KAT Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Jak by nie było, silnik tłokowy(2T, czy 4T) to już trochę przeżytek :roll:..... w samolotach zrezygnowano z nich zupełnie(nie bez powodu), w samochodach powoli dąży się do zastosowania silników elektrycznych. Chyba nie chcecie żeby motocykle zostały w tyle :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Jeśli juz jesteśmy przy takich gigantach to co soądzicie o Dodge'u Tomahoawk'u? Wg. mnie to jest jeszcze bardzoej nieprzemyślany motocykl. Wsadzić silnik Vipera na dwa kółka? Y2K przynajmniej ma dobrą aerodynamike a Dodge ?? Przecież tam kierowce przy 250km/h by zwiało !! A co wy o nim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgadzam się z tobą Hubi, ale nie w 100% - Tomahawk jest na czterech kółkach, albo inaczej: na dwóch bliźnikach; tak czy inaczej to lipny sprzęcik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jeśli juz jesteśmy przy takich gigantach to co soądzicie o Dodge'u Tomahoawk'u? Wg. mnie to jest jeszcze bardzoej nieprzemyślany motocykl. Wsadzić silnik Vipera na dwa kółka? Y2K przynajmniej ma dobrą aerodynamike a Dodge ?? Przecież tam kierowce przy 250km/h by zwiało !! A co wy o nim sądzicie? Proponuje zajrzec doi starszych postow :) http://forum.motocyklistow.swiata.pl/viewt...opic.php?t=1839 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Upss. Sorki. nie wiedziałem. Pomyślałem że przy takim temacie można by o nim porozwazać. Jeszcze raz Sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 1 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2003 I bardzo dobrze pomyślałeś, takie motogówno powinno był bluzgane zawsze i wszędzie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaaro Opublikowano 26 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2004 Tak jak piszecie, taki motorek do codziennego użytku to przesada. Powstanie takiego "motocykla" ma najczęściej za zadanie pokazanie światu możliwości konstrukcyjnych jego twórcy. Potem taki sprzęt trafia w ręce bogatego snoba (gorsza wersja) albo do muzeum techniki. Jest jednak jedna rzecz, która bardzo mi się podoba. Twórcami takich wynalazków (nie piszę o krótkich seriach dla snobów, a tylko o pojedyńczych egzemplarzach) są bardzo często inżynierowie mający wcześniej kontakt z lotnictwem, torem wyścigowym lub jakimś przemysłem technicznym. Od wielu lat rodzi się w ich głowach jakiś pomysł i w końcu mogą swą fantazję zrealizować zadziwiając świat. To co mi się tak bardzo podoba, to wielka pasja tych ludzi do konstruowania. Ich celem jest zrealizowanie marzeń, a nie ukierunkowanie produkcji pod określonego klienta.Wywalają forunę (często własną) na taki projekt nie nastawiając się na marketing i komercję. Tą gorszą stronę medalu tłoczą dopiero menadżerowie lub sponsorzy szukający w tym pomyśle własnych korzyści. Wtedy w oficjalnych odsłonach spycha się na bok informacje o faktycznym pomysłodawcy i twórcy projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 4 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2004 ehh.. ludzie...faja sprawa ale nie dla mnie... jeszcze bym nie ruszył a juz bym sie zabił :lol: Czy znalazł ktoś może jakieś filmiki z tym motocyklem? Jesli tak to prosze o linki. tak w ogóle to w tamtym roku był on dosć dobrze opisany w bodajrze Motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaaro Opublikowano 4 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2004 Już w krótce na ekranach kin pojawi się "TORQUE" (twórców "The Fast and the furious"). Tam zobaczysz Y2K, oczywiście w sposób mocno ubarwiony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iguana Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 Munch to jest to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorupa Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam!! Może znacie jekies fajne stronki z tym moto lub widzieliści lub macie jakieś filmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 W filmie Torque występuje ten motorek :buttrock: Chyba niedługo ma być w kinach :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorupa Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 :smile2: łooo to musze to zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 Pisz w odpowiednim dziale :-), tam więcej się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 24 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2004 Witam!! Może znacie jekies fajne stronki z tym moto lub widzieliści lub macie jakieś filmy?? Mam jakiś krótki filmik z tym "motocykleem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi