Tylik Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Wy to macie dobrze, ja chcąc wymienić stare przewody na nowe HEL wraz z tyłem muszę wybulić 780zł, ..skąd taka cena wolkan ? :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 ..skąd taka cena wolkan ? Przedni układ hamulcowy składa się z pięciu przewodów z powodu nieszczęsnego antynureka ;) , plus jeden przewód na tył. Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Odkopuję temat. Mam taki plan co by wymienić przewody z gumowych węży ogrodowych na stalowe. W opcjach do mojego motocykla znalazłem dwie wersje przewodów Hel: S: Układ standardowy (standard), taki jak fabrycznie zastosowany w danym modelu- i z tego co wyczytałem są to 3 przewody jak w oryginale, prawdopodobnie: od pompy - trójnik - i na dwa zaciski F: Układ z przewodami pełnej długości. Dwa przewody biegnące bezpośrednio od pompy do poszczególnych zacisków Zastanawiam się nad wersją "F" czyli dwa przewody od pompy bezpośrednio do zacisków z pominięciem tego trójnika.Stąd moje pytanie czy mogę tak sobie pominąć ten cholerny trójnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 tak nawet to jest wskazane zeby szły dwa przewody od pompy do zacisku bez TRÓJNIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam moje pytanie dotyczy przewodów hamulcowych, nie wiem czy zamawiac w firmie PTM http://www.ptm.pl/czy kupic przewody hella http://www.przewodywoplocie.pl/oferta/miał ktos z was przewody Hell albo PTM? ak sie spisuja? jak jakość wykonania? Zwróć uwagę, żeby kupić przewody zaciskane a nie skręcane...www.przewodywopolcie.pl oferuje przewody skręcane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Zwróć uwagę, żeby kupić przewody zaciskane a nie skręcane...www.przewodywopolcie.pl oferuje przewody skręcane... a na 100% jestes pewien ze HEL ma skręcane a Good Ridge ZACISKANE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylik Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ..chyba kolega Piekarz nie wie co pisze :D - Hel ma przewody zaciskane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jest jeszcze opcja hurtowni sprzetów hydraulicznych - byłem ostatnio we wrocku, firma tubes.pl, mieli przewód w oplocie za 50zł/m plus końcówki jakie sobie zyczysz (łącznie z kolorem) od chyba 30zł za końcówkę, i zaciskają na miejscu, albo za parę dni. Nie jest to może HEL, ale jest to przewód w oplocie stalowym. A pewnie sam przewód jest z tej samej chińskiej fabryki..... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Firma Hel oferuje przewody zaciskane, wiem bo mam juz drugi komplet od nich (do CB750 i teraz do Z1000 i wlasnie sie zastanawiam czy do Zeta nie zamowic jeszcze tylnego). Przewody sa wykonane pierwsza klasa, wyglad bajka a kasa nieduza, mialem oferte ze za komplet dwoch przewodow na przod place 299 zl a do tego tylny za 91 zl (standardowo 179zl), niestety nie mialem wtedy kasy ;(. Dobrym patentem przy przewodach Hel jest to ze jak nam przewod niezbyt pasuje, konkretnie koncowka przeszkadza w swobodnym przeprowadzeniu przewodu to mozemy temu zaradzic lapiac koncowke w miejscu jej zacisniecia (np. kombinerkami przez szmatke) na przewodzie, w oczko przewodu wkladamy srubokret i przekrecamy tak jak nam pasuje. I to chyba jedyna rzecz kiedy mozemy powiedziec o tych przewodach ze sa skrecane :). Edytowane 19 Marca 2008 przez Cerberus Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi