dareksv Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 był ktoś w na zlocie w Karyntii w ubiegłych latach? warto tam się pchac zwłaszcza na moto sportowo-turystycznym? chciałbym potraktowac to jako baze wypadowa po okolicach+imprezownię ale nie wiem czy się nie rozczaruję dareksv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 był ktoś w na zlocie w Karyntii w ubiegłych latach? warto tam się pchac zwłaszcza na moto sportowo-turystycznym? chciałbym potraktowac to jako baze wypadowa po okolicach+imprezownię ale nie wiem czy się nie rozczaruję dareksvNa pewno się nie rozczarujesz, można tam jechać na byle czym, extra klimat i extra okolice- Słowenia, Wenecja,w 2007 pogoda niespecjalnie dopisała ale reszta jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 W jakim terminie wypada w tym roku?Również zastanawiam się nad wyjazdem. Jakie mniej więcej mogą być koszty takiej imprezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareksv Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Na pewno się nie rozczarujesz, można tam jechać na byle czym, extra klimat i extra okolice- Słowenia, Wenecja,w 2007 pogoda niespecjalnie dopisała ale reszta jest OK. Napisz coś więcej o samym zlocie. Okolice trochę znam, ale chciałbym mocniej spenetrować winnice Friulii, winkle rejonu Triglava i samą Karyntię z jej jeziorami i malowniczymi miasteczkami dareksv W jakim terminie wypada w tym roku?Również zastanawiam się nad wyjazdem. Jakie mniej więcej mogą być koszty takiej imprezy? nie znam kosztów na miejscu, słyszałem że płacisz za camping i atrakcje masz free, ale czy to prawda? co do reszty (paliwko, żarcie, wydatki na zwiedzanie) to standardowo jak na tygodniowy wypad po Europie trzeba liczyć się z kosztami z 500E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Koszty nie są wysokie ale jak ktoś chce to mogą być. Tak po taniemu to jedziesz np przez Słowację i Austria. Odległość od Cieszyna ok 750km, Slowacja autostrady dla moto jednośladowych były w 2007 za darmo w Austri winieta chyba 4.50Euro/10dni. Zlot jest chyba zawsze w 1-szym tygodniu września z tym że teraz np oficjalne otwarcie było w środę ale już w sobotę bylo tam dużo wszystkiego.Kamping koszt 14eu/moto,namiot,człowiek(lub 2 czlowieki) :biggrin: ale nie wiem ,może są niektóre droższe campy.Tak że wydasz w zasadzie 50 zł/dzień na pole + paliwo. Na miejscu jest dość drogo-dla nas-POLAKÓW. Piwko np 6-7eu, ale są sklepy billa i z nimi da się przeżyć, dobrą alternatywą jest zorganizować jedno duże auto i nim zabrać wszystko, czyli wiele skrzynek piwa, namioty a nawet serwis ale musi wtedy jechać wiele osób aby się opłacałoNoclegi po drodze:Velki Meder lub Dunajska streda, niedaleko Bratysławy, są tam niedrogie baseny termalne i dużo kwater do wynajęcia-za 20zł/os można coś znaleźć. Dla mnie to bylo za blisko w drodze tam więc spanko na kampie w Hartberg, tam też baseny ale nie termy i też niedrogo oraz muzeum poj.zabytkowych. Sam Faaker see to jezioro wokół którego jest cały ten zlot więc jest duży i wiele miejsc do zaliczenia. Niedaleko jest Słowenia i jez Bled, extra ale nie jedźcie tunelem, płatnym zresztą, ale górami-fajniej i za darmo. Naokoło Triglavu od Kranjskiej Góry(w tej okolicy jest też Planica) w stronę Bovec i dalej też fajna traska. Gdybyś chciał pojechać w stronę Wenecji autostradą to zapłacisz ok 15eu można pojechać boczkiem i nie do Wenecji ale do Punta Sabbioni jest to na cypelku znajdziesz kamp za ok 22eu blisko przystani i stateczkiem na plac św. Marka, 24h karnet najlepiej się opłaca kosztuje 15eu (2007) my zaliczyliśmy Wenecję po południu do nocy i następnego dnia do popołudnia w ramach 24h. Pojechaliśmy pan europą i wzieliśmy trochę wszystkiego, kupowaliśmy tylko to co trzeba oraz parę drobiazgów z Wenecji (maski, pizza, upominki,lody..) i łączny koszt zamknął się chyba w kwocie 600eu/10dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareksv Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Koszty nie są wysokie ale jak ktoś chce to mogą być. Tak po taniemu to jedziesz np przez Słowację i Austria. Odległość od Cieszyna ok 750km, Slowacja autostrady dla moto jednośladowych były w 2007 za darmo w Austri winieta chyba 4.50Euro/10dni. Zlot jest chyba zawsze w 1-szym tygodniu września z tym że teraz np oficjalne otwarcie było w środę ale już w sobotę bylo tam dużo wszystkiego.Kamping koszt 14eu/moto,namiot,człowiek(lub 2 czlowieki) :) ale nie wiem ,może są niektóre droższe campy.Tak że wydasz w zasadzie 50 zł/dzień na pole + paliwo. Na miejscu jest dość drogo-dla nas-POLAKÓW. Piwko np 6-7eu, ale są sklepy billa i z nimi da się przeżyć, dobrą alternatywą jest zorganizować jedno duże auto i nim zabrać wszystko, czyli wiele skrzynek piwa, namioty a nawet serwis ale musi wtedy jechać wiele osób aby się opłacałoNoclegi po drodze:Velki Meder lub Dunajska streda, niedaleko Bratysławy, są tam niedrogie baseny termalne i dużo kwater do wynajęcia-za 20zł/os można coś znaleźć. Dla mnie to bylo za blisko w drodze tam więc spanko na kampie w Hartberg, tam też baseny ale nie termy i też niedrogo oraz muzeum poj.zabytkowych. Sam Faaker see to jezioro wokół którego jest cały ten zlot więc jest duży i wiele miejsc do zaliczenia. Niedaleko jest Słowenia i jez Bled, extra ale nie jedźcie tunelem, płatnym zresztą, ale górami-fajniej i za darmo. Naokoło Triglavu od Kranjskiej Góry(w tej okolicy jest też Planica) w stronę Bovec i dalej też fajna traska. Gdybyś chciał pojechać w stronę Wenecji autostradą to zapłacisz ok 15eu można pojechać boczkiem i nie do Wenecji ale do Punta Sabbioni jest to na cypelku znajdziesz kamp za ok 22eu blisko przystani i stateczkiem na plac św. Marka, 24h karnet najlepiej się opłaca kosztuje 15eu (2007) my zaliczyliśmy Wenecję po południu do nocy i następnego dnia do popołudnia w ramach 24h. Pojechaliśmy pan europą i wzieliśmy trochę wszystkiego, kupowaliśmy tylko to co trzeba oraz parę drobiazgów z Wenecji (maski, pizza, upominki,lody..) i łączny koszt zamknął się chyba w kwocie 600eu/10dni. dzieki, o tego typu info mi szło - powiedz, czy na samym zlocie dużo sie dzieje i co w porównaniu z naszymi zlocikami byś zapisał na plus lub minus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Uwazaj tylko na Gandarm'ow bo oni lapia nie na radary tylko na tzw. Amtsauge ( oko urzedowe ) i nic im nie udowodnisz, nie ma dyskusji i panie boze zlituj sie. Austria jest fajna, mnostwo winkli. Co prawda Faak to impreza HD ale czy to takie wazne, jezeli komus ten klimat nie przeszkadza ? :) Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Normalnego to nikt nie łapie, jak ktoś przesadzi to niech się nie dziwi, kupa motorów przywieziona na przyczepach,bo pewnie TIV-u by nie przeszły, a że głownie HD to nie przeszkadza, przyjeżdżają tam na wszystkim: enduro, ściganty, choppery, trajki, quady...minusy to pewnie ceny a reszta to plusy, nie patrzą na siebie bykiem jedni na drugich, nikt dla jaj cię nie ogoli albo ketten spray do tyłka napryska jak śpisz,no chyba że kolega z polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Poszukaj na forum bo było sporo postów o tej imprezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareksv Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 podziękował, koledzy za info - zobacze jak sie ułoży jesienią ale chętnie się wybiorę darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medor Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) byłem w 2007 r. , z Brzeska na złot było coś ok. 900 km. i zrobiliśmy to w jeden dzień . ( z Cieszyna na miejsce cały czas autostrada ) a ha weście ciepłe ubranie ( uszatki itp. ) to tak zmarzłem że coś ok. grudnia " doszłem " do siebie . Edytowane 22 Stycznia 2008 przez medor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Tak medor w tamtym roku pogoda byla paskudnia zimno na maxa :icon_exclaim: Oby w tym dopisala jak w 2006r. :icon_twisted: Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ja przypadkowo przewaliłem się przez ten zlot, chociaż w nim nie uczestniczyłem. Jedno mogę powiedzieć na pewno - w tym czasie jest w całej okolicy dramat z miejscami do spania. Jak ktoś wie że jedzie, to powinien już teraz o tym pomyśleć i zaklepać jakieś miejsce. Poza tym atmosfera jest super, bo przez okoliczne góry przewalają się cały czas tabuny motonitów :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareksv Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ja przypadkowo przewaliłem się przez ten zlot, chociaż w nim nie uczestniczyłem. Jedno mogę powiedzieć na pewno - w tym czasie jest w całej okolicy dramat z miejscami do spania. Jak ktoś wie że jedzie, to powinien już teraz o tym pomyśleć i zaklepać jakieś miejsce. Poza tym atmosfera jest super, bo przez okoliczne góry przewalają się cały czas tabuny motonitów :icon_twisted: brzmi nieźle, spanie to chyba najsensowniej przywieżć ze sobą ... czyli namiot. Czy na miejscu sa jakies fajne atrakcje, np. muza, konkurencje, lasencje...:icon_mrgreen:? dareksv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Czy na miejscu sa jakies fajne atrakcje, np. muza, konkurencje, lasencje...:icon_mrgreen:? dareksv Ogólnie to na zlocie nuda i nic się nie dzieje :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi