Skocz do zawartości

Czy tak ma być??RX125

nowytzrdt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema! Rozebrałem na zime cała aprilke i zobaczyłem pod bakiem taką kostek jakby nie orginalna z tej kostki wychodzą kable które nie sa połączone kolorami np pomarańczowy idzie do czerwonego(jak widac na fotce) nie które sie też rozdwaiaja ale o dziwo wszysko chodzi, i teraz nie wiem czemu ta kostka ma słuzyć może to jest orginalna albo jakiś wiejski tuning???

tu sa fotki widok od prawej strony http://bikepics.com/pictures/1127791/

widok od lewej strony http://bikepics.com/pictures/1127790/

Edytowane przez nowytzrdt

No ale jesli to odłącze to może będzie lepiej działało, ogólnie to tam wszystko jeest strasznie popierrr nie które kable wychodza z tej kostki i zostaja luźno inne jakoś badziewnie polutowane, probisłbym o pomoc kogos kto ma Rotaxa 123 żeby sprawdził czy ma coś takiego pod bakiem

Jeżeli wszystko działa to nie ruszaj, bo może w cale nie działać, a jeżeli jesteś ciekawy to jedź do kogoś kto się na tym zna niech Ci wyjaśni. Swoją drogą widzę że jest ktoś się już tym bawił ;]A czerwony i pomarańczowy już był izolowany odrazu widac;]

Ja nic podobnego nie miałem. Ani mój kolega w Tuaregu rally.

No to czyli to jakiś wiejski tunig bo np idzie kabel od modułu i jest wyskorbany i do niego przylutowany ten od kostki jednym słowem napier ładnie sie dziwie w ogóle jak to chodzi.

nie jest to czasem podłączenie do elektromagnesu który steruje zaworem wydechowym? Ja u siebie mam taką kostkę i jak rozkręcałem moto to była podłączona z jednej strony do elektromagnesu (z drugiej nie wiem, nie wnikałem)

edit: sorry pomyłka zobaczyłem pierwsze zdjęcie i nie skumałem że o to czarne coś się rozchodzi. Czegoś takiego to u siebie nie mam, więc raczej to musi być nieoficjalny "upgrade" :icon_mrgreen:

Edytowane przez SuleY

no właśnie że kurde nie zauważyłem przy końcach gaz na ful już tnie ale to normalne jest tak sądze.Najgorsze jest to że tego nie ma jak teraz odłączyć bo kable są polutowane do chu wie do czego.

Edytowane przez nowytzrdt

Wiesz co może jak nie jesteś pewien to sam sobie tam nic nie kombinuj, bo później może jeszcze przestać chodzić coś tak jak należy.

Najlepiej wybierz się do zaprzyjaźnionego mechanika, co by ci tylko powiedział do czego to ma być za to ci nie powinien krzyknąć sumki.

Pozdrowionka :bigrazz: