Someone Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witam. To moj pierwszy post, wiec sie przywitam. Mam na imie Tomek, mieszkam w Krakowie i pozdrawiam wszystkich serdecznie. Jestem na etapie poszukiwania scigacza o pojemnosci 600-750ccm. Tak jak napisalem w temacie jestem nikczemnego wzrostu (168cm) i z tego wzgledu wybor jest ograniczony (musze w koncu dotykac ziemie stopami). Jestem bardzo ciekawy jakie macie dla mnie propozycje. Klaniam sie.T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 będzie łatwiej niż z innymi typami, plastiki z racji poręczności i zwrotności są kurduplaste... ludzie tu zazwyczaj mają odwrotny problem :icon_twisted: z czystej ciekawości zapytam, bo w profilu nie uzupełniłeś, czym jeździsz obecnie?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewka Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 będzie łatwiej niż z innymi typami, plastiki z racji poręczności i zwrotności są kurduplaste... ludzie tu zazwyczaj mają odwrotny problem :icon_twisted: z czystej ciekawości zapytam, bo w profilu nie uzupełniłeś, czym jeździsz obecnie?jsz I tu sie nie zgadzam bo plastiki wcale nie sa kurduplaste. Spójrz sobie chociaż na R6 z 2006 roku gdzie wysokosc siedzenia wynosi 850 mm i dla osoby mojego wzrostu (164cm) jest to motocykl zdecydowanie za wysoki !!! Dlatego tez nie moge sobie pozwolic na plastika bo z reguły wszystkie 600 tki maja powyzej 820 mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ale juz gsxr750 k6 czy k7 to sa rzeczywiscie male maszynki, bo siedzialem na takim w salonie w anglii to jakos sie dziwnie czulem. Poza tym wielu z zawodnikow w GP to niezle kurduple i jakos sobie daja rade :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Someone Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 będzie łatwiej niż z innymi typami, plastiki z racji poręczności i zwrotności są kurduplaste... ludzie tu zazwyczaj mają odwrotny problem :icon_twisted: z czystej ciekawości zapytam, bo w profilu nie uzupełniłeś, czym jeździsz obecnie?jszW zeszlym sezonie mialem tylko CB750 seven fifty 98r z customowym siedzeniem. Jestem nowicjuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 I tu sie nie zgadzam bo plastiki wcale nie sa kurduplaste. Spójrz sobie chociaż na R6 (...) oki, ale gsx600r 2007 ma siodło 810mm, cbr600rr z tego samego roku 820; czyli są i niższe, a jeden przykład nie czyni regułydruga kwestia "kurduplastości" to odległości w całym trójkącie punktów oparcia kierowcy, czyli kierownica-siodło-podnóżki, które raczej potwierdzają niż zaprzeczają temu określeniu. na poparcie tej tezy pozostają jeszcze w odwodzie narzekania wysokich na niemożliwość znalezienia sobie plastika, na którym nie będą "wyglądać jak na psie", które często czytam na forum :icon_twisted: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 myśle że cbr f2 ,f3 powinno być dla Ciebie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Someone Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Wyglada na to, ze jestem zdecydowany na zakup Hondy CBR 600 F4 rocznik 99. Myslalem o czyms mlodszym, ale to bedzie moj pierwszy scigacz (drugi motor w zyciu), wiec z dwa lub trzy sezony nim pojezdze, a potem kupie cos nowszego, a moze i rowniez mocniejszego. Jesli macie jakies porady dotyczacego samego zakupu (co sprawdzac, gdzie kupowac, etc) chetnie ich wyslucham. Dziekuje za wypowiedzi.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 a co ma wzrost do wielkosci moto???? aby stabilnie stac wystarczy lekko zsunac sie na jedna strone z moto i po sprawie :wink:musialbym byc jelopem aby kupowac moto do mojego wzrostu - chyba motorynka bym musial smigac hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Wyglada na to, ze jestem zdecydowany na zakup Hondy CBR 600 F4 rocznik 99. Mam w garazu taka i R6 z tewgo roku. F4 jes faktycznie nizsza i bardziej turystyczna ale ma dosc szeroki siodlo. Podczas jazdy jest ok ale przy zatrzymaniu mnie np. gniecie w wewnetrzna strone ud. R6 jest wyzsz ale ma wezsze siodlo przez co dlamnie jest w sam raz ale ja mam 176cm. Wiec F4 z rego rocznika pod wzg;edem wzrostu i doswiadczenia powinna byc najlepszym wyborem. Tak mi sie wydaje. Nie mam natomiast wogole doswiadczen z kawa i suka wiec niech ktos inny pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 po seven fifty czlowiek na wszystko wsiadzie-wiem bo mam :flesje: no chyba na africe bym nie wskoczyl tylko i tego typu moto wzrost-169cm;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Someone Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) po seven fifty czlowiek na wszystko wsiadzie-wiem bo mam :cool: no chyba na africe bym nie wskoczyl tylko i tego typu moto wzrost-169cm;D Moja miala obnizana kanape. :banghead: Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Someone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ja mam 169 cm i ttr odpalaną z kopa i daje rade wysokość siedzenia 945cm :banghead: :) … A w sporcie jeszcze środek ciężkości jest dość nisko wiec raczej nie ma problemu.. zwłaszcza w klasie 600 to chyba z każdym sobie poradzisz bez problemu :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 a co ma wzrost do wielkosci moto???? aby stabilnie stac wystarczy lekko zsunac sie na jedna strone z moto i po sprawie :Dmusialbym byc jelopem aby kupowac moto do mojego wzrostu - chyba motorynka bym musial smigac hehe czy ja wiem...Sam mam 173cm, moja SV'ka ma siedzenie jakos na 81cm i wszystko bylo ok, az tu pewnego dnia, chciaclem podeprzec sie noga a tam byla studzienka kanalizacyjna, troszke nizej niz asfalt... chyba nie musze mowic co sie stalo :biggrin: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Someone Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 a co ma wzrost do wielkosci moto???? aby stabilnie stac wystarczy lekko zsunac sie na jedna strone z moto i po sprawie :banghead:musialbym byc jelopem aby kupowac moto do mojego wzrostu - chyba motorynka bym musial smigac heheRozumiem ze dla zaawansowanego uzytkownika ma znaczenie nikle, ale ja jestem nowicjuszem. Moj poprzedni motocykl byl dla mnie troche za duzy, teraz szukam czegos bardziej kompaktowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi