie dwoch wezykow moze niebedzie ciekło ;] Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Nom :( tylko to musi być naprawde szczelne:D Powodzenia w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 załozylem takie prowizoryczne zaciski kiepskej jakosci troszke pordzewiałe poniewaz jak przychodze ze szkoly to juz wszystkie sklepy pozamykane ,jutro kupie dwa nowe i zobaczymy ,jak narazie po zalozeniu tych zaciskow olej prawie niekapie ,moze ze 2 kropelki na godzine ale zauwazylem cos innego , gaznik mam mokry od bezyny, od czego to moze byc ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 za mocno skręcony, tam jest komora z plastiku jak się odkształci to dupa, do śmierci będzie ciekło Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi