Boczi013 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Sprawdz zwęzke w tłumiku na samym poczatku, do ganzika daj dysze z 80(w simku jest 70,jezeli masz gaznik dellorto to sprobuj dac na poczatek dysze z sima bo pasuje),nastepnie sprawdz czy membrany są odgniete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 zwerzka w komorze czy w kocnowce bedzie ja widac czy muse rozciac mam gaznik delorto a i dodam ze mam z tylu zembate 53 bo sprawdzalem dzis co masz na mysli muwiac o tym zaworze membranowym czy sie otwiera do konca czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam, kupiłem http://allegro.pl/item349621212_derbi_send...2_r_okazja.html i mam pare pytan. 1.jaki i ile oleju do skrzyni?2.odlaczyc dozownik czy nie?3.nic sie nie stanie jak zaleje czerwonego orlena? jezdzilem na nim w simku i nic sie nie dzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam, kupiłem http://allegro.pl/item349621212_derbi_send...2_r_okazja.html i mam pare pytan. 1.jaki i ile oleju do skrzyni?2.odlaczyc dozownik czy nie?3.nic sie nie stanie jak zaleje czerwonego orlena? jezdzilem na nim w simku i nic sie nie dzialo. 1. Masz w moim temacie x] Olej do przekładni: 10W-40 Motul Transoil Expert 2T To napisał: tomasz90skomra - za co bardzo dziękuje x]. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 a mam pytanko jeszcze jedno. co oznacza ta żółta kontrolka na liczniku? ona pali sie cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 nie wiem jak u ciebie z tą kontrolką ale u mnie żółta to rezerwa, kiedyś działała normalnie, ale teraz po zimie coś sie zepsuło i u mnie też świeci cały czas:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) a mam pytanie odnosnie filtra powietrza?? mozecie pokazac jak on wygląda? bo u mnie nie ma;/ kupic gąbke do wycinania i samemu wyciac? ps.olej do skrzyni wlewa sie po lewej stronie ,koło gaznika jest taki czarny "kapturek" to tam? Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Boczi013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nie wiem czy ci coś pomoge, ale mam zdjęcie puszki od filtra powietrza:http://img134.imageshack.us/img134/1815/pict6617gh3.jpgsama gąbka ma grubość coś koło 1cm i ma 3 otwory o średnicy +- 1.5cm tam od góry gdzie dochodzi powietrze z zewnątrz. A co do oleju to wlewa się go tam gdzie powiedziałeś, wchodzi 650ml, na prawym deklu masz jeszcze kontrolke oleju (pisze oil minim) zasada działania podobna jak w simsonie ;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 tylnia zębatka ma 63 zeby a przedniej nie liczyłem , v-max 70 , czy jak zmienie na 48-53 to o duzo sie zwiekszy v-max?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 ja wlasnie dzis zalozylem zebatke do mojej send 46z. ale rozsypało mi sie łozysko wiec nietestowałem vmax, mysle ze wzrosnie o ok. 7km/h Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam z tyłu 48z, a wiesz może jaką masz predkość na 6 biegu przy powiedzmy 8tyś obrotów? możnaby to może jakoś obliczyc :) Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez busterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 nie mam obrotomierza, v-max 65 , mozliwe ze sa jakies blokady? gaznik czyszczony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 siemka, dzis wrzuciłem zebatke na tył 46z i motor zajebiscie idzie do 6biegu, na 5-tce jedze 70km/h wrzuce na 6 a on muli, jedzie max 80km/h a wiem ze z tą zebatką na predkosc stac go na wiecej bo poprzednio na 5-tce moglem max jechac 60km/h ... czy to moze byc od brudnego gaznika ? czy poprostu on niema siły wkrecic sie na wiecej ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Grebur - wsadz wieksza dysze moze cos to pomoze... widocznie silnik nie ma az tyle mocy. busterek-mogłbys mi zrobic zdjecie samego filtra? bo mam juz gabke a nie chcial bym źle tego wyciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 zamierzam wsadzic do derbika nowy gaznik dellerto (niewiem jak to sie pisze xD ) 21mm, myslicie ze to cos da ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi