jontek Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Wie ktoś morze gdzie w poznaniu lub okolicach w miare tanio i dobrze prostują ramy motocyklowe. Bo moje moto okazalo się być o jakieś 7cm za krutkie na rozstawie osi. Na ramie nie ma rzadbych wgniotów bobli czy pęknięć, lagi półki wszystko proste tylko kont na główce nie taki. Jeśli ktoś ma jakieś namiary, doświadczenia to prosze o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 zmartwie Cie-Ram alumionowych sie nie prostuje i nie wyciaga!!!. Co nie znaczy że kowale tego nie robią..........Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 pewnie cos wyczytasz z tej dyskusji :flesje: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=65806 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontek Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 zmartwie Cie-Ram alumionowych sie nie prostuje i nie wyciaga!!!. Co nie znaczy że kowale tego nie robią..........Pozdrawiam No właśnie ja namiarów na takiego "kowala szukam", najlepiej żeby byl z poznania lub okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witamdobra rada nie szukaj kowala szukaj ramy to maszyna ktora ma 140koni a ty chcesz jej giac rame... nie chce zle prorokowac ale w tym momencie to Ty stajesz sie kowalem swojego losu... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 dobra rada nie szukaj kowala szukaj ramy to maszyna ktora ma 140koni a ty chcesz jej giac rame... nie chce zle prorokowac ale w tym momencie to Ty stajesz sie kowalem swojego losu... Podobnie chciałem odpowiedzieć,ale to też nie jest rozwiązanie bo nigdy nie masz pewności,że nowo zakupiona rama nie będzie miała podobnego mankamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontek Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Wy mnie chyba nie rozumiecie, a już sie zdecydowalem wyprostować tą tame (czytałem o dużo o prostowaniu na tym i na innych forach i podjełem taką a nie inną decyzje).....proble tkwi tylko w tym godzie w mojej okolicy takie coś robią. A co do zakupu nowej ramy to terz nie jest tak prosto, bo albo rama bedzie bez papierów i co ja se z tym zrobie numery przebije?....nie potrafie, albo bedzie z papierami tylko że istnieje bardzo durze prawdopodobieństwo że będą to paiery od sprowadzonego moto co jescze bardziej zwiększa koszty i komplikuje sprawe. A do tego musiał bym zezłomować stary motor, wyrejestrować go opłacić i zarejestrować na siebie nowe moto (znaczy sie to samo moto z innąramą)........ czyli ogulnie rzecz biorąc tragedia :clap: i dodatkowych kosztów oprucz ceny ramy od colery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 szukaj ramy na ebayu niemieckim i nie czytaj bzdurnych postów o zakupie też krzywej bo to jest w niemczech karalne.Chcesz prostować , Twoja wola ale raczej nikt z tego 4um Ci nie pomoże popełnić samobójstwa. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witaj A skąd brałeś dane do porównania rozstawu osi?Czy przednie koło trze o dolne owiewki?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontek Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witaj A skąd brałeś dane do porównania rozstawu osi?Czy przednie koło trze o dolne owiewki?Pozdro Dane brałem z serwisówki i jeszcze wnecie z jakiś stronek sprawdzalem żeby mić pewnoś. no i jak byk wychodzi że moto jest za krutkie, sprawdalem i rozstaw osi i dłógość całkowitą dla pewności. Owiewek nie zakladałem bo czacha jest pogięta i nie ma jak tego skręcić ale przed chwilą bylem przymierzyć to wypełnienie (pług) co wchodzi między owiewki no i nie ma szans zeby nie tarło przy uginaniu sie zawieszenia.......popatrz na mój avatar czy to moto nie wydaje ci sie dziwnie krutkie? A jak stawiam na boczną stupke to moto sie bardzo mocno kladzie bo przód wyżej stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieprz Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) a rozkręcałeś główkę ramy ? musi być jajowata po takim strzale, ja tak miałem. Edytowane 30 Grudnia 2007 przez Wieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Żaden kowal nie podejmie się prostowania za mniej niż 300-500pln i oczywiście nie da gwarancji że rama przeżyje same prostowanie. Prawdopodobny efekt może być taki że zapłacisz 0,5k za ostateczne zniszczenie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Żaden kowal nie podejmie się prostowania za mniej niż 300-500pln i oczywiście nie da gwarancji że rama przeżyje same prostowanie. Prawdopodobny efekt może być taki że zapłacisz 0,5k za ostateczne zniszczenie ramy.Oprócz zniszczonej ramy, można się też spodziewać zniszczonego silnika :icon_mrgreen: , jest szansa że podczas prostowania urwie się cały blok cylindrów, wtedy dobre zostanie tylne koło .......... do taczki :crossy: Edytowane 30 Grudnia 2007 przez Wieniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontek Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Oprócz zniszczonej ramy, można się też spodziewać zniszczonego silnika :icon_mrgreen: , jest szansa że podczas prostowania urwie się cały blok cylindrów, wtedy dobre zostanie tylne koło .......... do taczki :crossy: No chyba troche przesadziłeś z tym blokiem co nie.................chyba sie nic konkretnego z tego forum nie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MESSER Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Pewnie Ci nic nie doradze, ale nie wiedziałeś tego jak kupowałeś moto???? Nic nie wydawało Ci się dziwne? Nie wiedziałeś że naciągasz się na koszta? Po co kupować coś takiego i teraz płakać? Chyba ze okazjonalnie kupiłeś to moto za złotówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi