ANGLIK Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Primo witam Wszystkich! Mój bandzior to 600s z 98 która ma na budziku przeszło 51t.kmNajważniejszą sprawą którą chciałbym poruszyć to skrzynia biegów która nie działa źle choć mnie niepokoi, a konkretnie to gdy bandzior jest zimny to wszystko ładnie pięknie wszystkie biegi wchodzą cicho (dyng i bieg siedzi) ale jak się zagrzeje to czuć jak 1 i 2 chodzi po zębach. Na niskich obrotach jeszcze jakoś to jest znośne ale jak chcę przebić z 1 na 2 na większych obrotach to normalnie aż się serce kroi (coś jak "chrrrrry dyng") Z Kolejnymi biegami nie ma najmniejszych problemów.Poprzedni właściciel rozbebeszył mi standardowy wydech i wsadził przelotówkę, trochę się przestraszyłem czytając poprzednie wypowiedzi na temat wypalania zaworów i chciałbym się troszkę więcej dowiedzieć na ten temat bo dzwięk mi się podoba a nie chciałbym zbytnio ingerować w silnik a przy tym zaszkodzić mu.Na początku poruszyłem temat zlotu, chciałbym zaproponować wam jednak coś w środku polski (Łudź?) I proszę mi tutaj nie pisać, że "lepiej w miejscowości X bo będę miał blisko/ bo tu mieszkam" Niestety będziesz musiał sie poprostu przyzwyczaić do tych biegów o ile z 1 to nic nie zrobisz (jedynie niskie obroty jałowego biegu) to z dwójke możesz wrzucać jak ja to czynie, czyli wajcha do góry aż do oporu ( musisz to wyczuć ) i dopiero wciskasz sprzęgło, powinno wskoczyć bez głośnie, robie tak podobnie z dalszymi biegami, skraca to czas i gwarantuje precyzje wrzuconego biegu. A ja potrzebuje małej rady, doczytałem że pasują wałki rozrządu od GSXR-a 750 88-89 jest w tym coś, bo wałki od 1100 pasują na bank. Czy spotkał się z tym ktoś z was ? Jakie są ewentualne różnice między 750 a 1100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieprz Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) jeżeli piszesz o pasowaniu gsx-r 1100 do b12 to że pasuje to nie znaczy że są takie same moim zdaniemb12 ma inny przebieg momentu obrotowego i wałki w pewnym (dużym) stopniu na to właśnie wpływajątak jak w b6 i gsx600f Edytowane 6 Lutego 2007 przez Wieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANGLIK Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) jeżeli piszesz o pasowaniu gsx-r 1100 do b12 to że pasuje to nie znaczy że są takie same moim zdaniemb12 ma inny przebieg momentu obrotowego i wałki w pewnym (dużym) stopniu na to właśnie wpływajątak jak w b6 i gsx600f Jak najbardziej kolego masz racje, wałki GSXR-a 1100 mają dłuższy czas otwarcia a co za tym idze napełnienia, jeśli ktoś ma ochote zgłebić temat to zapraszam do lektury http://andersbrink.se/tech_camshafts.html ( niestety po angielsku ) Jednak moje pytanie to czy wałki od GSXR-a 750 także pasują ( mogą mieć jeszcze bardziej ostrą charakterystyke ). Może ktoś natknął sie w necie na takie dane za wszelkie linki będe wdzięczny... Edytowane 6 Lutego 2007 przez ANGLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieprz Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 niestety nie mam takich wiadomości ale jestem ciekawy rozumiem że masz na myśli gsx1200 który ma prawie 100Nm/4500 jak dla mnie to niezły kop wałki z gsxr mogą to pogorszyć tak miałem w yzf750R wysoko położony moment obrotowy co jest dobre na tor tam jeszcze wspomagane exupem. moje preferencje to duży moment przy małych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 ak najbardziej kolego masz racje, wałki GSXR-a 1100 mają dłuższy czas otwarcia a co za tym idze napełnienia, jeśli ktoś ma ochote zgłebić temat to zapraszam do lektury http://andersbrink.se/tech_camshafts.html ( niestety po angielsku )Bardzo ciekawa stronka.Informacje jakie Ciebie interesują spróbuj otrzymać od PolandPosition albo od GrandysDuo.Ten drugi importer jest też przedstawicielem Yoshimury .Oni też zajmują się tun ingiem silników. http://www.polandposition.pl/main1024.htmhttp://www.grandysduo.pl/ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWARIAT Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Właśnie jestem na etapie kupywania napędu do B12 jeżeli zakładaliście w sezonie 2006 do swoich B12-ek i jesteście z nich zadowoleni to dawajcie namiary w sklepie ścigacz maja ciekawa oferte ale nie mam coś przekonania bo tam nie mam szczegółowego symbolu łańcucha a moze ktoś u nich kupywał jak tak to który polecacie http://sklep.scigacz.pl/suzuki-gsf1200-ban...64_667_517.htmlja myślałem o tym najtańszym dlatego czekam na opinieZastanawiam sie tez nad Larsonem i RK bo oni DiDa nie sprzedają tylko też bym chciał poznać od kogoś kto u nich kupywał i jest zadowolony szczególy tzn jaki lańcuch i zębatki użytkował Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANGLIK Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Właśnie jestem na etapie kupywania napędu do B12 jeżeli zakładaliście w sezonie 2006 do swoich B12-ek i jesteście z nich zadowoleni to dawajcie namiary w sklepie ścigacz maja ciekawa oferte ale nie mam coś przekonania bo tam nie mam szczegółowego symbolu łańcucha a moze ktoś u nich kupywał jak tak to który polecacie http://sklep.scigacz.pl/suzuki-gsf1200-ban...64_667_517.htmlja myślałem o tym najtańszym dlatego czekam na opinieZastanawiam sie tez nad Larsonem i RK bo oni DiDa nie sprzedają tylko też bym chciał poznać od kogoś kto u nich kupywał i jest zadowolony szczególy tzn jaki lańcuch i zębatki użytkował Pozdro Przedewszystkim nie żałuj kasy bo będziesz żałował, potrzebujesz 530 i chyba 108 ogniw (jeszcze sie upewnij). Unikaj Iris jak ognia, reszta RK i DID są ekstra dalsze różnice polegają na różnych kształtach oringów ( a konkretnie na przekroju tego oringu) w ogniwach, najprostrze są O-ring, jeszcze są X-ring i W-ring cena rośnie według kolejności. Ich kształty powodują dłuższe utrzymywanie smaru we wnęrzu tuleji. Ja osobiście uważam że nie ma co szaleć i wystarczy solidny i jeszcze relatywnie tani. Ja mam DID 530 O-ring i przez 10 tyś może 3 razy podciągałęm, ale to raczej pro forma niż że sie wyciągneły. I ważna rzecz, Lepiej kupić odrobine mocniejsze zębatki nie będą dużo droższe ale znacznie dłużej wydłużają żywotność Łańcucha... Myśle, że nawet ta pierwsza oferta ( Scigasz.pl ) jest wystarczająco dobra i nie będziesz zawiedziony.. Edytowane 9 Lutego 2007 przez ANGLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 ja mam RK i przejechalem na nim 10kkm .jak moto kupowalem to juz byl nie musialem nawet go naciagac jak do tej pory.ogniwa sa koloru zlotego, nawet fajnie wyglada ja mam RK i przejechalem na nim 10kkm .jak moto kupowalem to juz byl nie musialem nawet go naciagac jak do tej pory.ogniwa sa koloru zlotego, nawet fajnie wyglada Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 ja myślałem o tym najtańszym dlatego czekam na opinieNawet o tym nie myśl Wariat.Kupisz coś taniego i będziesz żałował.Szczególnie do B12.Kompletnie nieopłacalna sprawa.Masz dwie opcje.RK lub D.I.D.Tak jak napisał Anglik i Kulka.Ja swojego czasu nabyłem łańcuch DID (na opakowaniu napisali nawet professional;)) do B6 i był to trafny wybór.Poza tym wszystkim jest wiadomo ,że duży Bandzior to doskonała maszynka do rozciągania łańcuchów.Pozdrawiam i polecam wystrzeganie się szmiry,chały i tandety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWARIAT Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Nawet o tym nie myśl Wariat.Kupisz coś taniego i będziesz żałował.Szczególnie do B12.Kompletnie nieopłacalna sprawa.Masz dwie opcje.RK lub D.I.D.Tak jak napisał Anglik i Kulka.Ja swojego czasu nabyłem łańcuch DID (na opakowaniu napisali nawet professional;)) do B6 i był to trafny wybór.Poza tym wszystkim jest wiadomo ,że duży Bandzior to doskonała maszynka do rozciągania łańcuchów.Pozdrawiam i polecam wystrzeganie się szmiry,chały i tandety. ale ja myślałem o tym najtańszym z sklepu ścigacz z linku http://sklep.scigacz.pl/suzuki-gsf1200-ban...64_667_517.html Edytowane 10 Lutego 2007 przez MOTOWARIAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASmen Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Siemka wszystkim Bandyta :icon_razz: Jak zobaczylem temat poswiecony mojemu motorkowi to normalnie musialem... no musialemMusialem sie tu dopisac :banghead:Moje dwa kola to B6 rok '04 w niebiesko-bialym malowaniu :icon_razz:) Fotki Bandziora :buttrock: A co do spotkania... To jestem calkowicie za!!! Tylko kiedy i gdzie ?? <jestem za pomyslem o srodku polski... wszyscy mieliby blisko :icon_razz: > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 ale ja myślałem o tym najtańszym z sklepu ścigacz z linkuhttp://sklep.scigacz.pl/suzuki-gsf1200-ban...64_667_517.htmlJeżeli to ten zestaw za 508 zeta co w linku to kupuj.Będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Krótkie pytanie : jaki najlepszy aku do B6 1998 i gdzie go namierzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Potrzebuję oznaczenie z larssona uszczelki pod lewy dekiel z Suzuki gsf 600n 96r.? http://voti.dug.net.pl/suczka/dekiel.jpg A jeśli kto ma taki do sprzedania nowy i niedrogo to prosze o PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Coś nam temat podupada...akumulatorów tez widać nikt nie używa :bigrazz:Jak ktoś ma inne rozwiązanie zastępcze zamiast aku to też chętnie wysłucham... :icon_biggrin: Sory za lekki spamik :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi