rzemyk90 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Wlasnie, loctile, to jest opcja. A co do tego chromu, to nie wiem jak to wyglada, ale jak dalem wal do zmiany korby, to koles na czopach popryskal mi czyms takim jak drobne opilki metalu czy cos, nie wiem , ale kurde to wyglado jak resztki po spawaniu, nie mam pojecia co to jak ten proces sie dokladnie nazywa, ale niestety nie sprawdza sie , po bo przebiegu jednego tys. km wal sie obracal niezaleznie od lozyska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacher Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 z tego co się orientuje, to nawet w prawie nowych motocyklach crossowych, trzeba po jakimś tam przebiego rozebrać silnik i wkleić łożyska na wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Ja szukam jakiegos sposobu zeby wal sie trzymal pewnie lozyska, tak myslalem zeby punktakiem strzelic w 4 miejscach na okolo czopu tam gdzie przychodzi lozysko.... moze to wiejski patent:D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacher Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) nie, żadnych patentów tego typu, tak jak pisałem wyżej złóż to na loctite wklejasz na bieżniach, a zdziwisz się jak mocno trzyma :icon_twisted: tylko ma to być właśnie loctite, a nie jakiś odpowiednik , bo za to już nie ręczę :icon_mrgreen: Edytowane 11 Lutego 2008 przez Pacher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ok, zobacze :rolleyes: A, jeszcze jak mozesz to mi podaj dokladnie jaki model tego kleju bo jest ich sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacher Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 był to jakiś przeznaczony właśnie do wklejania łożysk, ale napisz do użytkownika grzesiek3210, bo u Niego jest właśnie ten klej i napisze Ci jaki to model, bo ja osobiście nie pamiętam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 W domowych warunkach to możesz użyć kleju do łożysk (loctite 638). Klejem tym smarujesz czop wału i zakładasz łożysko.Rzemyk, wystarczy spojżeć kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli98lite Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 ...chromem mechanicznym czy jakos tak... Chrom techniczny ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Rzemyk, wystarczy spojżeć kilka postów wyżej. A rzeczywiscie wicek :icon_mrgreen: Juz stary sie robie i slepy :icon_mrgreen: Dzieki. Pozdr ;) http://allegro.pl/item310412460_loctite_63..._poj_250ml.html No yo. Mam tego loctite 638 , i zmartwil mnie fakt ze ten klej moze pracowac do 150 stopni ;/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi