hornets Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Witam :icon_evil: Otoz mialem ostatnio maly slizg, po ktorym urwal mi sie "dzyndzel" od dzwigni zmiany biegów.Zalamal mi sie na pol tez taki kawalek aluminiu, do ktorego jest przymocowany podnozek. Tu nasuwa sie pytanie: czy spawac obie czesci, czy moze kupic nowe/uzywane nieznisczone :icon_mrgreen: Co prawda dalem juz do spawania oba elementy, ale nie jestem do konca pewny tego posuniecia.Jesli ktos mial podobne przygody lub nie a wie cos na ten temat prosze o rade. Z gory dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Witam :icon_evil: Otoz mialem ostatnio maly slizg, po ktorym urwal mi sie "dzyndzel" od dzwigni zmiany biegów.Zalamal mi sie na pol tez taki kawalek aluminiu, do ktorego jest przymocowany podnozek. Tu nasuwa sie pytanie: czy spawac obie czesci, czy moze kupic nowe/uzywane nieznisczone :icon_mrgreen: Co prawda dalem juz do spawania oba elementy, ale nie jestem do konca pewny tego posuniecia.Jesli ktos mial podobne przygody lub nie a wie cos na ten temat prosze o rade. Z gory dzieki i pozdrawiam.odpowiedź moim zdaniem prosta. Jeśli masz na to kasę to kup używane. Jeśli nie to pospawane (pod warunkiem że zrobi to ktoś profesjonajnie) też będą dzialać jak należypozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 pospawane nie będzie złe ale tak jak przedmówca powiedział musi to zrobić profesjonalista, bo partacz tylko posmarka i za kilka chwil znowu się złamie a dobrze pospawane będzie trzymać i trzymać jak żyda za serce :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Urwany "dzyndzel " to nie problem. wystarczy nawiercić na końcu otwór 5mm nagwintować M6 i wkręcić śrubę imbusową o długości 35mm z kawałkiem węża gumowego. To działa.Sprawa druga - żadnego spawania elementów ramy lub ich części na których kierowca czasami staje całym ciężarem podczas jazdy.Panowie proszę o trochę wyobraźni.Niedawno podobny temat był poruszany.Gównolit jest niespawalny. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Sprawa druga - żadnego spawania elementów ramy lub ich części na których kierowca czasami staje całym ciężarem podczas jazdy.Panowie proszę o trochę wyobraźni.Niedawno podobny temat był poruszany.Gównolit jest niespawalny.no tutaj Piotr ma rację, rzeczywiście nie wiadomo co to za stop aluminium, bo czyste alu to na pewno nie jest. Zasadniczo to nie przenosi ten element nigdy cieżaru całego ciała, no chyba że wsiadasz na moto jak na konia :icon_mrgreen: ale raczej lepiej to wymienić. pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zasadniczo to nie przenosi ten element nigdy cieżaru całego ciała, no chyba że wsiadasz na moto jak na konia ;) ale raczej lepiej to wymienić. pozdrooA koleżanka to nigdy nie stawała na podnóżkach, rozprostowując nogi, czy po to, aby mieć lepszy punkt obeserwacyjny... [pytanie retoryczne] Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ja spawalem podnozek i jest si. 2 sezony tak przejezdzilem Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Ja spawalem podnozek i jest si. 2 sezony tak przejezdzilem Ale tam masz stalowe Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi