wojtas27 Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Panowie. Dlaczego lagi w niektórych egzemplarzach CBR-ek 600 F4 zakończone są śrubą regulacyjną (taką z rowkiem na śrubokręt), a inne mają zupełnie płaską zaślepkę w postaci nakrędki o średnicy jak przekrój całej lagi???? O co tu chodzi?!!! Dla przykładu dwa linki z neta. Ta z 2004 roku nazwijmy ją (przypadek 1): http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M630838 A ta z 2005 (przypadek 2): http://moto.allegro.pl/item308579135_honda...5_idealny_.html Gdyby wszystkie z 2004 miały takie jak powyżej (przypadek 1), a wszystkie z 2005 roku jak w przypadku (2) sprawa byłaby oczywista, ale dziś widziałem do kupienia u nas w Lublinie CBR-ę z 2004 roku z zakończeniem bez regulacji od góry, czyli jak ten powyżej z 2005 CBR-ę (przypadek 2). Czy to oznacza, że do modelu z roku 2004 wsadzono zawiechę z 2005, czy poprostu występują różne wersje zawieszenia w obrębie rocznika 2004???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Mozliwosci sa dwie - zamieniony przod, lub rozne przody na rozne rynki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 dziwne bo w drugim przypadku wygląda jak by regulacji nie było... jakby to były zwykłe korki. ale przecież cbr musi mieć regulację więc co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas27 Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Przejrzałem dziś na różnych portalach aukcyjno-ogłoszeniowych dziesiątki zdjęć Hondy CBR 600 F 4 rocznik 2004 i wszystkie miały zawiechę z tą regulacją od góry, więc wzmacniają się moje podejrzenia co do przekładki przodu. Tym bardziej, że moto ponoć jest z Niemiec, a na mobile.de wszystkie egzemplarze z rocznika 2004 mają tę regulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kongi Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 dziwne bo w drugim przypadku wygląda jak by regulacji nie było... jakby to były zwykłe korki. ale przecież cbr musi mieć regulację więc co jest?ktoś mnie najwyżej poprawi :)sprawa jest prosta - od 05 bodajże nie ma regulacji w F4, tylko napięcie wstępnezarówno z przodu jak i z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Po wprowadzeniu modelu RR zwykła Fka stała się sprzętem z założenia turystycznym,miała być też tańsza więc ograniczyli możliwości regulacji zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżymol Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 ja mam f4 z '99 i mam mozliwosc regulacji tylko ze ja tez niejestem pewien czy przod nie był przekładany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi