Przecier Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witam, Czy ktos wie ile powinna chodzic pompka paliwa ?? Wydaje mi sie ze u mnie chodzi za dlugo bo ok 15 sekund.Drugie moje pytanie dotyczy dławienia sie moto, jak odpale moto na ssaniu odpali na 1 dotyk chodzi minutke i potrafi zgasnac :/, jak juz sie troszke zagrzeje wylacze ssanie i niby chodzi juz rowno, ostro podkrece manetke to przygasa, dlawi sie potem strzela z rury (zdaza sie to przy jezdzie na nizszych obrotach przy gwaltownym przyspieszaniu, na wyzzszych juz raczej nie). Domyslam sie ze powinienem sprawdzic filtr powietrza (juz to zrobilem jest czysciutki) wyczyscic i wyregulowac gazniki ? Dodam tez ze swiece założylem nowki NGK mimo iz stare wygladay prawidlowo.z gory wielkie dzieki za info. Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Wygląda na to że zbyt wcześnie zamykasz ssanie.Gaźniki do czyszczenia i sprawdzenia na waku. ewentualnie synchronizacja. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Dalugosc dzialania pompy paliwowej zalezy tylko od tego kiedy paliwo osiagnie w przewodach wlasciwe cisnienie - wowczas pompka automatycznie przestaje pracowac.Czy bedzie to dluzej czy krocej nie ma znaczenia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam Zbyt dlugo pracujaca pompka moze swiadczyc o nieszczelnosci lub zanieczyszczeniu ukladu paliwowego, wiec dobrze by bylo aby wypowiedzial sie wlasciciel innego gsxra dla porownania... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Wydaje mi sie ze pompa palwa nie ma tu nic do rzeczy ona pompuje paliwo do odp.cisnienia ktore to ustalaja zaworki iglicowe w gaznikach powinienes raczej kombinowac przy gaznikach ewentualnie sprawdzic czy dziala czujnik polozenia przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przecier Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Dzieki za info, pogrzebie w gaznikach jak bedzie czas sprawdze tez filtr paliwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witam! U mnie chodzi tak pi razy oko około 5-7sekund Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przecier Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 No więc wziąłem się do pracy i wyczyściłem gaźniki, kumpel pożyczył mi wakuometry, zsynchronizowaliśmy je, założyłem nowe świece ale praktycznie nic się nie zmieniło :/ nadal ma problem przy przekraczani ok 5 tys obr, może źle skład mieszanki jest ustawiony w sumie miałem problem ze znalezieniem odpowiedniej wartości w serwisowce :buttrock: za każde info z gory dzieki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi