Dr@GuN Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) jak zły dział to przepraszam i błagam o przeniesienie. :biggrin: Zaczynając chcę zaznaczyć że ubabrałem moto jeżdząc po piaskowych drogach w kurzu nie po błotach :) 1.czym można czyścić jakieś ciasne zakamarki silnika ? mokra szmata nie daje rady z płynem też , wysycha i jest dalej ten sam syf.2.podobnie z plastikami poprostu bucuje całymi godzinami a on swoje ... o lusterkach nie mówię... :crossy:3. jak aluminium jest takie zaśniedziałe to co tylko szmatka i bucu bucu ? bo nie bardzo to schodzi :/ brudu typu pył błoto nie ma. Edytowane 13 Grudnia 2007 przez Dr@GuN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek 125 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ciasne zakamarki najlepiej czyscic wadą pod cisnieniem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 No ja to narazie wąż pod kran dodpinam ale mam zamiar kupic w karcher i mycie bedzie o wiele prostrze dla mnie crosów. Ale w szosówce to nie wiem czy można trak bezposrednio woda. Żeby coś nie rozwalic. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) a jakiego płynu używasz?? bo to ma znaczenie?a i czy czasem silnik nie jest przytłuszczony? Edytowane 13 Grudnia 2007 przez wrobel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 brud powyżej 3 cm dam odpada :] czyść łanuch i filtr powietrza i lataj Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 akrą k2 spróbój + myjka Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ciasne zakamarki najlepiej czyscic wadą pod cisnieniemmyjka ciśnieniowa odpada kiedyś spróbowałem to farba schodziła...za mocną mam .a jakiego płynu używasz??prubowałem kilku najskuteczniej wypadł aro taki jakiego używam do samochodu jak są jakieś specjalne do pyłu to mogł byś się pochwalić :biggrin:a i czy czasem silnik nie jest przytłuszczony?Chyba nie :Oczyść łanuch i filtr powietrza i latajłańcuch jest w osłonie gumowej i jak oglądałem to nic mu nie jest :D filtr czyszczony sprężonym powietrzem akrą k2 spróbój + myjkazobaczymy jak z tą akrą ale myjka odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoki Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 myjka ciśnieniowa odpada kiedyś spróbowałem to farba schodziła...za mocną mam . to z większej odległości myj moto :biggrin: przecież nikt ci nie karze walić na lakier z odległości 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jak masz za duże ciśnienie to zmień dysze w "pistolecie" :buttrock: a co do mycia, to kup sobie pianę aktywną 5l 50zł,a do aluminium polecam comander 4.Ja myję moto po każdej jeździe zwykle, piana aktywna + karcher i moto jak nowe :eek: ,tylko nie przesadź z dawką piany aktywnej bo jak będzie za mocna, to aluminium czarnieje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Backflip do dużego zbiornika wodnego skutecznie powinien rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) 1.czym można czyścić jakieś ciasne zakamarki silnika ? mokra szmata nie daje rady z płynem też , wysycha i jest dalej ten sam syf.Używam Castrol Metal Parts Cleanera - sikam ile się da i strumień wody do spłukania (myjka ciśnieniowa - ale bez zwiększonego ciśnienia wody).2.podobnie z plastikami poprostu bucuje całymi godzinami a on swoje ... o lusterkach nie mówię... :crossy:/ I znowu Castrol - teraz Bike Polish, na lusterka wrzucam środek do konserwacji czarnych plastików samochodowych (Plak - czy coś takiego) Edytowane 17 Grudnia 2007 przez Kirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 myjka ciśnieniowa, znanej wszystkim firmy (K...) , tej samej firmy płyn do mycia, który myjka pobiera specjalną rurką i miesza w odpowiednich proporcjach z wodą. żadnego syfu na moto... co z tego wynika?- kup sobie myjke ciśnieniową :icon_evil: polecam , tak jak tu ktoś opowiadał że zdarło mu naklejki czy coś... przeciez cisnienie można sobie ustawić, ja mam wszystkie naklejki i żadnej mi nie zdarło... Yamaszka XT600 jest tak juz rok myta i żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Myjka ciśnieniowa uszkadza lakier? :wink: Ja po kilku myciach motocykla z piachu i błota (jak na sprzęt offroad to jeszcze hardcoreowo go nie upaplałem) myjką na ciepłą wodę z jakimś środkiem myjącym (nie wyszczegolnione tam jest co to za specyfik) caly czas utrzymuję go w lux stanie. Każdy zakamarek ciśnienie "przeszuka" i ciężko potem jakikolwiek brud znaleźć na maszynie. Nie bardzo rozumiem jak można uszkodzić lakier, przecież to nie piaskowanie :buttrock: . Ja w każdym razie polecam, choć słyszałem też, że ma to swoje minusy. Podobno może wypłukać smar z niektórych newralgicznych łożyskowanych elementów zawieszenia i w skrajnych wypadkach uszkodzić chłodnicę :clap: ;) . Tak czy inaczej, myślę, że gdy używa się tego z głową to najlepsze wyjście. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi