cross21 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Mam mtx 125, w którym zkruszyły mi się zegary. Nigdzie nie moge znaleść orginalnych do tego modelu (włoska wersja RG) i dlatego zastanawiam sie nad kupnem zegarów od innego enduro 125, np. crm, dt, mtx (wersji japońskiej). Jest taka możliwość? Będą wszystko wskazywały zgodnie z prawdą (prętkość, obroty, temp.)? Trzeba robić jakieś modyfikacje (poza oczywiście tymi, słóżącymi do ich przymocowania i dopasowania)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 a po kiego ci zegary w enduro , zaloz licznik rowerowy + jakis wskaznik tem. cieczy i starczy balastu :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 temperature też olać, w wyczynach tego nie ma i nikt nie marudzi .Licznik rowerowy załatwi sprawe , gdyby to był 4t można by się pokusić o wskaźnik temp. oleju ale przy 2t to jest zbędne . Chociaż możesz na alledrogo poszukać, widziałem parę razy takie małe (55mm) wskaźniki.A jeszcze taki mi pomysł wpadł czy by nie dało się podczepić termometru elektronicznego pod fabryczny czujnik ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ja chciałem odzyskać wskaźnik temp. w RD to kobinowałem ale wyszło na to że tylko wskaźniki motocyklowe/samochodowe się nadają bo komputerowe itp. kończą się na 70 stopniach I do dzisiaj nie mam bladego pojęcia czy nie przegrzewam silnika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ja chciałem odzyskać wskaźnik temp. w RD to kobinowałem ale wyszło na to że tylko wskaźniki motocyklowe/samochodowe się nadają bo komputerowe itp. kończą się na 70 stopniach I do dzisiaj nie mam bladego pojęcia czy nie przegrzewam silnika :/Jeżeli masz prawidłowo działający układ chłodzenia i dobry płyn to ciężko będzie Ci przegrzać silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ale nigdy nie wiadomo czy coś sie nie stało z tymże układem chłodzenia, dlatego pewniej mieć czujnik, a zegar rowerowy poza gorsza widocznościa ma wiele ciekawych funkcji. Czujnik temperatury powinien podpasować z pieca centralnego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Jeżeli masz prawidłowo działający układ chłodzenia i dobry płyn to ciężko będzie Ci przegrzać silnik. Właśnie chodzi oto że kupiłem odratowany motocykl i nie moge mu ufać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Ja mam zegary od Yamahy (coś podobnego do tego http://www.bikepics.com/pictures/457897/ )Linki pasują, tylko ja mam wersje "R" (japońska)No i nie wiem jak dokładne działają, bo nie mam jak tego sprawdzić :notworthy: Edytowane 14 Lutego 2008 przez marcin.j007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Kup coś takiego http://moto.allegro.pl/item312752429_liczn...yfz_exc_sx.html Bajer bongo i leciutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi