Skocz do zawartości

Przewodu hamulcowe-gdzie kupić

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Odkopuję temat.

Mam taki plan co by wymienić przewody z gumowych węży ogrodowych na stalowe.

W opcjach do mojego motocykla znalazłem dwie wersje przewodów Hel:

S: Układ standardowy (standard), taki jak fabrycznie zastosowany w danym modelu

- i z tego co wyczytałem są to 3 przewody jak w oryginale, prawdopodobnie: od pompy - trójnik - i na dwa zaciski

F: Układ z przewodami pełnej długości. Dwa przewody biegnące bezpośrednio od pompy do poszczególnych zacisków

Zastanawiam się nad wersją "F" czyli dwa przewody od pompy bezpośrednio do zacisków z pominięciem tego trójnika.

Stąd moje pytanie czy mogę tak sobie pominąć ten cholerny trójnik.

• 3 tygodnie później...

Witam

moje pytanie dotyczy przewodów hamulcowych, nie wiem czy zamawiac w firmie PTM http://www.ptm.pl/

czy kupic przewody hella http://www.przewodywoplocie.pl/oferta/

miał ktos z was przewody Hell albo PTM? ak sie spisuja? jak jakość wykonania?

Zwróć uwagę, żeby kupić przewody zaciskane a nie skręcane...

www.przewodywopolcie.pl oferuje przewody skręcane...

Jest jeszcze opcja hurtowni sprzetów hydraulicznych - byłem ostatnio we wrocku, firma tubes.pl, mieli przewód w oplocie za 50zł/m plus końcówki jakie sobie zyczysz (łącznie z kolorem) od chyba 30zł za końcówkę, i zaciskają na miejscu, albo za parę dni. Nie jest to może HEL, ale jest to przewód w oplocie stalowym. A pewnie sam przewód jest z tej samej chińskiej fabryki.....

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Firma Hel oferuje przewody zaciskane, wiem bo mam juz drugi komplet od nich (do CB750 i teraz do Z1000 i wlasnie sie zastanawiam czy do Zeta nie zamowic jeszcze tylnego). Przewody sa wykonane pierwsza klasa, wyglad bajka a kasa nieduza, mialem oferte ze za komplet dwoch przewodow na przod place 299 zl a do tego tylny za 91 zl (standardowo 179zl), niestety nie mialem wtedy kasy ;(.

Dobrym patentem przy przewodach Hel jest to ze jak nam przewod niezbyt pasuje, konkretnie koncowka przeszkadza w swobodnym przeprowadzeniu przewodu to mozemy temu zaradzic lapiac koncowke w miejscu jej zacisniecia (np. kombinerkami przez szmatke) na przewodzie, w oczko przewodu wkladamy srubokret i przekrecamy tak jak nam pasuje.

I to chyba jedyna rzecz kiedy mozemy powiedziec o tych przewodach ze sa skrecane :).

Edytowane przez Cerberus