qurim Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 ?? 1 stawka na wszytkie moto....ok.160 PLN... :) W UK płacę ok.1000GBP/rok podstawowe ubezp. z rokiem zniżek czyli 25% poprzedniej kwoty za starą GS500E....za 2-letnią Yamahę R1 zawołali mi w jednej firmie 7 tys GBP (tak - siedem tysięcy)....więc zrezygnowałem ze sportowych moto..... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 1 stawka na wszytkie moto....ok.160 PLN... :) W UK płacę ok.1000GBP/rok podstawowe ubezp. z rokiem zniżek czyli 25% poprzedniej kwoty za starą GS500E....za 2-letnią Yamahę R1 zawołali mi w jednej firmie 7 tys GBP (tak - siedem tysięcy)....więc zrezygnowałem ze sportowych moto..... 7tys funtów z OC??? chyba pomyliło ci się coś z AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirson Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 1 stawka na wszytkie moto....ok.160 PLN... :) W UK płacę ok.1000GBP/rok podstawowe ubezp. z rokiem zniżek czyli 25% poprzedniej kwoty za starą GS500E....za 2-letnią Yamahę R1 zawołali mi w jednej firmie 7 tys GBP (tak - siedem tysięcy)....więc zrezygnowałem ze sportowych moto..... No to nieźle Was tam kasują ;/ Aż sie wierzyc nie chce... Przeciez to nie mozliwe?? jak ubezpieczenie moze byc drozsze od motoru?? Nie pomyliles sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł er Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 To nie pomyłka. da się zapłacić pare tysięcy funtów za OC. ( sportowy motor plus wiek poniżej 25 ).Ciekawi mnie jeszcze ta sprawa z PZU. Rok temu rejestrowałem na siebie pierwszy swój pojazd. kawasaki er5. Miałem 24 lata, zadnych zniżek i zapłaciłem 109 zł za OC. Więc wychodzi że nie dołożyli mi żadnej zwyżki. mieszkam w Łodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 A jak będzie w moim przypadku?26latek i jeszcze nie mam prawka :icon_eek: Aha- Shadow VT700 (czy to ma jakieś znaczenie?) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Parę dni temu rozmawiałem z agentem PZU i bodaj bez zwyżek i zniżek kwota podstawowa wynosiła 136 zł. Zwyżka za wiek wzrosła do 50% (poniżej 25 albo 26 lat, tzw "kara za wiek") :D model, pojemnośc moto raczej nie ma tutaj znaczenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 A zwyżka za brak prawka? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 O tym to niestety nic nie wiem. Ale myślę że raczej nic takiego niema (mogę się mylic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Parę dni temu rozmawiałem z agentem PZU i bodaj bez zwyżek i zniżek kwota podstawowa wynosiła 136 zł. Zwyżka za wiek wzrosła do 50% (poniżej 25 albo 26 lat, tzw "kara za wiek") ;) model, pojemnośc moto raczej nie ma tutaj znaczenia :clap: Dzisiaj bylem ubezpieczyc moto i... Potwierdzam zmiany:teraz skladka podstawowa to 135 zeta/rok (zamiast 120) przez podatek religii ;) Zwyzka +50% az do ukonczenia 25 lat (wczesniej bylo +50% do 22lat i +30% do 25lat) obowiazuje od 01.06.2008. No coz trzeba z kogos zedrzec ;) A sie zdenerwowalem bo mnie wyszlo oc i nw 115 zeta a w zeszlym roku 87 zeta. BTW. IMHO liczy data uzyskania pierwszej kategorii prawa jazdy i zeby nie dostawac zwyzek musisz miec je co najmniej 2 lata.Ja jak ubezpieczalem moje pierwsze moto to nie mialem kat. A ale B juz mialem 5 lat i nie dostalem zwyzki za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek_wawa Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 ja za ubezpieczenie bez zniżek, ale też bez zadnej wzwyżki ze względu na brak prawka na motor wtedy zapłaciłem 176 złotych w Warszawie w PZU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi