Raczek_6 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Po za tym w PZU od 2008 roku jak podpiszesz umowę w zakresie AC to musisz zapłacić wszystkie raty (kiedyś sporo motocyklistów po zapłaceniu 1 - 2 rat nie płaciło i umowa automatycznie zostawała zerwana) teraz niestety nie ma tak dobrze. Ja za OC na motocykl (26lat skończone) z NNW (tu nie pamiętam stawki ale chyba 15000PLN) płaciłem w PZU 112PLN (zniżka 50 lub 60%). Samo OC coś około 60PLN , W-wa (tak więc chyba najwyższa stawka). (Chociaż z doświadczenia powiem że stawka za OC zależy od ilości kolizji z winy motocyklisty w danym powiecie oraz od ilości motocykli ubezpieczonych w danej firmie w danym powiecie - czyli może być drożej niż w W-wie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Po za tym w PZU od 2008 roku jak podpiszesz umowę w zakresie AC to musisz zapłacić wszystkie raty (...) nie tylko w pzu, ale we wszystkich TU: zmieniły się przepisy (ustawa) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 jak dla mnie to nie ma nidzie taniej niż w PZU, pomimo tej wzwyżki, mam jakąś karte co daje 20 % zniżki także nie jest tragicznie, ja napewno nie zmienie na nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostdooog Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 jak dla mnie to nie ma nidzie taniej niż w PZU, pomimo tej wzwyżki, mam jakąś karte co daje 20 % zniżki także nie jest tragicznie, ja napewno nie zmienie na nic innego. oczywiście kolego masz na myśli tylko OC lub OC + NNW.... bo z AC w PZU jest już duuużo drożej... ja w łodzi za OC+NNW płacę z max. zniżkami ok. 85 pln - cena do przyjęcia... a AC tak jak mówiłem jak na dzień dzisiejszy tylko Allianz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 dokładnie , ja wykupuje OC+ NW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 W Allianz ze zwyżką za wiek i zniżką bodajże 10%, mieszkając w Warszawie za OC zapłaciłem 270zł. Więc tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 W Allianz ze zwyżką za wiek i zniżką bodajże 10%, mieszkając w Warszawie za OC zapłaciłem 270zł. Więc tragedii nie ma. Ja ze zwyżką za wiek i bez zniżki w PZU zapłaciłem 194pln + 31 NNW. I dla mnie to tragedia bo dwa tygodnie później przyszły kwity do zapłaty OC na Jawę (której sprzedaż oczywiście zgłosiłem) 112pln + NNW. Ale w przyszłym roku będę miał już 20% (mam nadzieję) i nie będę miał zwyżki za wiek (mam nadzieję - bo zawsze mogą z 26 podnieść do 27...) Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1buła Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Ja mam takie pytanie. Jak sprawa przedstawia się z ubezpieczeniem OC gdy nie ma się prawa jazdy A (mam B,C,E 26lat skończone ) Możliwe jest ubezpieczenie i czy też w PZU najlepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 oczywiście kolego masz na myśli tylko OC lub OC + NNW.... bo z AC w PZU jest już duuużo drożej... ja w łodzi za OC+NNW płacę z max. zniżkami ok. 85 pln - cena do przyjęcia... a AC tak jak mówiłem jak na dzień dzisiejszy tylko Allianz... To chyba zalezy jednak o agenta, ja np dostaałem cały pakiet taniej w PZU niz gdzie kolwiek indziej. Mówie o pakiecie OC+AC, taniej zapewne mam, bo taki sam pakiet biorę na auto+ubezpieczenie mieskania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja mam takie pytanie. Jak sprawa przedstawia się z ubezpieczeniem OC gdy nie ma się prawa jazdy A (mam B,C,E 26lat skończone ) Możliwe jest ubezpieczenie i czy też w PZU najlepiej ? W PZU niema żadnego problemu, jak się nie ma wogule prawa jazdy to nawet zwyżki za prawko poniżej 2lat nie dają :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1100 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja w PZU za OC+NW płacę 111 zł. Z pakietem AC chcieli ponad 2100 zł, więc ich wyśmiałem. Co ciekawe za dwa razy droższy samochód płacę 1500 (cały pakiet z assistance), ale na motocykl to strasznie podnoszą stawki :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Yuby w Dasie masz który pakiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Co to DAS? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Towarzystwo ubezpieczeń ochrony prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Jak znajdę umowę to napiszę, bo na karcie nic nie ma. Miałeś już szczęście korzystać z ich wsparcia ? :bigrazz: Jeśli tak napisz jak to w realu wygląda... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi