Skocz do zawartości

Brudne foty!

Rekomendowane odpowiedzi

Kristi masz racje, ale nie zawsze krótki lot = większa efektywność. Zobacz na zawody np. AMA SX jak prawie na każdej hopce wybijają sie. Czemuś to ma służyć. Zdarzyło mi sie że kiedyś na torze przeleciałem nad jednym kolesiem który skakał tradycyjnie a ja sie wybijałem. Trzeba ocenić sytuacje kiedy resorować a kiedy sie wybijać.

Co do tego sarkazmu to źle zrozumiałeś, M. Wójcik to trener kadry wiec musi sie znać na rzeczy. Mam do niego olbrzymi szacunek i chciałbym mieć chociaż 1% takiej wiedzy i doświadczenia jak on. Uważam że są różne szkoły jazdy a która jest lepsza to mam nadzieje okaże sie w przyszłym sezonie :) Pozdro

A do latania po torze to widze kilku spoko ziomów np. Seboola i Ciebie, fajnie jakby Bary też czasami polatał bo spoko ziom z niego. Dobra koniec pogaduch bo sie zrobił offtop.

Edytowane przez Kaze

Kristi masz racje, ale nie zawsze krótki lot = większa efektywność. Zobacz na zawody np. AMA SX jak prawie na każdej hopce wybijają sie. Czemuś to ma służyć.

Oczywiście, że tak. Jeśli możesz przeskoczyć garb czy muldy które cię spowolnią lepiej je przelecieć. Jeśli natomiast jest dość gładko lepiej opaść i dać w rurę.

Co do tego sarkazmu to źle zrozumiałeś, M. Wójcik to trener kadry wiec musi sie znać na rzeczy. Mam do niego olbrzymi szacunek i chciałbym mieć chociaż 1% takiej wiedzy i doświadczenia jak on.

Też raz byłem u Wójcika na szkoleniu i stwierdzam, że ma bardzo dużą wiedzę i umiejętności. Umie uczyć, jest cierpliwy i dokładny. Zwraca uwagę na szczegóły i każdemu doradza osobno. Szczerze mogę polecić.

P.S.

Z mojej strony wiedza teoretyczna nie zupełnie przekłada się na praktykę. Cały czas uczę się jeździć, próbuję doprowadzić do ładu technikę. To, że czasami się mądrzę teoretycznie nie oznacza że wszystko tak dobrze mi wychodzi. A ta wiedza w większości pochodzi właśnie od M. Wójcika.