dżymol Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 witam mam dość dziwne pytanko a mianowicie chodzi mi o akumulator do cbr f4. Ten który posiadam padł podładowałem ale nie wiem czy wystarczy to na długo. Jakich producentów polecacie i jakie ma miec parametry bo na tym moim wzystko japonśkimi ślaczkami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 właściwie miałem kiedyś ten sam problem ale mechanik polecił mi założenie akumulatora żelowego i taki tez kupiłem powiem ci, że nie nażekam zobacz na allegro tam znajdziesz wszystko o akumulatorach jakie cie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahor Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Witam Jeżeli ma pochodzić, to polecam YUASA:F4 - YTX9-BSF4i - YTZ10S Ostatnio byłem zmuszony do kupna aku, gdyż zabiłem go alarmem. Kupowałem właśnie YTZ10S (362zł). Fakt, że cena może nie jest mała, ale zdecydowałem się na to, co zakłada fabryka. YUASA ma dobre opinie pozdr P.S. Ja kupiłem w sklepie motobot. Mieli najtaniej. YTX9-BS u nich kosztuje 203zł+ koszt wysyłki. Z tranzakcją wszystko w porządku. Aku przyszedł w ok 4 dni.http://motobot.pl/www/str/skl.php?gr=521164&iep=2&ob=25894 Edytowane 7 Lutego 2008 przez mahor Cytuj 654 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Ile razy można powtarzać : akumulatory serii YTX/YTZ itp to nie są żelówki tylko akumulatory bezobsługowe w technologii AGM (pomiędzy płytami jest mata absorbująca elektrolit) !!! W motocyklach jak narazie chyba tylko BMW stosuje akumulatory żelowe (Exide G19), koszt około 450 PLN (u nas) do ponad 600 PLN w ASO za ten sam produkt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Powiem wam tylko tyle ze ja kupilem do dominatora aku na allegro za 100zl, i jestem mega zadowolony.... ma juz 2 lata, jest bezobslugowy i absolutnie nie nazekam, rozumiem kupowanie bardziej markowych produktow ale aku to naprawde nie jest jakies bardzo skomplikowane uzadzenie i wg mnie niema sensu kupowac cos co jest 4x drozsze dla samej zasady Edytowane 8 Lutego 2008 przez YAGO Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 aku do swojej maszyny kup u Piotrusgsx'a... ja kupilem do swojej f4 exide etx9-bs 12v9Ah i jestem zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżymol Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 serdeczne dzieki za podpowiedzi. sprawdze tego co mam moze jescze do czegos sie nada tylko teraz mam dylemat boniejestem pewien czy to jest juz kiepski akumulator czy moze nie mam ładowania bede musiał wziąsć miernik i to sprawdzić bo jak stał w garazu i tylko go odpalałem to działal bez zarzutów tylko jak sie przejechałem jakies 20 km na siwatełkach to potem mi zdechł i kaplica. Troche było mi wstyd bo lidziska gapili sie na mnie a ja maszyną z górki i na pych próbowałem odpalic :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi