Skocz do zawartości

Zawieszenie CBR 600F 4

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie. Dlaczego lagi w niektórych egzemplarzach CBR-ek 600 F4 zakończone są śrubą regulacyjną (taką z rowkiem na śrubokręt), a inne mają zupełnie płaską zaślepkę w postaci nakrędki o średnicy jak przekrój całej lagi???? O co tu chodzi?!!!

Dla przykładu dwa linki z neta. Ta z 2004 roku nazwijmy ją (przypadek 1):

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M630838

A ta z 2005 (przypadek 2):

http://moto.allegro.pl/item308579135_honda...5_idealny_.html

Gdyby wszystkie z 2004 miały takie jak powyżej (przypadek 1), a wszystkie z 2005 roku jak w przypadku (2) sprawa byłaby oczywista, ale dziś widziałem do kupienia u nas w Lublinie CBR-ę z 2004 roku z zakończeniem bez regulacji od góry, czyli jak ten powyżej z 2005 CBR-ę (przypadek 2). Czy to oznacza, że do modelu z roku 2004 wsadzono zawiechę z 2005, czy poprostu występują różne wersje zawieszenia w obrębie rocznika 2004????

Przejrzałem dziś na różnych portalach aukcyjno-ogłoszeniowych dziesiątki zdjęć Hondy CBR 600 F 4 rocznik 2004 i wszystkie miały zawiechę z tą regulacją od góry, więc wzmacniają się moje podejrzenia co do przekładki przodu. Tym bardziej, że moto ponoć jest z Niemiec, a na mobile.de wszystkie egzemplarze z rocznika 2004 mają tę regulację.

dziwne bo w drugim przypadku wygląda jak by regulacji nie było... jakby to były zwykłe korki. ale przecież cbr musi mieć regulację więc co jest?

ktoś mnie najwyżej poprawi :)

sprawa jest prosta - od 05 bodajże nie ma regulacji w F4, tylko napięcie wstępne

zarówno z przodu jak i z tyłu