Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

troche zaofftopuje :wink:

prosba o wsparcie i oddanie glosu na jedyny sluszny motocykl w tym gronie

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...pic=101529&st=0

z gory dziekuje :icon_biggrin:

rahu

KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych
"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny"

Kondorio. Ile zamierzasz wydać kaski i ile czasu Tobie to zajmie??? Jeżeli bedzie Ciebie to kosztować ok 100 PLNów to dołóż jeszcze 150PLN, nie chrzań się i nie rób druciarstwa. Kup stelaż pod Topcase. Firm które to robia jest sporo. System mocowania tez możesz sobie dobrać wg. własnych upodobań.

Pozdrawiam.

wiesz jak bym mail 3 stowy na wydanie ot bym sie nie martwil, wielkie dzieki za takie rady i za pomoc i nadal bede wierzyl ze forum w koncu ma czemus sluzyc

bajj

wiesz jak bym mail 3 stowy na wydanie ot bym sie nie martwil, wielkie dzieki za takie rady i za pomoc i nadal bede wierzyl ze forum w koncu ma czemus sluzyc

bajj

kondorio

Jeśli chcesz "bawić się" w robienie stelaża samemu to najlepiej zgadaj się z kimś, kto ma taki - zrób rysunek z wymiarami - bo to podstawa. Robienie stelaża na podstawie zdjęcia bez podstawowych wymiarów to nienajlepszy pomysł.

jeszua

Dzięki za wyjaśnienie - do czego służą "te rurki"

leonstar

Givi 511F znalazłem na Allegro - ale chciałem coś mocowanego do "tych rurek" pod zadupkiem

Prawdopodobnie wybiorę się do Wrocławia (tam jest przedstawiciel Givi) i przymierze do motocykla.

Własnoręczne kucie i spawanie odpada - nie jestem aż tak bogaty (jak kondorio) żeby wyrzucać pieniądze – chytry dwa razy traci.

Dzieki za informacje :icon_mrgreen: i ładnej pogody !

If the Bandit 1200 was a film star it would be Chuck Norris!

Spoko. Loozik. Moja rada była szczera nie podszyta szyderstwem. Lubisz konstrukcje w rodzaju Adam Słodowy "zrób to sam" Twoja sprawa. Powodzenia w konstruowaniu stelaża na bazie fotek.

BTW. Skoro juz chcesz sam cos zdłubać to zrób to w oparciu o własny koncept. Moze Twój pomysł okaże się nowatorski.

Pozdrawiam.

Panowie mam pytanie bo osobiście nie iwme czy to normalne

Napisałęm do Suzukii z Gorzowa WLKP a CI mi odpisali że mam podać nr ramy

Jest to normalne?

Bo ja nie iwme po co im moje nr ramy kiedy chce kupic zaledwie uszczelke....

"Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..."

bo po nr ramy są przypisane części w katalogach... tak, to normalne

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

troche zaofftopuje :icon_razz:

prosba o wsparcie i oddanie glosu na jedyny sluszny motocykl w tym gronie

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...pic=101529&st=0

Fota kozak :flesje: głos już oddany. I powiem szczerze, że jak czasem ktoś wrzuca słabą fotkę z banditem a inne mi się bardziej podobają to nie oddaję głosu, a na tą szczerze zagłosowałem.

Spoko. Loozik. Moja rada była szczera nie podszyta szyderstwem. Lubisz konstrukcje w rodzaju Adam Słodowy "zrób to sam" Twoja sprawa. Powodzenia w konstruowaniu stelaża na bazie fotek.

BTW. Skoro juz chcesz sam cos zdłubać to zrób to w oparciu o własny koncept. Moze Twój pomysł okaże się nowatorski.

Pozdrawiam.

Przesadzasz. za 150 PLN wątpię, żeby udało Ci się kupić stelaż. Jak ja się rozglądałem był to wydatek rzędu 200 - 300 PLN. Znacznie taniej można kupić 2m pręta fi 10 w hurtowni wyrobów stalowych za jakieś 2 zł z groszami i zrobić se na warsztatach takie coś:

http://img168.imageshack.us/my.php?image=01oq8.jpg

http://img295.imageshack.us/my.php?image=02jc4.jpg

http://img295.imageshack.us/my.php?image=03mc5.jpg

Sam powyginałem, pan Tomek wytoczył tulejki pod śruby, pospawał i takie tam... Całość, włącznie z czteropakiem wdzięcznościowym i śrubami wyniosła mnie mniej niż 50 zł. I co? Zły? Adam Słodowy?

Wystarczy mieć podstawy w takich rzeczach (np. zajęcia na warsztatach w technikum) i warsztaty w pracy. Nie trzeba być żadnym Adamem Słodowym. :)

Aha, jest tak podniesiony do góry nieco, bo tak chciałem, żeby było na jednej linii równolegle z siedzeniem. Ale nie jest to dość dobre, bo jak się jedzie ponad 200 bez kufra to działa trochę jak spojler, dociska tył i trochę odciąża przód, że trzeba mocniej kierownicę trzymać bo łatwiej wężykuje. Więc jak sami będziecie robić to raczej bardziej w poziomie róbcie. Ja se może jeszcze to poprawie, ale na razie mi nie przeszkadza, bo rzadko jeżdżę powyżej 200.

Panowie mam pytanie bo osobiście nie iwme czy to normalne

Napisałęm do Suzukii z Gorzowa WLKP a CI mi odpisali że mam podać nr ramy

Jest to normalne?

Jak najbardziej normalne. Zapamiętaj sobie ten nr bo to jest typ. Nr ramy zaczyna się od tego właśnie numeru i taki jak mój np. (na fotkach w linkach powyżej) to jest GN77B i zawsze jak coś kupuję i trzeba sprawdzić w katalogu to podaję, że do Suzuki Bandit GN77B.

Edytowane przez 600bandytowmnienosi

A tu byliście? - http://www.duh.pl/pokaz_subkat.php?id_kat=11&id_subkat=14

Pozdro

p.s. Czasami lepiej kupić coś droższego niż potem bawić sie w naprawianie lub kupowanie czegoś nowego co kilka miesięcy :flesje:

A tu byliście? - http://www.duh.pl/pokaz_subkat.php?id_kat=11&id_subkat=14

Pozdro

p.s. Czasami lepiej kupić coś droższego niż potem bawić sie w naprawianie lub kupowanie czegoś nowego co kilka miesięcy :lalag:

Taa.. byliśmy.

A po ile to kosztuje?

Z resztą nie podoba mi się bo jest za duży. Ja chciałem taki dyskretny bez zbędnych konstrukcji. I nie narzekam, wszystko gra. I tak przy kufrze w papierach piszą, że maksymalne obciążenie 5 kg i 130 km/h. Przy 200 nic się nie działo. Niemcy niepotrzebnie panikują...

Z resztą... kto jeździ motorem w trasie 130?? ;) :biggrin:

Z resztą... kto jeździ motorem w trasie 130?? biggrin.gif biggrin.gif

Motocyklem, Nosicielu, motocyklem :icon_eek:

Rebel .................. buhahahahahahahahahahahahaha icon_mrgreen.gif

No ja. W deszcz, burze i gradobicie :icon_biggrin:

Co do stelaża. Kompletnie do mnie ta robota nie przemawia. Ot zwykłe druciarstwo. To moje zdanie. Nie musi mi sie podobać :icon_razz:

a da sie na B6? Moj poleci licznikowe 210 i to by bylo na tyle :)

Moim leciałem 220, wtedy może i by trochę więcej poleciał, ale musiałem hamować bo jakiś mebel przede mną jechał. To, że Twój maksymalnie 210 poleciał to może być kwestia aerodynamiki - Ty masz golasa. Ostatnio pod wiatr i z torbą na zbiorniku (nie mogłem się niżej położyć na zbiornik) nie chciał 200 przekroczyć.

Koleżka GSką zanim założył szybę (taką zwykłą, uniwersalną owiewkę) maksymalnie poleciał 170, a z szybą 180 dał radę - ten sam sprzęt.

Więc to, że Twój dał radę 210, a mój 220 wcale nie musi oznaczać, że masz słabszy silnik (chociaż też może).