coolargol Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 "Witam, troszke postraszyłem..ale prosze sie mocno nie martwić, nie będę wzbogacał sie na Pana krzywdzie, to nie w moim stylu, jeżeli nie dogadamy sie co do ceny, ja najwyżej nie kupię, nie czułbym sie dobrze ze swiadomością, że czuje się Pan skrzywdzony i oszukany...Nie byłoby to moralne z mojej strony wykorzystywać Pomyłke i tzw "okazję", mimo takiej możliwości. Powiem tylko, że za 1500zł to nie mogę kupic..ale może cos wypośrodkujemy, za dobrą obopólną wolę."Wiesiek Witaj wsrod Ludzi! Twoja postaw z jednej strony normalna, z drugiej budzi niedowierzanie w skomercjalizowanym swiecie. :) :) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 kiedys tez wystawilem cos na allegrow tresci aukcji pisalem o kwocie 300 zlkoles wylicytowal za 20oczywiscie myslal ze trafil na okazje, alenapisalem ze w tresci wyraznie napisalem cenea robi sie tak by uniknac prowizji allegro zaplacil te 300 zeta i bylo po klopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 każdy miał takie lub podobne przygodysam odpuściłem kufer, który wylicytowałem za połowę wartości, chociaż sprzedawca słowem nie wspomniał o żadnej cenie minimalnej. ale jak tu zrobić świństwo koledze-motocykliście..? :icon_mrgreen:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ostatnio wylicytowałem ramę do roweru za złotówkę - ale jak dla mnie to ganianie po sądach nie jest warte tych kilkuset złotych i też odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loonasek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Na przyszłość: jednym z najlepszych wentyli bezpieczeństwa jest napisanie czegoś w stylu: "Jeśli cena końcowa mnie nie zadowoli/nie osiągnie xxx pln to unieważniam aukcję." :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Na przyszłość: jednym z najlepszych wentyli bezpieczeństwa jest napisanie czegoś w stylu: "Jeśli cena końcowa mnie nie zadowoli/nie osiągnie xxx pln to unieważniam aukcję." nie jest. nie ma mocy prawnej w świetle regulaminu allegrojsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 nie jest. nie ma mocy prawnej w świetle regulaminu allegro Otoz to. Do tego sluzy "cena minimalna" lub po prostu opcja "kup teraz" albo obie naraz. Regulamin Allegro jest dosc prosty i jednoznaczny. W razie watpliwosci mozna do nich napisac i szybko otrzymuje sie odpowiedz. Proby kiwania na prowizjach to prosta droga do naduzyc z obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mausser Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Witam "rudzik6" podziwiam "zdrowe podejście", szacun."kuba_195" krętactwo zazwyczaj nie prowadzi do rozwiązania problemu. Pozdrawiam Edytowane 12 Grudnia 2007 przez mausser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witam wszystkich, to ja jestem tym co wygrał tę aukcję....Fakt, taką myśl miałem..o okazja, człowiek się żle wystawił..itp. Trochę postraszyłem , że taka cena, że musi sprzedać itp...Ale to dla tego, że zezłosciło mnie, że nie odezwał się jak człowiek do mnie, nie zadzwonił ze słowani: pomyliłem się, prosze o dogadanie się, prosze zrozumiec itp..itd. Nie zamiast tego, kombinuje z uszkodzeniem motorka itp...Ale z drugiej strony rozumiem, człowiek młody, wpadł w panike..kurcze, mam tak tanio sprzedać, to nisprawiedliwe...tak pewnie pomyślał. Tak więc tak do niego napisałem..i niech się nie martwi: "Witam, troszke postraszyłem..ale prosze sie mocno nie martwić, nie będę wzbogacał sie na Pana krzywdzie, to nie w moim stylu, jeżeli nie dogadamy sie co do ceny, ja najwyżej nie kupię, nie czułbym sie dobrze ze swiadomością, że czuje się Pan skrzywdzony i oszukany...Nie byłoby to moralne z mojej strony wykorzystywać Pomyłke i tzw "okazję", mimo takiej możliwości. Powiem tylko, że za 1500zł to nie mogę kupic..ale może cos wypośrodkujemy, za dobrą obopólną wolę." Pozdrawiam forumowiczów Wiesiek szacunek jak byk ;) sprzedajacy to poprostu oszust :icon_evil: i niech nikt sie nie wysila broniac go oszust i kretacz swiadcza o tym jego wypowiedzi NA FORUM ( pruby mataczenia ) :flesje: tak na marginesie widzac po ilosci tranzakcji na alegro przez sprzedajacego nie jest nowicjuszem i wie ze istnieje opcja CENA MINIMALNA :D dla ewentualnych usprawiedliwiajacych zachowanie sprzedajacego ;) teraz nauczy sie rolowac a w przyszłosci wejdzie mu to w nawyk ( i potem sa posty typu zostałem oszukany co zrobic itd ) :notworthy: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 sprzedajacy to poprostu oszust :flesje: i niech nikt sie nie wysila broniac go oszust i kretacz swiadcza o tym jego wypowiedzi NA FORUM ( pruby mataczenia ) :notworthy: widzac po ilosci tranzakcji na alegro przez sprzedajacego nie jest nowicjuszemteraz nauczy sie rolowac a w przyszłosci wejdzie mu to w nawyk Faktycznie, sprawdzilem przed chwila i widac ze kuba_195 jest na Allegro od 2003 roku, ok 70 transakcji, czery negatywy. Z pewnoscia dobrze wie "o co loto" i glupio sie teraz tlumaczy. Widocznie ten typ tak ma, unikac w przyszlosci. Rudzik, negatyw mu sie nalezy jak nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 powiem tyle ja ostatnio sprzedaje kilka rzeczy na allegro i do wszystkiego daje cene minimalną bo to tylko 2 zł a sytuacja jest jasna przejżysta i możn dogadać sie w 100 % uczciwie! swoją drogą internet jest jednak mały, pan Wiesio trafił akurat na te forum w którym toczyłą sie debata o wałku na jego świeżo wylicytowanym motorowerze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadir Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 rudzik6 gratuluję postawy:) kuba_195 trochę Ci się udało bo mógłbyś mieć problem z tą aukcją lub być trochę kasy w plecy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witam, skoro Pan rudzik6 idzie kuba_195 "na reke" odstępując od ewentualnej drogi sadowej itp. to ten powinien opuścić na cenie i sprzedać poniżej kwoty której żądał, może nie za tyle ile zostało wylicytowane, ale opuścić powinien nawet znacznie. W końcu za swoje błędy trzeba płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Na przyszłość: jednym z najlepszych wentyli bezpieczeństwa jest napisanie czegoś w stylu: "Jeśli cena końcowa mnie nie zadowoli/nie osiągnie xxx pln to unieważniam aukcję." :icon_eek: najprosciej to wystawic aukcje z ceną minimalną i dziekuje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZet Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opis służy jak sama nazwa wskazuję do opis przedmiotu, jego cech itd, nie określa się tam warunków transakcji, kwoty itd. Kilkakrotnie z tego powodu miałem aukcje zakończoną przed czasem przez pracowników Allegro. Ktoś żyłuje 2 zł za cenę minimalną, później płaci albo jest poprostu w plecy, aczkolwiek z ludźmi zawsze da się dogadać :buttrock: gratki :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi