MrsMarthy Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Myślę, że film dosyć pomocny do przypomnienia sobie RKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiMajka Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 w PL nadal nie ma wiedzy wśród i użytkowników motorów i samochodów na temat udzielania pierwszej pomocy. troche jest to nie do pomyślenia...Jak sobie przypomnę choćby swój kurs i wypowiedzi znajomych w tym temacie to nic dziwnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volf50 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Myślę, że film dosyć pomocny do przypomnienia sobie RKO. Witam,nie tak dawno/listopad/ ukończyłem kurs ratownika drogowego PZM Automobilklub Wielkopolski,zajebista sprawa,zastanawiam się dlaczego nie ma obowiązku takiego kursu w szkole,czy na kursach prawo jazdy/wiem chodzi o pieniądze,bo ludzkie życie się nie liczy/Kurs zajebisty,zainteresowanie znikome ośmiu chętnych.A propo w/w filmu ,gdzie podstawowa zasada-bezpieczeństwo własne/chociaż też bym pompował i dmuchał bez rękawiczek i ustnika np;panią z filmu.A na kurs w tym wieku, musiał przekonać mnie wypadek Chorwackiego motocyklisty na adriatyckiej,,8'',stałem bezradny przy nim jak dziecko.Dzięki Bogu dobrze się skończyło.Człowiek może popełnić błąd,ale nie może go powtórzyć .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Grunt Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam,nie tak dawno/listopad/ ukończyłem kurs ratownika drogowego PZM Automobilklub Wielkopolski,zajebista sprawa,zastanawiam się dlaczego nie ma obowiązku takiego kursu w szkole,czy na kursach prawo jazdy/wiem chodzi o pieniądze,bo ludzkie życie się nie liczy/Kurs zajebisty,zainteresowanie znikome ośmiu chętnych.A propo w/w filmu ,gdzie podstawowa zasada-bezpieczeństwo własne/chociaż też bym pompował i dmuchał bez rękawiczek i ustnika np;panią z filmu.A na kurs w tym wieku, musiał przekonać mnie wypadek Chorwackiego motocyklisty na adriatyckiej,,8'',stałem bezradny przy nim jak dziecko.Dzięki Bogu dobrze się skończyło.Człowiek może popełnić błąd,ale nie może go powtórzyć .Pozdrawiam. czy ja wiem, czy chodzi o pieniądze? Problem tkwi w systemie szkolnictwa i w ludziach, którzy go kreują. Warto byłoby zmienić trochę plan zajęć dzieciakom w podstawówce i zamiast jednej lekcji religii,wprowadzić przedmiot o ratownictwie,który odbywałby się raz na dwa tygodnie. Modlitwa człowieka nie uratuje, ale za to praktyka i podstawowa wiedza medyczna, już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Wojcik Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Podstawy szkolnictwa w zakresie pierwszej pomocy to jedno. Warto przyjrzeć się kursom BHP (obowiązkowym) w każdej firmie, która zatrudnia nowego pracownika. BHP jest zrobione tak,aby był podpis i tak samo sytuacja wygląda na uczelniach. Do BHP nikt na poważnie nie podchodzi, a na pewno poruszana w nim kwestia pierwszej pomocy, jest ostro okrojona,a wykładowcy mają na całość zlew totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Wang Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Nie wiem,gdzie się spotkałeś z takimi praktykami,ale zapewne mówisz o jakichś wyjątkach. Kursy BHP są na całkiem dobrym poziomie i dużo z nich wyniosłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 zmieniałem pracę kilka razy, obowiązkowe kursy BHP w każdym przypadku to był pic na wodę - do odbębnienia i tyle. nie wiem, gdzie miałeś takie pozytywne doświadcznia, albo jaka branża (może jakaś jest) zapewnia dobry poziomjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Potwierdzam - u mnie wyglądało to tak: gość przyjeżdża do firmy, kawka, pogadanie na temat wypadków jakie to miał w swojej karierze, pieniądze, podpisy i zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Też przeszedłem kilka kursów BHP i zawsze była to tylko i wyłącznie nudna formalność, nie da się czegolowiek pożytecznego na nich nauczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi