Pavello Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam prosze o porade co moze byc z moja Kaśką ze nie chce jechaczaplon ustawilem jest ok ( iskra super )gazniki ustawione niezle tzn. wolne sa , wkreca sie w miare dobrze ale to wszystko pieknie w garazu wyjechalem sprawdzic i dupa nie chce iść jakby cos motor trzymalo mam wrazenie ze cos go blokuje ale za cholere nie wiem co jest walcze juz tak z moja kataryna kilka dni i juz wczoraj zalozylem zregenerowanz pradnice bo poprzednio swiecila mi sie na wysokich obrotachkontr. ladowania i teraz jest ok. ale nie chce normalnie jezdzicProsze o pomoc co to moze byc bo nie mam juz pomyslow a stopień wkur......nia mam chyba 10Pozdrawiam i czekam na wasze sugestie . Paweł ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyjo Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja ostatnio miałem podobnie coś nie chciała jechać Kasieńka, kombinowałem z zapłonem, szukałem i szukałem.No i znalazłem, na jednym cylindrze pomiędzy redukcją a gaźnikiem( mam K68) łapała fałszywe powietrze, wymiana cienkiej uszczelki na trochę grubszą pomogło.Sprawdź może akurat to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam prosze o porade co moze byc z moja Kaśką ze nie chce jechaczaplon ustawilem jest ok ( iskra super )gazniki ustawione niezle tzn. wolne sa , wkreca sie w miare dobrze ale to wszystko pieknie w garazu wyjechalem sprawdzic i dupa nie chce iść jakby cos motor trzymalo mam wrazenie ze cos go blokuje ale za cholere nie wiem co jest walcze juz tak z moja kataryna kilka dni i juz wczoraj zalozylem zregenerowanz pradnice bo poprzednio swiecila mi sie na wysokich obrotachkontr. ladowania i teraz jest ok. ale nie chce normalnie jezdzicProsze o pomoc co to moze byc bo nie mam juz pomyslow a stopień wkur......nia mam chyba 10Pozdrawiam i czekam na wasze sugestie . Paweł ;) ;)Chyba najlepszy będzie Wellbutrin xDCoś ja trzyma ? Nie zapierasz się za silono nogami? Może coś konkretnego? Np "sprawdziłem koła obracają sie swobodnie zarówno bez obciążenia jak i z nim"."Poluzowałem hamulce" " Pali ma dwa cylindry co stwierdziłem tak i tak" "zapiąłem kosz boczny i wtedy.." " Stało się to po tym jak grzebałem przy gaźnikach nie mając o tym bladego pojęcia" "założyłem nowe gaźniki i stare uszczelki pod nie" itd itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orita Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Moze za bardzo podciągnąłes sprzegło(linkę sprzęgła)? Prince ma rację to może byc to co wymienił i jeszcze trochę innych powodow. Co regulowłes lub zmieniałes? Jakie są objawy? Moze za bardzo podciągnąłes sprzegło(linkę sprzęgła)? Prince ma rację to może byc to co wymienił i jeszcze trochę innych powodow. Co regulowałes lub zmieniałes? Jakie są objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Prosze o pomoc co to moze byc bo nie mam juz pomyslow a stopień wkur......nia mam chyba 10Pozdrawiam i czekam na wasze sugestie . Paweł :icon_eek: :icon_eek: Kaska najlepiej jezdzi na holu - ma najmniejsze spalanie :cool:Tak powazniej. Probujesz jechac na opoznionym zaplonie czy przyspieszonym? Sprawdz czy jak ruszasz dzwignia przyspieszenia zaplonu to czy porusza Ci sie aparat zaplonowy. Moze byc zapieczona linka albo za mocno dociagniety aparat zaplonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Kaska najlepiej jezdzi na holu - ma najmniejsze spalanie ;)Tak powazniej. Probujesz jechac na opoznionym zaplonie czy przyspieszonym? Sprawdz czy jak ruszasz dzwignia przyspieszenia zaplonu to czy porusza Ci sie aparat zaplonowy. Moze byc zapieczona linka albo za mocno dociagniety aparat zaplonowy.Ponadto powodem może być za uboga mieszanka np. w wyniku obniżenia poziomu paliwa, zatkania dysz itp. lub też za bogata (objawy podobne tylko swiece zakopcone). Motorek będzie chodził na luzie ale powera nie znajdziesz ani trochę. A jeśli silnik wkręca się bezproblemowo to trzeba szukać w transmisji: ślizgające się sprzęgło, zablokowane hamulce i plamy na słońcu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavello Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 witamdzieki za porade ale juz wiem dlaczego moja " kaśka" nie ma ochoty jezdzicnie pomoga żadne regulacje Silnik jest " kaput " zmierzylem ze znajomym mechanikiem i jest tak lewy gar 4,5 atmprawy gar 4,0 atm nawet na goracych pracujacych cylindrach robie remont i to porzadnie ulepszone cylindry , dobre pierscienie, zawory ,lożyska itpnie chce prowizorki czeka mnie duzo pracy ale licze na dobry efekt koncowytak zamęczylem silnik na pseudoregulacjach w garazu ( przegrzalem motor)pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 witamdzieki za porade ale juz wiem dlaczego moja " kaśka" nie ma ochoty jezdzicnie pomoga żadne regulacje Silnik jest " kaput " zmierzylem ze znajomym mechanikiem i jest tak lewy gar 4,5 atmprawy gar 4,0 atm nawet na goracych pracujacych cylindrach robie remont i to porzadnie ulepszone cylindry , dobre pierscienie, zawory ,lożyska itpnie chce prowizorki czeka mnie duzo pracy ale licze na dobry efekt koncowytak zamęczylem silnik na pseudoregulacjach w garazu ( przegrzalem motor)pozdrawiam PawełBardzo słusznie podejście :icon_evil: . Trzymam kciuki. Pisz jak przebiega remont i zamieś foty maszyny . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jul Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Powodzenia. ;) Kto robi tanio-robi dwa razy jak głosi przysłowie starożytnych Rosjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi